» »

Flixbus

Flixbus

seba-beba ::

Zdravo!

Čaka me pot v Munchen. Našel sem avtobusni prevoz Flixbus. Ima kdo izkušnje z njimi? So zanesljivi oz. se držijo voznih redov? Obstaja mogoče še kaj podobnega v istem cenovnem rangu 20-30 EUR?

Hvala

pegasus ::

Flixbusu lahko samo pohvale. Ariva ponuja podobne storitve. Za Minhen pa poglej še na prevozi.org :)

seba-beba ::

Hvala za hiter odgovor! Bom pogledal še Arrivo.

seba-beba ::

Ker moja kočna postaja ni Munchen vendar Passau, bi šel iz Munchna do tja z vlakom. Gledam stran GoEuro. Je ravno tako zaupanja vredna spletna stran?

Hvala

samotest ::

Glede na to da imaš še vlak predlagam, da greš na stran od Deutsche Bahn in kupiš v paketu karti za vlak(DB)+bus(Arriva, hčerinsko podjetje DB) .. meni je to prišlo časovno idealno in extremno poceni, ko sem šel nazaj iz letališča MUC v Lj pred 2 letoma.

Samo izberi začetek in konec poti, označi oz. ohrani vse možnosti poti (vlak, bus, metro,..) in ti poda predloge najugodnejših kombinacij.

samotest ::

Da dodam.. če se prav spomnim greš na bahn.de in iščeš pod Reise..

Andrejpan ::

Arriva in Flixbus načeloma štartata iz Zagreba in glede nova šengenska pravila, lahko koloboracija na meji doprinese k zamudi. Gneča na meji je tudi povezana z Nemškimi prazniki (konec le teh), ko gredo gastejbajterji nazaj na delo. V tem primeru imaš potem še gnečo pred Karavankami, postanek na Avstrijski meji in še zadnjega na Nemški meji, kjer ti pregledajo osebni dokument.

seba-beba ::

Hvala obema!

Sem tudi že sam gledal na DB...vendar ni mogoče kupiti v paketu bus+vlak...predlaga samo naj se obrnem na Arrivo za bus.

Nameravam iti v soboto ob 01:20 zjutraj...mislim, da ne bi smelo biti gužve ali pač?

GupeM ::

Tudi z moje strani flixbusu samo pohvale. Na busu lahko tudi uporabiš WC, sedeži so bili udobni z dovolj prostora za noge. Pa sem krepko nad povprečjem po višini :D

Če vas gre več, recimo trije, ti lahko prodam kupon v vrednosti 97,80 €, ker sem moral enkrat odpovedati prevoz, pa ti potem vrnejo v obliki kupona. Za ceno se lahko dogovoriva preko ZS.

seba-beba ::

Hvala za ponudbo, vendar grem sam.

Aero01 ::

Ravno en teden nazaj sem šel prvič s Flixbus. Prvi vtis je tako-tako. Bus je prispel na štart kar s krepko zamudo, in niso poslali "obljubljenega" sms obvestila o zamudi. Odpeljal je seveda s še večjo zamudo. Voznik ni znal besedice angleško. No na cilj je vseeno prišel z manjšo zamudo glede na to ob odhodu. Avtobus sam je udoben, ima wi-fi in kot je GupeM rekel WC. Kot rečeno, to je bila prva vožnja s Flixbus, tako da upam da je bila bolj anomalija in bo naslednjič bolje, jim bom dal še eno priliko =)
Šel sem ob podobni jutranji uri kot nameravaš ti, in ni bilo hude gužve v mojem primeru, mislim da je imela večina potnikov svoj par sedežev.

St753 ::

Sem se ze parkrat peljal z njimi, pa povem se mojo izkusnjo. Naceloma sem bil zadovoljen, prtljage imas lahko s sabo precej, prav tako imas pa na voljo wc in wifi, kot so omenili ze ostali. Se pa nebi zanasal da ker gres ponoci, ne bo zamude. Ko sem sel 3 leta nazaj v Munchen ob podobni uri kot gres ti, je avtobus iz Zagreba v Ljubljano prisel s priblizno 1 uro zamude. Imas pa pri voznjah s prestopi urejen prevoz za naprej, ce ima avtobus zamudo (v kolikor prestopas na naslednji flixbus). Na relaciji Zagreb - Munchen vozniki vecinoma govorijo hrvasko in nemsko, je pa na postajah pogosto tudi dodatno flixbus osebje, ki govori anglesko (se posebej, ce prihaja do zamud). Sem sel 2x iz tujine tudi s prevozi (enkrat ravno iz Munchna), obakrat grozna izkusnja. Za ceno, ki jo placas, je Flixbus dober prevoznik.

Andrejpan ::

Aero01 je izjavil:

Bus je prispel na štart kar s krepko zamudo, in niso poslali "obljubljenega" sms obvestila o zamudi.


Si prepričan, da si pravilno international številko vpisal? V letu in pol sem kar nekajkrat potoval z njimi in sms obveščanje je delalo.

Kot drugo, pa imaš še na njihovi spletni strani [0] (in verjetno na appu) info o zamujanju.

[0] https://www.flixbus.com/service/current...

pegasus ::

Zamude so pač dejstvo (ker so nemški autobani tako oh in sploh). Smo že šli 100km po lokalnih cestah, ker je bil na autobahnu 40km+ štau, doživel sem že, da so klicali na končno postajo in uredili, da so se tam zadržali busi, na katere smo prestopali. Prestopanje imajo ponavadi urejeno tako, da imaš vmes 1-4h lufta, ampak ob količini prometa na autobahnih kdaj tudi to ni dovolj.

O zamudah sem bil obveščen vedno. Zoprno je edino, če bus že pade v štau in potem vsakih 30min zveš, da bo zamuda še za 30min večja ... imaš potem priložnost opazovati dogajanje na štacionu iz lokalnega kafiča.

avian2 ::

Moje izkušnje z Flixbusom so bile zelo slabe. Peljal sem se avgusta letos iz Munchena do Ljubljane. Na zamudo sem računal. Kot pravijo ostali, na to prevoznik nima vpliva. Problem je bil, ker je voznik očitno poizkušal nadoknaditi zamujeno. Vozil je za moje pojme vse prej kot varno, s hupo je stalno živciral vse ostale udeležence v prometu. Enkrat je med vožnjo po (takrat prazni) avtocesti celo vstal iz sedeža, stopil v prehod, z eno roko držal volan in z drugo nekaj brskal po predalu (zakaj ni prosil sovoznika, ki je imel proste roke?). Sem bil vesel, da smo srečno prišli na cilj, in se nikoli več ne grem peljat s to firmo.

Meridian ::

Moja izkušnja s Flixbusom je bila dobra. Ob 10h zvečer iz Ljubljane do Munchna, avtobus je bil točen in je bil na postaji 15 minut pred odhodom, kot oglašujejo. Tudi v Munchen smo prispeli pravočasno, kljub kontroli na avtrijsko-nemški meji, ki nam je vzela okoli 20 minut. Nazaj grede je pa tudi bil na postaji pol ure prej, v LJ smo pa tudi prispeli par minut prej. Sedeži so ok in imajo usb port za telefon, čez noč je fajno da se oblečeš ker je mrzlo (september). Edino kar mi je šlo na živce je, da je bil obakrat poln, ampak to se v turistični sezoni na tako prometni liniji že more pričakovati, sploh za tako poceni varianto (19€ v eno smer).

pe3c ::

Zdravo, ali je kdo uporabljal Flixbus po Italiji?

Iscem najbolj ugodno (casovno in tudi stroskovno) moznost, kako priti iz Milan Linate blizu Slovenije (Trst).

facepalm ::

vlak?

koyotee ::

77GBP z letalom
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

facepalm ::

Vlak je od 32eur dalje. Voznja cca 5h.

pe3c ::

Za Flixbus se odlocam, ker je direkten in po prihodu (22:00) na letalisce nimam nepotrebnega cakanja. Flixbux odpelje ob 23:50.
Vlak je druga opcija, odpelje ob 00:15 in je potrebno 2x prestopiti.

Letalo zal odleti sele v soboto zjutraj in ni opcija.

Invictus ::

V poletnem času so leti v Munchen 155 EUR. Sam imam potem zastonj bus do službe :).

Cena dovolj ugodna, da se mi ne splača vozit tja z avtom. Me pride cirka 160 EUR brez parkiranja v Munchnu. Tam avta ne rabim, ker sem tam 3 dni vsakih 14 dni...

Avtobus odpade, ker se ne mislim vozit skupaj s prešvicanimi delavci 6 ur. Izkušnja znanke... Pa niso delavci nič krivi, fizikalci gredo domov takoj po službi... Da ne bo kdo mislil, da jih obsojam.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

facepalm ::

V tem primeru bi jaz vzel flixbus. Ne vem kaksna je cena, ampak tudi ce je par 10eur drazja od vlaka, odtehta tisto cakanje in presedanje.

pe3c ::

Flixbus je v tem terminu tudi cenejsi; 28 EUR.

GupeM ::

Vas gre slučajno več? Kot sem že zgoraj v temi napisal, imam namreč še vedno kupon v vrednosti 97,80 €. Če greste trije, ali štirje, ti ga prodam. Če greš sam ali če sta dva, se ti ne splača kupiti kupona. Dva še, če bi vzela tudi povratno karto.

pe3c ::

Ne, sam sem; vseeno hvala za ponudbo kupona.
Verjetno bo padel Flixbus.

Hvala vsem za info.

shadowfax ::

Hej, ima kdo mogoče kakšno kodo za flixbus odveč? Sem odlašal z nakupom karte pa sem zamudil obdobje enga meseca za porabo kupona:/
Bom zelo hvaležen!

BuDi79 ::

shadowfax je izjavil:

Hej, ima kdo mogoče kakšno kodo za flixbus odveč? Sem odlašal z nakupom karte pa sem zamudil obdobje enga meseca za porabo kupona:/
Bom zelo hvaležen!
Po več turističnih stojalih so pol-letne Flixbus kode za -10% (tam kjer so reklame za gledališča, kinoteke, diskoteke). Če je ne najdeš pa vedno lahko dobiš 5-6,3% cashback, če ti cashbacki kaj pomenijo. ( https://www.google.si/search?q=flixbus+... )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

shadowfax ::

Dej, če greš kaj mimo mi eno napiš? Kaj je cashback? Ne poznam. Hvala!

BCSman ::

Se kdo spozna na flixbus avtobuse? Po končani vožnji je prtljaga bila mokra in je smrdela po urinu. Poškodovali so se tudi določeni dokumenti v torbi. Kje se običajno nahaja rezervoar od WC-ja in kakšna je verjetnost da bi puščal? Prtljaga je bila položena spodaj v prostoru za prtljago tik ob neki mrežasti zapori in zelo blizu WC-ja. Samo ta del ob mrežasti zapori je bil moker. Nisem pogledal znamke busa, verjetno mercedes ali scania.

OK.d ::

Imam kupon za 60€
na ZS
LPOK.d

GO Brda ::

BCSman je izjavil:

Se kdo spozna na flixbus avtobuse? Po končani vožnji je prtljaga bila mokra in je smrdela po urinu. Poškodovali so se tudi določeni dokumenti v torbi. Kje se običajno nahaja rezervoar od WC-ja in kakšna je verjetnost da bi puščal? Prtljaga je bila položena spodaj v prostoru za prtljago tik ob neki mrežasti zapori in zelo blizu WC-ja. Samo ta del ob mrežasti zapori je bil moker. Nisem pogledal znamke busa, verjetno mercedes ali scania.


Neugodno. Poskusi poiskati njihovo službo za reklamacije in napiši kaj se ti je zgodilo. Si tudi fotografiral in dokumentiral?

nokaut240 ::

Z Flixbusom nameravam potovati iz Prage do Ljubljane. Ker vožnja traja cirka 9 ur me zanima, ali so na tako dolgih vožnjah tudi daljši postanki (recimo pol ure), da si lahko vsaj pretegneš noge pa greš kaj na hitro pojesti?

nejcek74 ::

Jaz sem se enkrat vozil na Dunaj, vsekakor smo imeli vsaj en, mislim pa da dva postanka na postajališču na AC.

avtek ::

Jaz sem se vozil ponoči s FlixBus (tudi na Dunaj) in ni bilo nobenega postanka (razen ko smo pobrali ljudi), za 5-10min, v obratni smeri ponovno ponoči in tudi brez postanka.

Potovanje čez dan pa ne morem komentirat :) Mi je bilo pa zoprno potovanje... če bom imel kakšno drugo možnost, bom FlixBus raje spustil.

starfotr ::

nokaut240 je izjavil:

Z Flixbusom nameravam potovati iz Prage do Ljubljane. Ker vožnja traja cirka 9 ur me zanima, ali so na tako dolgih vožnjah tudi daljši postanki (recimo pol ure), da si lahko vsaj pretegneš noge pa greš kaj na hitro pojesti?


Za 40 eur se pripelješ z vlakom iz Prage, mnogo več udobja in sproščanja, kot na busu. Railjet vlaki so odlični, praktično samo čez Slovenijo se voziš z muzejskimi, za Karavankami je že super.

https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki...

tikitoki ::

seba-beba je izjavil:

Zdravo!

Čaka me pot v Munchen. Našel sem avtobusni prevoz Flixbus. Ima kdo izkušnje z njimi? So zanesljivi oz. se držijo voznih redov? Obstaja mogoče še kaj podobnega v istem cenovnem rangu 20-30 EUR?

Hvala


V mojem primeru so imeli konkretno zamudo in slabo obrazlozeno kje na letaliscu tocno ustavi. Lahko se ti tudi zgodi, da imajo last minute menjavo busa in moras spremljati obvestila, da ne zgresis busa na postaji.

V vsakem primeru pa imajo solidne cene in sprejemljiv nivo zanesljivosti.

avtek je izjavil:

Jaz sem se vozil ponoči s FlixBus (tudi na Dunaj) in ni bilo nobenega postanka (razen ko smo pobrali ljudi), za 5-10min, v obratni smeri ponovno ponoči in tudi brez postanka.

Potovanje čez dan pa ne morem komentirat :) Mi je bilo pa zoprno potovanje... če bom imel kakšno drugo možnost, bom FlixBus raje spustil.


Ker imajo stranisce na busu, nimajo nobenih postankov. Osebno mi to ni najbolj vsec, ker ne maram klavstrofobicnih stranisc. Verjetno pa to vecine ne moti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

louser ::

starfotr je izjavil:

nokaut240 je izjavil:

Z Flixbusom nameravam potovati iz Prage do Ljubljane. Ker vožnja traja cirka 9 ur me zanima, ali so na tako dolgih vožnjah tudi daljši postanki (recimo pol ure), da si lahko vsaj pretegneš noge pa greš kaj na hitro pojesti?


Za 40 eur se pripelješ z vlakom iz Prage, mnogo več udobja in sproščanja, kot na busu. Railjet vlaki so odlični, praktično samo čez Slovenijo se voziš z muzejskimi, za Karavankami je že super.

https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki...

Iz Berlina v Prago v Maribor je bila moja destinacija pred leti s prestopom.
Takrat sem tudi čakal dobre pol ure na naslednji bus.
Za kratke destinacija pa menda ni postankov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje

Oddelek: Loža
151666 (1211) uporabnik832
»

London vlak

Oddelek: Loža
81280 (1122) HappyPills
»

Cena prevoza ter kje dobiti stranke

Oddelek: Na cesti
133218 (1912) m0LN4r
»

Poceni potovanje v Amsterdam

Oddelek: Loža
183642 (2690) Scorpia
»

Potovanje in spanje za študentski žep

Oddelek: Loža
152330 (1764) Ice-Heki

Več podobnih tem