» »

Macbook pro polit z vodo

Macbook pro polit z vodo

Sheteentz ::

Macbook pro 13 mid 2009 je doživel hladen tuš s kozarcem vode. Ob zagonu se samo zavrti ventilator, cd-rom se tudi zažene, ne sliši pa se startup chime-a, kar po wiki pomeni, da je očitno nekaj šlo po zlu - "Apple's Macintosh computers also perform a POST after a cold boot. In the event of a fatal error, the Mac will not make its startup chime." Naredil sem NVRAM in SMC reset ampak brez pomoči.

Zanimivo pa je, da je osnovna plošča popolnoma suha in prašna, kar pomeni, da je po nekem čudežu voda, ko se je polila po tipkovnici, stekla mimo osnovne plošče, ne vem pa kaj bi še lahko zalila, da bi naredilo tako sranje. Obstaja možnost, da človek ugotovi, kaj dejansko se je zjebalo ali je stvar zrela za odpad? Pooblaščeni servisi bi mi verjetno zaračunali že če prestopim njihov prag. Lahko bi tudi menjal osnovno ploščo, če jo dobim po ugodni ceni.

OrkAA ::

https://pro23.si/ - Z njimi imam odlicne izkusnje. So mi uspeli popravit enega macbooka, ki je crknil zaradi politja.

Sheteentz ::

Kaj so naredili, menjali osnovno ploščo? Malo tuhtam če se mi sploh splača to menjat, saj tale npr. prodaja enega generacijo novejšega za 300€, menjava bi pa verjetno prišla zlahka čez 200€.

OrkAA ::

Ne, dejansko so menjali tocno dolocen cip, ki se je skuril. Ce se prav spomnim imajo za taka popravila pavsalno ceno, ki se giba okrog ~300 evrov. Seveda ga najprej nesi tja, da ti povejo kaj se je sploh pokvarilo.

Sheteentz ::

No, če me pa to pride 300€, potem pa raje kupim nekaj na bolhi.

OrkAA ::

Imas prav, za letnik 2009 se verjetno ne splaca. Bi pa na tvojem mestu vseeno sel vprasat za mnenje. Mogoce jim kjer lezi kaksna stara plata, ki ti jo dajo poceni.

Sheteentz ::

Bi delovalo, če bi samsungov ssd iz pokvarjenega mid 2009 enostavno vstavil v mid 2012 model ali bi moral na ssd ponovno namestiti sistem? Eden ponuja mid 2012 brez diska za 380€ in se mi zdi kar primerna cena (pa verjetno bi lahko še malo zbil ceno).
http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

OrkAA ::

Ce bo ssd pasal v novega (kolikor sem na hitro pogledal na ifixit bi moral), potem ne rabis ponovnega namescanja.

Pentium ::

No če boš vseeno hotel zadevo popraviti ali dati v pregled, kateri čip je šel, se lahko dogovoriva. Včasih ckrne kakšna malenkost. Več prek ZS ;)

Kot je napisal OrkAA, SSD v Mid 2012 paše brez problemov in če imaš naložen vsaj Mountain Lion, ti bo zadeva lepo zbootala, pa še posodobiš lahko nato na High Sierro, kar na Mid 2009 nisi mogel.

Veron ::

Če slučajno še vedno razmišljaš o popravilu, ti lahko prodam delujočo plato z vsem za 50eur.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macbook?

Oddelek: Kaj kupiti
265127 (3602) Uporabnix
»

Popravilo napajalnika za MacBook Pro mid-2010?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121886 (1527) pirx
»

Kateri SSD za MacBook Pro mid-2010?

Oddelek: Kaj kupiti
192101 (1664) pirx

Ukradena oprema - Koper

Oddelek: Strojna oprema
152727 (1379) St235

Več podobnih tem