» »

"Resnica v svoji biti" - o sexu in ljubezni

"Resnica v svoji biti" - o sexu in ljubezni

1
2
»

BigWhale ::

Marjan, nevem ce si me razumel, ampak hocem ti povedat, da s tvojim pristopom ne prides nikamor. Se na randi ne, kaj sele do razploda.

Nihce ne govori, da delamo zenske manj inteligentne. To si izpeljal ti. Redke so zenske, ki se jim gre samo in izkljucno za razplod.

(sic) ::

Ali drug primer, "skomercializirano" pisanje (kakšna pop čudesa, ko je BePop). Tukaj je denar (torej "hrana in življenski prostor") motivacija, neglede na to, da piše ljubezenske pesmi.

Zakaj misliš (v objektivnem pomenu subjekta in razčljenjevanje misli), da so skupine kot BePop motivirane za denar, ki ga poskušajo doseči na način kot si ga opisala. Ali ne misliš, da je to preveč agonistično?

Najlepše se vidi zgrešenost pretirano enoličnega pogleda pri istospolno usmerjenih.

Govoriš iz izkušenj?

Vse lepo in prav, ampak kaj pa tisti, ki imajo otroke in "klasično družino", pa so vendar istospolno usmerjeni.

Pozabi zgornje vprašanje - s tem si odgovoril na tisto. Če je tebi istospolno usmerjena družina moških (lol) klasična družina potem si le ti še en ghey :) Mogoče se tega ne zavedaš (veliko gayov ne ve, da so gayi - lol).

A kaj, ko potem moramo priznati nek moment, ki večino istospolno usmerjenih pripravi do tega, da se odpovejo otrokom

Zakaj?

Očitno obstajajo tudi drugi motivi. Ker v različnih trenutkih prevladajo različi se mora tudi med njimi dvijati nekakšen boj, torej so tudi ti podvrženi načelom memetike

V končenm pogledu pomena slaboumnega razodevanja bi lahko prišli do zaključka, da se memetika ne ujema z uskajenjotjo površinskih izrekov.

:)

Je to zdaj dobro Owca? :)
Fuck you all!!!

Sid Izprijeni ::

Hehe, Marjan!

Zagnan si kot en mlad bikec. To je v redu. :D ;)

Vendar ti v tvoja konkretna izvajanja ne bi škodilo vpeljati malo subtilnosti. Vsaj kar se žensk tiče. Attitude, man, attitude.

IMHO, seveda.

:D


P.S.: No, če si pa slučajno grajen po božjih proporcih in imaš pod palcem goro cekinov, potem boš pa tudi s svojo 'robatostjo' nadvse uspešen širitelj svojega genotipa.

Potem pa kar širi svojo resnico. Štala je samo to, da bo zavoljo omenjenih potencialnih atributov (lepota + keš) tvojim partnericam dol viselo za 'resnico'. >:D
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Sahel ::

@Sid Izprijeni

Ja ma vseeno... ne bo glih mogu dobit vseh... denar konec koncev ne kupi vsega... VISA kartica pa ja... :D

Trik je, da ponavadi taki ljudje končajo slabo... dobijo si ženo, ki je pohlepna in hoče tono dnarja starca, ki je bogat, da čimprej umre in gre dnar njej. :D

Alpa izvede umor... zato da pride do dnarja in pol si kupi vilo v Mikroneziji, zrhta par domačinov, ki njene spolne želje uresničijo... :D

Imaš pa tudi take ženske, ki jim dnar nič ne pomeni... tko da je lahko 2x oplel..
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

OwcA ::

@(sic)#2:
Zakaj misliš (v objektivnem pomenu subjekta in razčljenjevanje misli), da so skupine kot BePop motivirane za denar, ki ga poskušajo doseči na način kot si ga opisala. Ali ne misliš, da je to preveč agonistično?

Oznaka "subjekt" ne more biti subjektivna, je lahko le ustrezna ali ne. V tem primeru (tvoje uporabe) ni. ;)
Komercijalno usmerjenost skupin podobnih BePop sem izpeljal iz dejstva, da si sami ne pišejo ne svojih pesmi, ne glasbe, ne koreografije. Torej težo govorimo o nekem umetniškem navdihu, poleg tega moramo upoštevati kako so tovrstne skupine nastale, če bi njih pripadniki čutili potrebo po umetniškem udejstvovanju, bi jo lahko mirno izrazili že prej.
Ta pogled gotovo ni agnostičen (filozofsko stališče, da nič ni dokončno spoznatno), kvečemu ciničen.
Pozabi zgornje vprašanje - s tem si odgovoril na tisto. Če je tebi istospolno usmerjena družina moških (lol) klasična družina potem si le ti še en ghey :)

Kako si prišel do tega zaključka? Sam sem cikal na istospolno usmerjene, ki se razkrijejo šele kasneje v življenju, ali živijo dvojno življenje, kar je tudi eksplicitno povedano v mojem odgovoru ("Torej bodisi se kasneje razkrijejo, bodisi imajo skrivno razmerje").
A kaj, ko potem moramo priznati nek moment, ki večino istospolno usmerjenih pripravi do tega, da se odpovejo otrokom

Zakaj?

Zato, ker drugače bi oveljal razmnoževalni nagon in se njihova spolna usmerjenost ali ne bi udejanila ali pa bi bili biseksualci.
Je to zdaj dobro Owca

Je. :)
Malo manj narobe uporabljenih izrazov (tvoja zadnja replika je povsem neberljiva), pa bo še boljše. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Marjan ::

Sid Izprijeni: Ok ok. Pa vendar ali se strinjaš, da je ozadje tako? In da nekako vsi to podzavestno vemo, pa noben noče o tem govorit... a je tako?!

Zanimiv je tudi odziv folka na to direktno soočenje s tem dejstvom.

To je pa zato ker naša celotna kultura je zgrajena na tem, da se je taka dejstva vedno potiskalo v ozadje.
Folk si je moral v glavo vtepst mite o romantiki in o ljubezni, da je lahko prišel do tako razvite kulture kot jo imamo danes.

In zdaj ko jaz povem taka globoko skrita dejstva, je za nekatere enako kot bi jim hotel celotno kulturo podret. Celotno življenjsko bistvo, itd.

Pomoje je to TO, žebljico na glavico!

:D :)

OwcA ::

OPOZORILO NEKATERIM, nehajte se (dokaj nizkotno) spravljati nad Marjana, vaši prispevki gotovo ne dvigujejo nivoja debate! ;((
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Sahel ::

Marjan... vsi to vemo... štos je v tem... a ti nebi postalo bedasto hodit po mestu in polagat ženske kjerkoli bi jih našu kot to počnejo psi katere vlečejo samo nagoni? Kje je tisti užitek zapeljevanja... poskušanja matranja... mi imamo to... v naravi se pa 2 samca za samico tepeta... in ponavadi eden podleže... ti ne moreš današnji kulturi tega postavit ponovno pokonci, ker je nemogoče... mi se pač borimo za preživetje na civiliziran način... pri nas ni vedno da močnejši zmaga... ponavadi so to bolj prebrisani oziroma pametni ljudje... mi imamo znanje razvit um... živali tega nimajo... zato potrebujejo take nagone... sicer nekatere jih imamo tudi mi ampak to niso tej... kadar je kultura razvita kot je naša... ne more imet starega modula v sebi... 95% žensk ti bo dandanes pljunlo v obraz, če ji boš reku: "meni ne škodi, tebi ne škodi obema paše... torej pejva". zaradi men... ti kr... kultura je taka... in brez te kulture se boš ponovno postavil v svet dinozavrov in valil jajca...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

Sid Izprijeni ::

Ja, Marjan. Načelno se pa strinjam s tabo. Biološka evolucija je v glavnem tista, ki motivira naša dejanja.

No, vendarle pa tudi romantika ni čisto neevolucijska. Ne pravim, da je res tako, imam pa recimo neko teorijo (ki najverjetneje sploh ni samo moja), ki se mi zdi vsaj možna. In sicer nekaj takega (se opravičujem zaradi precejšnje nedodelanosti ;)):

Torej, biološka evolucija se odvija v 'višjih' nivojih, kot si morda na hitro mislimo. Tam ni več važno, da vsak genotip tekmuje z vsemi ostalimi, ampak genotipi tvorijo zavezništva in se borijo med seboj v skupinah. Za posledico ima to medčloveške odnose. Ljudje, ki dobro shajajo skupaj na čisto vsakdanjem nivoju, bodo kot skupina lahko uspešnejši. Odtod romantika, ljubezen in vse ostalo, kar nima v ospredju golega seksa in neposredne borbe za preživetje.

Skratka, boj za preživetje je bolj kompleksen, kot gola borba vsakega genotipa z vsakim. V tem boju se zato po mojem razvijejo tudi tako delikatne in na prvi pogled mistične (in po mnenju nekaterih zato za lase privlečene) reči, kot sta že omenjeni ljubezen in romatika.

Na kratko. Upam, da sem bil vsaj pikico razumljiv.

:)

-----

@Owca

Verjetno opozorilo leti name. Sori.

Vendar se ni treba po mojem tako jezit. V sicer malo zbadljivem postu sem vedarle izrazil nekaj čisto korektnih trditev. Sicer je pa utemeljitev zgoraj.

[nisi edini, ne skrbi. Proti kakemu odgovoru nimam nič proti, ko si jih nabere za kakšnega pol ducata, pa privlečem jezne SmajlijeTM na plan ;) -OwcA]
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

G3GANT1C ::

Marjan, se opravičujem za napade nate...

Zadnje čase mi možgani mal v rikverc laufajo pa nisem čist dojel vseh posledic svojih napadov... Upam da ne zamerš...
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

Marjan ::

Eni se res preveč razburjate. Zato še enkrat poudarjam, da tukaj ni "osebnega spopada" pač pa razglabljanje o posledicah evolucije na nas. V tem oddelku naj bi debata tekla tako (upam, da se ne bo še to spridilo).

Zato tudi na zelo plitke napade ne bom odgovarjal.

Owca, hvala za posredovanje.


Sid Izprijeni, če sem te prav razumel praviš, da je romantika in ljubezen evolucijsko pridobljena lastnost, ki služi bolj "kulturnemu" posredovanju genov na naslednje rodove!?
Se popolnoma strinjam s tem.

Saj tako moramo tudi danes gledati na ljubezen - kot na kulturno prošnjo partnerja, naj z nami uživa v radostih tega življenja.

:)) :))

Sid Izprijeni ::

> Sid Izprijeni, če sem te prav razumel praviš, da je romantika in ljubezen evolucijsko pridobljena lastnost, ki služi bolj "kulturnemu" posredovanju genov na naslednje rodove!?

Mah, ja. Nekaj takega, po mojem.

Se pa ne bi spuščal bolj v podrobnosti zaenkrat, ker je milijon možnosti, kako reči pojasniti in jih urediti v nek sistem.

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

(sic) ::

Owca:

Torej težo govorimo o nekem umetniškem navdihu, poleg tega moramo upoštevati kako so tovrstne skupine nastale, če bi njih pripadniki čutili potrebo po umetniškem udejstvovanju, bi jo lahko mirno izrazili že prej.

Saj bi samo niso mogli :) Pro Plus jim je ponudil priliko.

Tiste super leet izraze (kako (ne)pameten sem izpadel, ha? :P) pa mi je kolega govoril :)
Fuck you all!!!

Ales231 ::

Se polovicno strinjam z vami da vecino stvari delamo zarad sexa - razmnozevanja (tko se vedejo zivali k se ne zavedajo same sebe), sam mi smo pa ze bol inteligentni pa nam ni samo do sexa ampak stremimo vecino po uzitkih. Katere lahko dosezemo brez sexa.
To je pa prslo s samozavedanjem.

S tem si vecino spornih stvari v tej temi lahko razlagas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales231 ()

Zheegec ::

Če je pri nas vseh res najmočnejši tisti del, ki se trudi za 1. preživetje in 2. razmnoževanje ter 3. ostalo, me zanima, kako je dandanes z evolucijo, ko pri ljudeh praktično ni več naravne selekcije - vse se vrti okoli $$$, da pa ga ima največ ravno najmočnejši (torej tisti, ki bi moral po zakonih evolucije prenesti naprej svoje boljše gene) pa vsekakor ne drži.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Marjan ::

Jaz večkrat pravim: mi smo evolucijo že prehiteli, vendar je ta še vedno v nas.

Psihološko se da čisto lepo visok položaj v družbi pojasnit na podlagi borbe za preživetje in prenos genov.

Itak, če imaš več $$ boš lažje preživel in večjo izbiro (boljših) partnerjev boš imel.

:), vse postane tako logično, ko sprevidiš, da je evolucija tista, ki nas je oblikovala.

BigWhale ::

Potem je zabloda evolucije popolna. Poleg cloveskega nagnjenja k ohranjanju slabih genov, se je pojavil se faktor denarja :P

Sid Izprijeni ::

Če si extremno pameten in glede tega samozavesten, boš tudi znal punco prepričat, da keš ni vse.

Ampak res moraš biti zelo pameten...:P
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Daedalus ::

Če si extremno pameten, pol ti keš itaq ni problem. Tako da ti punc ni treba nič prepričevat>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

Daedalus:

Precejkrat se zgodi, da so tisti, ki so extremno pametni brez denarja in tisti, ki so povprecno butasti, pa imajo denarja se prevec.

Je pa res, da je 'pamet' relativna stvar, ker nekdo se je lahko znasel in ze nekaj let preprodaja kokain in je extremno bogat, ter povprecno butast, drug se pa ukvarja z raziskovanjem na podrocju jedrske fizike in je povprecno brez denarja, je pa extremno pameten.

;>

Sahel ::

Potem je zabloda evolucije popolna. Poleg cloveskega nagnjenja k ohranjanju slabih genov, se je pojavil se faktor denarja :P


Hehehe... "slabih genov"?
Kaj to pomeni da smo vsi mongoloidi...
Ne ne ne... evolucija še vedno prenaša najboljše gene le da tej ne vsebujejo več takih informacij kot so jih nekoč... evolucija gleda kdo je zmožen nečesa... dandanes nima smisla mlatit dinozavra s palco po glavi... torej zakaj bi evolucija to prenašala... dandanes je vse v iznajdljivosti znotraj človeške družbe, znanja, talentov,...

Kaj ti bo gen z instinktom za lovljenje rib v ledeni reki... greš v ribarnico in ribo kupiš...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

BigWhale ::

Ja, slabih genov. Nase genetske napake se ohranjajo iz roda v rod, zenskam, ki tezko rodijo, pomagajo zdravniki, prezivijo slepi, gluhi, tisti ki so kako drugace retardirani, gensko prenosljivih bolezni je cedalje vec. To so slabi geni. Taki geni se v nasih zivljenjih ohranjajo in prenasajo naprej. Clovek pa postaja vedno manj odporen na bolezni in druge alergije, ravno zaradi tega.

Ce bi sel zadeve po 'naravni poti' potem bi 'slabici' izumirali, ker bi preziveli le tisti, najbolj trdozivi.

:)

To je ohranjanje slabih genov.

TESKAn ::

Dandanašnji za prenos svojih genov naprej, IMHO, ni več dovolj le to, da oplodiš samico, potem ti pa 'dol visi', kaj se bo zgodilo z njo. Da uspešno preneseš gene naprej (otrok se razvije v odraslo osebo, ki je sposobna sama skrbeti zase) se moreš kar lepo število let trudit. In to sam doseč ni ravno lahka naloga, je veliko lažje, če imaš še nekoga, partnerja, da skupaj spravita potomca v odraslo življenje.
Zdej kje tukaj pride vmes ljubezen? Hja, kdo od vas bi preživel cca. 20 let, kolikor jih je potrebnih, da se otrok kolikortoliko osamosvoji in si je sam zmožen zagotovit preživetje, z osebo, s katero si samo zaradi sexa? Resda več sexa - več potomcev - večja možnost prenosa genov, ma tak 'brute force' se danes ne obnese najbolje...
Tako da ljudje smo sex razvili v neke vrste 'sprostitev', z vsemi kontracepcijskimi sredstvi, ki so nam danes na voljo.
Za to, da ustvariš družino, imaš otroke in preneseš svoje gene, pa rabiš več, kot le neko živalsko privlačnost - in temu mi pravimo ljubezen.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Marjan ::

Pom povedu malo bolj na simpl način:

Narava je hotela, da se mi razmnožujemo - da imamo otroke in nam je zato dala užitek ob sexu. Vendar pa smo mi kasneje ratali bolj inteligentni in sedaj znamo naravo okol prinest in pridet do užitka tudi brez potomcev.


---

Če pa smo bolj točni pa vidimo, da so skozi evolucijo na vrstah nastajale random mutacije. Preživele pa so tiste vrste, ki so bile bolj obstojne, agresivne, reproduktivne.
Užitek ob sexu je ena taka random mutacija, ki se je izkazala za evolucijsko zelo uspešno.


----

To kar pa danes imenujemo ljubezen do partnerja pa je:
- prošnja za sexs
- skrb zanj, da bo bolje prenesel tvoje gene
- prošnja za še več sexa

:D :))

PS: za starševsko ljubezen do otrok pa imamo posebno temo TUKAJ.

dela ::

Ne ne ne... evolucija še vedno prenaša najboljše gene le da tej ne vsebujejo več takih informacij kot so jih nekoč... evolucija gleda kdo je zmožen nečesa... dandanes nima smisla mlatit dinozavra s palco po glavi... torej zakaj bi evolucija to prenašala... dandanes je vse v iznajdljivosti znotraj človeške družbe, znanja, talentov


Sahel: odlično napisano ampak
da je vse iznajdljivosti, znanju, talentu pa drži za življenje na splošno nikakor pa ne za prenašanje genov.
Večina žensk bi (samo) za parjenje raje izbrala nabitega domačega vrtnarja, kot pa enga pegastega angleža ki je študiral na oxfordu, čeprav ima slednji več znanja, talentov itd.
Po drugi strani se je pa ženskam (s pomočjo družbenega kodeksa) razvila želja po samcu ki bo z njo preživel življenje in vzgajal otroka, zato tudi če v mestu vidijo kakšnega zdravega samca in je ta oddan nočejo nujno njegovih genov (čeprav nebi blo slabo da bi ena kr tak prišla do tebe pa... :D) Zato so pa današnje ženske takšne da te hočejo čimbolje spoznat in četudi si jim všeč še vedno nekaj mučkajo z besedami (medtem ko tebe že pošteno stiska po mednožju :D) in tako preverjajo s katerim samcem bi se dalo najbolje preživet in denar je pač tukaj lahko samo v plus. Če znaš dinozavra dobro mlatit pa tut ni nič narobe.Pač ljudje hočejo vedno čimveč. Če pa tiste bolj nenasitne samice nimajo vsega, pa hop čez plot.
mtr sem zabluzo :D

Sahel ::

Genetic warz...
Hehehe... rečte kar česte... ženske so itak čudna bitja... :D
Vseno menim, da ljubezen ni samo želja po sexi in želja po še več sexu... pejdi na prostitutke, če meniš, da je to ljubezen...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

DavidJ ::

>> Vendar pa smo mi kasneje ratali bolj inteligentni in sedaj znamo naravo okol prinest in pridet do užitka tudi brez potomcev.

A lahko rečemo, da nas bo s časom narava pretentala in našla nekakšen backdoor okoli kondomov?

Jst to resno sprašujem. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Thomas ::

Ja, bi zagotovo, če bi jo čakali. Taki bolj štorasti za te reči, ki se jim kondom rad sname ali pa ga sploh ne marajo, bi postali ljubljenci evolucije. V bistvu vse tako, na ta način koevoluira.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sloescort ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471200875 (58439) FireSnake
»

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15821935 (18755) vostok_1
»

Spolni odnosi v dolgotrajnem razmerju! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17719134 (14113) Volk|
»

Zaljubljenost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1139795 (6456) 3p
»

Psihoanaliza, Freud... (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
618744 (7889) Tr0n

Več podobnih tem