» »

Kateri e-bralnik?

Kateri e-bralnik?

««
15 / 15
»
»»

wwwampy ::

V tem primeru bi raje priporočal tablico. E-bralniki so (v mojih očeh) res bolj za od leve proti desni - branje. Tile barvni e-readerji pa nimajo takšne ločljivosti, tudi barve so rahlo temnejše. No, odvisno, koliko so barve v resnici pomembne.

jabe ::

Ma, lociti jih je pomembno, ni pa to TV. Saj veste. Najprej je graf v eni rdeci potem v drugi, v primeru B so pa različne modre crte ali stolpci.

Pa material in orodje so barvno oznaceni in ko so fotke in navodila, kako kaj narediti, pokompletirat je treba barve videt. Predstavljajte si navodila za lego kocke, npr...

wwwampy ::

Ja, mogoče bi pa šlo z e-bralnikom. Jaz sem se čisto navdušil nad njimi. Sicer imam trenutno izkušnje samo s PocketBook bralniki (InkPad 4 in Era) in delujejo odlično. Več kot zadovoljen z delovanjem, zaslonom, operacijskim sistemom... Mislim, da bi tudi barvni bralniki bili v vašem primeru potem dovolj.

Prednost bralnikov je v majhnosti, vzdržljivi bateriji, prenosnosti, zaslon ne utruja oči... S tablico pa se seveda da početi še vistveno več stvari. Sam imam tudi iPad, ki ga uporabljam za prezentacije v živo skupaj s svinčnikom. Tega recimo z e-bralnikom ne moreš početi.

Gregor P ::

Torej je potem najboljša rešitev kombo e-bralnik (teksti ČB) in tablica (za pdf-e ipd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Legon ::

IMO za večino ljudi je to najbolj optimalna rešitev. Barvni bpralnik sem imel v rokah na zadnjem dopustu po novem letu in to preprosto ni to. Barve so zbledele, osveževanje počasno, za PDF so hitro premajhni... Če k temu prišteješ še ceno, jaz osebno ne vidim smisla v njih.

Tako, da jaz bom ostal pri amazonovom ekosistemu, kjer za dobrih 200 eur dobim paperwhite in fire 10", pa je to to, kar rabim za branje.

wwwampy ::

Barvnega bralnika sicer nisem še preizkusil, ampak po tem, kar se prebral in pregledal sklepam enako, da barvni zaslon na teh napravah pač ni to to. Blede barve ipd.

Jaz sem zadovoljen s PocketBookom, bom pa vsekakor v prihodnosti preizkusil še druge znamke (zgolj iz zanimanja glede tehnologije...).

jabe ::

Pa, ne bom se zaletela. Ko bo moj bralnik dokoncno dosel, bom pac naslendjega barvnega kupila. Tablice ne bi... Sem ze imela, pa se nisem mogla navadit. Ko sem rabila, je bila prazna, bolj utruja oci in podobni stosi.

wwwampy ::

To je vse res, ampak bralnik vseeno ni tablica. Odvisno za kakšne specifične namene se vsaka naprava potrebuje. Meni je bralnik zgolj bralnik. Barvnega sigurno ne bom kupil za branje, ker je načeloma temnejši zaslon.

Han ::

Ekrani na tablicah srednjega razreda imajo danes 144 Hz osveževanje in 'flicker-free' IPS panel. 8-)

GupeM ::

Ja, in? Za branje knjig še vedno slabše kot eInk, ki ima frekvenco osveževanja 0 (dokler ne "obrneš" strani).

Groot ::

Han je izjavil:

Ekrani na tablicah srednjega razreda imajo danes 144 Hz osveževanje in 'flicker-free' IPS panel. 8-)


Ti kar beri knjigo na tablici, ampak ne potem jokati da naj ti dajo očala na recept ko bo začelo vse postajati megleno.

Han ::

Knjige berem v klasični papirni izvedbi in na e-bralniku (InkPad 3 Pro), vse ostalo na tablici (Xiaomi Pad 6) in namiznem računalniku. ;)
««
15 / 15
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eBook reader

Oddelek: Kaj kupiti
215546 (1649) bralnik98
»

Kobo Clara in nalaganje z Biblosa

Oddelek: Mobilne tehnologije
3214471 (6960) marko-mb
»

Biblos.si - slovenska spletna knjižnica z e-knjigami (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7628597 (12286) GupeM
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15143546 (24846) AgiZ

Več podobnih tem