» »

Glasbeniki

Glasbeniki

drevo ::

Iz teme klasika:

drevo:
Ali se kdo drug igra kaksen instrument?

Jest igram elektricno kitaro.. nazadnje sm pa kr se klasike tice igrov toccato(uno, ta znano ) od Bacha in Fur Elise od Beethovna.

moj_nick:
Igram klavir, svoj okus opisujem takole: vse razen klasikov, ker mi grejo na živce. Drugače dostikrat igram Bacha in Jazz (odvisno od razpoloženja).

noraguta:
moj_nick: the same here. Dobro uslasen Klavir od Baha se je tut fajn.

drevo ::

In v tej temi ni vec treba biti omejen na klasiko. Napiste vse, ob izvajanju cesar dozivljate glasbene orgazme. :8)

Hall of the mountain king je zlo kewl za igrt in dosti bolj primerno za igranje na kitaro, kot recimo Fur Elise in Toccata. Drugace pa igram vecinoma metal.. One, Fade to black, Master of puppets, Unforgiven.. vse od Metallice.. Paranoid, Iron man.. Black Sabbath.. Ksn komad tud od Blind Guardian pa Iron maiden.

icek ::

Se en kitarist tukaj. Tudi jaz se navdusujem nad metalom.
Rider of Theli
www.air-tv.net

jRk0 ::

6 let harmonike. (osnova glasbena sola al kak bi temu reko:))

:)


samo zdaj ne igram vec


zanimivo pa je bilo, da se golice nikoli nisem naucil igrati.

igral sem le, kar mi je bilo vsec, in to je bla bol kaka moderna skladba za harmoniko, kaksen blues celo:)

pa bachovih vaj sem preigral nesteto:)

pa raznih drugih.
You fuck up once, you loose two teeth.

moj_nick ::

Jaz imam za sabo osnovno glasbeno šolo - predmeta klavir in nauk o glasbi. Letos sem se vpisal na tolkala, da vidim kako to zgleda.

Drugače pa iščem kakšne komade za klavir, da bi se jih sam naučil.

Boki_ ::

Jaz bi rad igral el. kitaro, nekaj sem že poizvedoval, da bi jo kupil, pa so se mi vsi smejali. Tako je prijatelj kupil bobne, pa so se mu tudi vsi smejali, sedan pa ga občudujejo. Bodo že vidli čez par let, ko bom ROCKSTAR. Jutri grem po kitaro, ojačevalc in zvočnike.
I'm back

G3GANT1C ::

Bravo Tom DeLonge! Tako se govori! Veliko uspehov pri igranju! Ahhh... I wanna be a rockstar to... Zaenkrat se bom moral zadovoljit z akustično kitaro... Pol bom pa še vidu kako bo vse skup... :D
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

drevo ::

Bravoooo Tom DeLonge! Ma ti si mi izrezani jest pred ene pol leta. :D

Kje bos kupu? Pa kero kitaro? In pazi.. ce kupis dobro kitaro, mors kupit tud vasj priblizno tako dober ojacevalec, drugace si jo brez veze kupu. Mam izkusnje s tem ;)


Ko ze ravno vsi o glasbeni izobrazbi.. jest sm samouk. Zadnje pol leta ene par tutorialev na netu.. that's it.


Icek, a igras v kakem bendu?

Gegantic, dej kup bass :8)

icek ::

Za vse ki zelite zacet igrat kitaro vam predlagam, da najprej za kaksno leto igrate akusticno in potem preklopite na elektricno. Bote vec osnov dobili. Ce bote zaceli z elektricno se vam lahko zgodi, da bote enkrat prijeli v roke akusticno in ugotovili, da sploh ne znate igrat.

Drevo, pa mamo nek bend ja, nic kaj bolj resnega. Nam je lepo in uzivamo in to se nam zdi najbolj pomembno. Smo tudi brez pevca, tak da ce bi kdo pel v metal bendu in po moznosti iz okolice MB se naj javi. Spilamo pa drugace kao death metal svedske sole (in flames, dark tranqullity, at the gates...), mogoce tud podobno the haunted.
Ti igras kje?
Rider of Theli
www.air-tv.net

Backup22 ::

Jaz sem tut kitarist pa saxsofon/klarinet igram 11 let:DŠpilam v bendu => http://www.backup22.com ... DeLong => če boš hoto bit rockstar te čaka trdo delo..belive me... Kako kitaro misliš kupit? Za začetek pripotočam Ibanez RG 270..če maš $$$ 570.... Ojačevalec pa zakaj rabiš..če mate vlki plac & bedn v prihodnosti => 100W (Laney, Marschall, Ashdown, Mesa Boogie => če maš $$$>:D) ....

Backup22 ::

Aya igramo pa na easy punk/rock...oz LEGO punk/rock smo mi to poimenovali... Za dušo pa se itaq igra metal... kakai Bodomi (Children of Bodom) so ql..čeprav so malo preveč zakomplicirani...

drevo ::

Kitara Ibanez RG 270 je ql. Sem njen ponosni lastnik in se zelo dobro obnese. Mam pa zato tolko vec problemov z ojacevalcem (sm ga kupu za 5k od prjatla ;).. Lead zvok je za enga q.. ;) Razmisljam, da bi si kupu akusticno kitaro, prav zarad razloga, ki ga je icek navedu, pa ne vem ce bom mel dost kesa v kratkem..

Za bend se meniva z Geganticom, ki razmislja, da bi zacel bass igrat (zdej ma akusticno). Na hitro bi se dalo pol dobit tud klaviature in vokal, bobni bi bli pa problem... Kolko casa icek ze igras?


Backup22, vi pa niste kr tko, bravo! :) Tud dobra stran.. ste ze kej probal pr ksni zalozbi? Keep it up!

icek ::

Zdaj igram ze kakih 7-8 let, prej pa sem igral 6 let harmoniko v glasbeni. Jaz imam RG570 z EMG81 magnetom in je res zakon. Fersterker mi je marshallov valvestate 65W. Tu bi se blo treba nekaj boljsega nabavit samo ni peneza. Sem pa nabavil pred kratkem POD od line6 in je za ta denar res ena bolsih zadev. Skoda, da se ne prodajajo pri nas vec. Sem pa kupil rablenega za "male dnare" je pa ko nov.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Damjan Jagar ::

Jaz igram bobne že.. hmmm... 6, 7 let... Pred tem sem 3 leta obiskoval glasbeno šolo vendar sem vse skupaj pustil (zdaj mi je žal).

Igram v ska/punk/HC bendu GDO? (Glasba Družbeno Ozaveščenih?) s katerim smo imeli lepo število špilov po raznih slo koncertih/klubih/festivalih.

Linki:
Predstavitev GDO? na www.rockonnet.com (By ZUBi)
Finale Klubskega maratona 02 + foto
Predstavitev na Radiu študent + 2 komada odigrana v živo na omenjenem radiu
http://jagar.si

Balandeque ::

There's no stick like drummers dick.:)
Prej sem pa bil kitarist. Glasbena + ene deset let prakse na žurih. Uničil pet kitar. Pri 26 sem si za 300 dem kupil bobne Amati in kmalu padel v bend. Zelo lepo, ampak naporen posel za penzijo pričakat. Štejem ne, ampak sem đomba z okoli 200 špili.

Sicer pa: Zdi se mi, da se je z malo zicledra vsakega inštrumenta moč zadovoljivo naučiti v dveh letih. In ko zalaufa? 1. Držite se stran od drog, to se mi zdi grozen problem naših kvazizvezdnikov 2. Za špile najemajte kombi s šoferjem.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

moj_nick ::

Vsakega inštrumenta??? Kitaro in bobne že, definitivno pa ne klavirja. Po dveh letih igranja ne znaš skor nč. Rabiš še velik prakse, da dobiš hitrost in koordinacijo. Po šestih letih pa lahko rečeš, da "znaš" igrat klavir. Ampak še vedno ni to vse

drevo ::

moj_nick: Za bobne ne vem, ampak kitara ni nic lazja od klavirja. Bral sem celo, da je za zacetnika tezja. Mnogi podcenjujejo kitariste, ces, da samo zabrenkajo tistih nekaj akordov in da je to vse. Na zalost ob danasnji glasbeni sceni res prav lahko dobis tak obcutek.. vzemimo za primer Siddharto. Za spilanje Siddharte resnicno ne rabis vec kot leto ucenja, kar pa ne pomeni, da njihove pesmi niso dobre - pac komade gradijo na chord progressionu, kar tudi ni tako preprosto in zahteva kar nekaj znanja. Se pa na slovenski sceni najdejo tudi bendi, ki imajo izredno zapleten quitar work, ki ti za to, da ga solidno zaigras vzame kar lepo stevilo let vaje. Skupina "Prospect" naprimer.

O tem , koliko casa ti vzame kitara, da jo obvladas(no.. da jo znas *solidno* igrati, obvladati jo povsem ne mores ;), ne morem govoriti, saj jo igram sele pol leta, so pa imho stevilke zgoraj kar objektivne.

Med solskim letom sem jo igral priblizno uro na dan, med pocitnicami pa 2 do 3.

moj_nick ::

Pa dobro, sam mal mi je blo čudn kr je Balandeque pri svoji oceni povzel kar vse inštrumente.

Men ubistvu kitara niti ni všeč, tk d men ni treba nič o njej razlagat

@ljash ::

jst igram pa synthesizer (kwa a sm edin a kaj?:D) mislim, da ene 5 let. Igram pa vse - od klasike do popularne glasbe...

zaenkrat še nimam benda, bi se pa prkluču h kšnm...

Balandeque ::

Napisal "zadovoljivo", to je pri meni nekak raven benda na terasi na morju, da lahko komad spremljaš vsaj z akordi, tudi če prej nisi nikoli poskusil. Napisal tudi "zicledra"; vsaj men, ko se česa resno lotim, ura na dan ni dovolj; ura na dan je tudi v glasbeni šoli bolj za silo. Nisem napisal, ampak sem imel v mislih, da bi to šlo tako potem, ko en inštrument že obvladaš in to, da nisi totaln butl za glasbo, kar pa je bilo -vsaj v šoli pri petju - 85 % mojih sošolcev. Moja mama je vpisala citre pri 53 letih (tri leta nazaj), je skoraj slepa in jo oče vozi 2x tedensko ene 60 km v glasbeno in je že 2x nastopila na dnevih citer.. Boštjan Gombač (Terra folk, Terra mistica, best blowing job in the world) igra pri cca. 22 letih (ne dost več) ene petnajst inštrumentov na ravni virtuoza. Stavim, da se tudi jaz violine v dveh letih naučim toliko, da vsaj z dvema komadoma navdušim publiko na poroki. :D
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

moj_nick ::

Sj poročno koračnico lahko tut 2. letnik klavirja zaigra.

Drgač pa: nekaterim je manj kot 1 ura na dan v glasbeni šoli čist dost - prva 4 leta ocena 5, ostali 4 :D

Backup22 ::

drevo: hvala, hvala...ne ne..zdaj organiziramo velik koncert v MBju..na Štuku (Back 2 School 03').. da zaslužimo za 6 komadov v studiu v LJ (metellkowa), kolegi so pred kratrkim tam snemali in blo super... tisti demoti na pejđu so itaq za en ku... .stari pol leta... Založba..uf..najprej treba met nekaj studijskih posnetkov...pol leta pa bo0:)

Za tiste, ki si delate bend: če nimate $$$ na začetku začnite z rabljeno opremo..se dobi poceni 4 kanalna mešalka..pa dva 100w boxa...kasneje pa kupujte dražjo/boljšo opremo...

Glede kitare pa SIddharte => za solote in vse ostali rabiš krepko več od enega leta, če začneš z nule..razn če res vadiš in vadiš.. => problem je tehnika.. Drugače pa je VSAK inštrument igrat teško.. nekateri se lažje naučijo igrat klavir, drugi bobne, tretji harfo, četrti citre... tak da je o tem brezveze razglabljat! Glavno pri glasbi je da delaš to kar rad delaš in igraš z dušo...

drevo: o ya...mnogi podcenjujo kitariste..pol pa jim daš kitaro v roke...pa rabi 5min da prime E-dur... Kdo pa so prospect? Heh če hočete videt dobrega (pomooje najboljšega) SLO kitarista ite na koncert od ŠankRockov...

ČE si mislite kupit akustično..ne oklevajte ker je ql...sploh za čage & stuff...jaz sem začel z akustično...in je potem skok na elekrtično super... če na akustično vse strune zvenijo..potem na elekrtični 200%...

Balandeque => ti veš kaj pomeni bit virtuoz?:\

Balandeque ::

Mah, saj vidiš, da vedno kako premočno bleknem. Ampak za njega bo to kar veljalo. Zuljan mi pa recimo ni preveč, ker je odličen, a tak suhoparen tehničar.Videl sem ogromno živih koncertov, in pri meni samo to šteje, ker tisto, kar nastane v studiu je bolj malo povezano z dejanskim igranjem. Gombača sem pa recimo pred štirinajstimin dnevi gledal v Stocktonu GB, ko je z Irsko glasbo (!) razturil domačo publiko, pri čemer je segal po eno par različnih glasbilih, v enem momentu pa čak igral na dve fruli vzporedno. In ta mesec so imeli še 18 špilov tam gor.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Zgodovina sprememb…

drevo ::

prospect site

Recenzija(iz Paranoid-zine) zadnjega albuma - Moments.

Leto izida: 2002 pri založbi / samozaložba

Pred tremi leti je kot strela z jasnega na slovenski sceni udarila heavy progresivna zasedba Prospect, ki je na njej postavila nove mejnike. Vsi ste jo že imeli priložnost večkrat videti v živo, poznate pa tudi že njihov prvenec #1. Že takoj po njegovem izidu so fantje začeli delati na novih skladbah in te so zbrane na drugem albumu Moments.
O kvalitetah novih pesmi smo se lahko prepričali že na nastopih v živo, a sedaj, ko imamo vse na kupu, je rezultat res neverjeten. Prospect so v vseh pogledih naredili velik napredek. Že produkcijsko je končni rezultat na veliko višjem nivoju in raje si ne predstavljam, kako bi plošča zvenela, če bi imeli pri snemanju pogoje, kot jih imajo velika progresivna imena. Še večji napredek pa je opaziti pri skladbah. Sami aranžmaji in kompozicije so veliko bolj zahtevne in dodelane; veliko pozornosti so namenili najmanjšim detajlom. Na tem področju so se zelo približali največjim progresivnim mojstrom. A Prospect niso progresiven band, ki bi se kljub izrednim tehničnim sposobnostim vseh članov, spuščal v preveliko kompliciranje in dokazovanje; power in melodika, ki jo najdemo v (neo)klasičnih in melodičnih metal bandih, je za njih enakovredna progresivnim elementom. Vse omenjene značilnosti v različnih razmerjih spretno uporabljajo v vseh pesmih, kar zagotavlja izredno raznovrstnost skozi vseh 55 minut. Album je narejen v slogu ťno fillers, just killersŤ, kar pomeni, da so na njem same odlične skladbe: progresivna mojstrovina Perception Of Reality, orientalsko navdahnjen instrumental Orient Express (ne samo tu, tudi v drugih skladbah je opaziti orientalske vplive) in udarna balada Jaded Son so pesmi, ki jih lahko opišem na kratko. Ostale pa vsebujejo različne kombinacije progresive, melodike in udarnosti. Seveda pa ne smem pozabiti na izredno predstavo pevca Simona, slovenskega Raya Adlerja (Fates Warning), ki blesti še posebej pri Changing. Res bi bilo škoda, če bi slovenska scena izgubila tako dobrega pevca; in prav neverjetno je, da so Prospect našli ustrezno zamenjavo zanj.
Noben velik progresiven band se ne bi sramoval, če bi imel na svojem albumu pesmi a la Perception Of Reality, Moments, The Man Who Walks Alone, So Low in ostale. To le potrjuje, da so Prospect band svetovnega formata, ki bi mu že zdavnaj uspel veliki met, če bi živel v metalsko razviti deželi.
---------------------------------------------------------


Bor Zuljan je tudi zelo dober kitarist, vendar v svojem bendu, zaradi zanra in raznih drugih bolj ali manj komercialnih razlogov, ne more tega pokazati v pravi meri imho. Kitarist od Prospectov pa take omejitve nima - igra progressive, kjer je mnogo vec prostora za "nenavadne" solote in zanimive riffe.

Backup22 ::

Balandeque => ya...sej vem...malo heca.. no virtuoz pa vseeno ni>:D Lepo mu gre in ql da razturava po tujini!

Drevo => Prospect... uuuf... good work!:)) Dober vikal!0:)

Backup22 ::

Aya pa kitarist itaq psiho:D

DavidJ ::

Imam 4 leta osnovne glasbene na trobenti. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

@ljash ::

Lep pozdrav!

No po skoraj dveh letih sem se odločil obuditi tole temo. Upam, da ne zamerite :)

S prijatelji smo se odločili postaviti spletno stran za vse glasbenike, kjer bi se lahko zbirali in izmenjavali svoja mnenja, izkušnje ter tudi pomagali začetnikom v svetu glasbe.

Stvar je sedaj že dostopna na naslovu www.glasbenik.net, zato Vas ob tej priložnosti Vse, ki se ukvarjate z glasbo prosim, če lahko malo pokomentirate zadevo.
Kaj bi Vi dodali, kaj spremenili?

Prav tako pa iščemo tudi vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri nadaljni izdelavi strani. Zelo uporabni bi bili kakšni vodiči za začetnike in pa pisanje novic iz sveta glasbe (ne mislim za nove albume pa top lestvice, temveč bolj kar se tiče tehnike).

Pa tudi na forum ste vsi lepo povabljeni :)


Lep pozdrav,
@ljaz

Alexius Heristalski ::

Upam, da ne boste podpirali turbofolka in slovenskega naro-popa.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

@ljash ::

Niti slučajno to ne bo nek glasbeni portal, kjer bi podpirali npr. turbopolk glasbo.

Stran naj bi bila namenjena glasbi v pravem pomenu besede, posvečena pa bi bila bolj tehniki. Začetniki bi lahko našli različne vodiče, kako začeti ter si izmenjavali mnenja na forumu z izkušenejšimi člani.

Seveda pa bomo upoštevali tudi Vaše predloge :)
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

tx-z ::

Igrau klavir 4 leta, zj grem pozavno 6 let...pa nauk o glasbi:P
Zto da mi ni dougcajt kadar mi je pa zto da se jezim kaj tja hodm k bi lahk počel bolše stvari kadar mi ni dougcajt:))
tx-z

FallenAngel ::

8 let kitare.. :D
navdusujm se pa nad hard rockom/metalom/power metalom :D
Lp
FallenAngel

gkovac ::

15 let kitare.. pa še zmeri sem začetnik... totalni samouk in vse se učim po posluhu... imam pa elektroakustično kitaro brez ojačevalca.
Igram kar je meni všeč... Iztok Mlakar, Pink Floyd, Dire Straits, včasih sem znal celo metallico zadnje čase pa bolj lenarim kot pa igram.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

M323SBA ::

Šest let kitare, tri leta bobnov, igram tudi bas (ljubiteljsko).

Drugače igram fender american stratocasterja limited na hot rod deville 212 ojačevalec. Drugače se v zbirki najde še preostalih 5 kitar, ampak ta med vsemi le najbolj izstopa.

Drugače se ukvarjam tudi s servisiranjem kitar in vzdrževalnimi deli. Če je kdo zainteresiran, mu lahko pokažem nekaj projektov, kjer sem premodificiral določene kitare.

gzibret ::

7 let klarineta. Trenutno pa se učim akustično kitaro (drkam lestvice in akorde, nekih specifičnih komadov pa se še nisem uspel naučiti).
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Naučimo se igrati kitaro (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Sedem umetnosti
763511219 (79896) c3p0
»

Razlika med kitarama

Oddelek: Sedem umetnosti
146132 (5778) Goran's Blog
»

A je kaj glasbenikov tukaj?

Oddelek: Sedem umetnosti
235675 (5413) Karaya 52
»

Recenzija novega Siddhartine albuma Rh- (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
637207 (5816) Tic
»

Glasbila...

Oddelek: Loža
141310 (1182) Monster

Več podobnih tem