» »

Program, ideja in avtorske pravice

Program, ideja in avtorske pravice

Boomerang ::

Trenutno preizkušam neko računalniško aplikacijo. Ker je za to področje zelo malo aplikacij, v njej vidim potencial in imam tudi nekaj idej, kako bi se dalo aplikacijo še izpopolniti. Sedaj pa me zanima sledeče:

Kako je spisana aplikacija (kakšno logiko ima program in v čem je spisan) nimam pojma. Znam pa brez problema izdelati svojo aplikacijo, ki bo počela isto in omogočala še kakšno stvar več. Bi pa bile določene podobnosti med mojo aplikacijo in aplikacijo, katero testiram... na primer uporabniški vmesnik, nekatere nastavitve, razporeditev menijev ipd. Kar hočem reči: osnova bi bila z vidika uporabnika zelo podobna, kot če bi primerjal Microsoft Word in OpenOffice Writer... gre za dva ločena programa, ki nimata nič skupnega, razen podobnosti v uporabniškem vmesniku, nastavitvah, možnostih itd. Drugače si urejevalnika besedil niti ne predstavljam.

Ko sem raziskoval, kako bi se vse skuapj obneslo, sem bil presenečen nad odzivom, saj sem našel nekaj uporabnikov, ki bi bili mojo aplikacijo (v kolikor bi omogočala nove stvari, ki so trenutno samo moja ideja) pripravljeni kupiti. Zanima pa me, kako je z avtorskimi pravicami? Programske kode aplikacije resda nisem videl, kaj šele da bi jo uporabil pri svoji aplikaciji... je pa še zmeraj v igri ideja. Smem vzeti neko obstoječo idejo in jo po svoje spreminjati ali nadgraditi? Kako je s tem?

brodul ::

Pomoje v tvojem primeru, ni nek problem.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Play - Privacy Policy

Oddelek: Programiranje
81076 (767) shadeX
»

Slovenija novice na Androidu - nadležne reklame

Oddelek: Mobilne tehnologije
116405 (6195) shadeX
»

Programski jezik za vse operacijske sisteme (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7215526 (12850) Grumf
»

[Visual C#] kako narediti vrstice?

Oddelek: Programiranje
91622 (1104) dbeong
»

Avtomatično prepoznati POST spremenljivke

Oddelek: Programiranje
121478 (1271) AnonimkeOP

Več podobnih tem