» »

Dodajanje TXT, CNAME in MX vrednosti k obstoječim vrednostim?

Dodajanje TXT, CNAME in MX vrednosti k obstoječim vrednostim?

pirx ::

Pozdravljeni.

Pri Namecheapu imam domeno, ki kaže na mojo spletno trgovino, hkrati pa so dodane TXT in MX vrednosti za Zoho Mail (email naslovi za posel).

Sedaj moram dodati nove CNAME, TXT in MX vrednosti za "Conversio", ki ga želim uporabljati za pošiljanje računov in newsletterja.

Namecheap support mi je rekel, da lahko dodam CNAME in TXT, vendar MX naj izpustim, ker bodo problemi. Razen tega, če dodam nove TXT in CNAME vrednosti, bi v teoriji moralo vse delovati, vendar takšne konfiguracije oni še niso preizkusili. Conversio sicer pravi, da je MX fajn imeti za optimalno dostavljanje pošte, ni pa nujno.

Moje nastavitve: https://drive.google.com/open?id=1yL5qE...

Vprašanja:
1) Če dodam samo CNAME in TXT k že obstoječim vrednostim, bo to res delovalo? Namecheapov odgovor me je namreč malo zaskrbel.
2) Je smiselno MX izpustiti?
3) Conversio pravi, da je alternativna rešitev dodajanje poddomene: "If you can't edit that value, the only workaround is to use a subdomain: instead of authenticating yourdomain.com, just use conversio.yourdomain.com while setting up DKIM and SPF protection." Bi to bila optimalna rešitev?

Hvala!

scipascapa ::

Zakaj vedno tako radi komplicirate in imate domeno pri enem, gostovanje pri drugem, pošto pri tretjem in pa še kaj drugega pri četrtem? Je res tako težko imeti vse na enem mestu z čim manj komplikacij?
Kak FreeDNS morda?

videc ::

Nič mu nisi pomagal z odgovorom, čeprav se, načeloma, strinjam s tabo.
@pirx: očitno boš ti 1., ki bo testiral tako konfiguracijo pri namecheapu.
Glede ostalih vprašanj se pa kar na conversio obrni, pa ti naj točno povedo.

DePalmo ::

CNAME je lahko samo eden.
TXT jih je lahko več.
MX pa kolikor vem jih je tudi lahko več, celo GSuite ponuja primarni in sekundarni strežnik oz. celo več njih.

pirx ::

@scipascapa
Zaradi cene in zaradi všečnosti storitev. Namecheap je super za domene, ampak mi njihov Private Mail ni všeč in je tudi kar drag. Zoho Mail pa je #1 po mojem mnenju za pošto - mobile app je super, desktop GUI je odličen in Control Panel za upravljanje več naslovov ti ponuja vse, kar si lahko želiš. Cena je tudi odlična.

@videc
Po moje večina ljudi kar doda te vrednosti brez razmisleka. Zadeva sicer deluje, ampak z motnjami, ki pa niso vedno očitne.

@DePalmo
Sedaj sem se o teh stvareh kar nabral in iskal pomoč iz vseh koncev. Stvar je takšna:

- TXT vrednosti je res lahko več, vendar, če dodajaš SPF verifikacijo, jo moraš dodati k obstoječi SPF vrednosti (Link - Other Host Names and Zoho Mail).
- Ker sem na Conversio usvaril poddomeno (conversio.mydomain.com), so se tudi "Host" vrednosti spremenile. V primeru, ko imaš poddomeno, lahko dodaš TXT s SPF, kot nov record.
- CNAME sem tudi lahko dodal, ker uporabljam poddomeno (Host: email.conversio). Sedaj imam dva CNAME-a (prvi je za Shopify).
- MX recordov načeloma ne sme biti več. Stvar bo delovala, vendar z motnjami. Conversio je rekel, da če imam MX vrednosti od Zohoja, je čisto v redu - praktično enako, kot če bi imel njihove.

Upam, da bo to še komu pomagalo, ker vsega tega na enem mesti nisem uspel najti. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirx ()

Ales ::

Nameravaš preko tega Conversia pošiljati sporočila iz naslova nekaj@conversio.mydomain.com ali želiš da izgleda, kot da prihaja direktno iz nekaj@mydomain.com? To je ključno.

Če tukaj nastaviš zadevo narobe, ti bodo šla sporočila pri prejemnikih v spam. Že tako boš imel probleme s tem, če bo pa še narobe nastavljeno, bo pa 100% romalo vse v spam.

Če želiš biti siguren, da si prav nastavil, copy / pastaj sem dvojo celo DNS zono. Domeno lahko prikriješ, pač zamenjaj z mydomain.com, če hočeš.

pirx ::

@Ales
Sporočila bodo poslana iz moje domene, torej "nekaj@mydomain.com".

Testno sem že pošiljal in zaenkrat deluje vse OK.

Tukaj je slika nastavitev: https://drive.google.com/open?id=15g-Fh...

Zgleda OK ali bi moral še kaj narediti?

Hvala.

Ales ::

Za sporočila, ki prihajajo iz naslovov nekaj@mydomain.com, ti zadeve ureja naslednje:

- DKIM zapis, kar pomeni, da objavljaš, da bodo sporočila podpisana z ustreznim DKIM ključem

problem: sporočila, poslana preko SMTP od Conversia ne bodo podpisana

- SPF zapis "include:zoho.eu"

problem: sporočila, poslana preko SMTP od Conversia, niso zajeta v tem zapisu.

Tako, kot imaš zdaj, bi pri nas sporočilo dobilo precej visoko oceno, da je spam. Nekateri uporabniki taka sporočila direktno brišejo, ne gredo jim niti v spam mapo.

pirx ::

Hvala za razlago.

Conversio sem vprašal, kako je z DKIM, ker ga več nimam na voljo, v tem videu pa se vidi, da obstaja: http://docs.conversio.com/quick-guide/a...

DKIM zapis sem na začetku imel, vendar, ko sem vklopil poddomeno na Conversiu, je TXT z DKIM vrednostjo izginil. Ko sem jih vprašal, če je to problem, so odgovorili tako:

"As far as I know, that shouldn't be an issue as you have added a TXT and a CNAME record from your Conversio account already. Even though you are using a subdomain, since your domain is verified, your delivery rates should be optimal."

Kar se SPF-ja tiče, pa imam dodano: v=spf1 include:mailgun.org ~all

To bi moralo biti v redu, ali?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem privat domene in e-pošte

Oddelek: Omrežja in internet
184139 (3400) atlet
»

Pošta z mojega e-naslova v spam

Oddelek: Omrežja in internet
221897 (1512) francy
»

[Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
798644 (7614) shorvat
»

pddomena

Oddelek: Omrežja in internet
322854 (2506) Gwanaroth
»

lastna domena z dinamicnim IPjem. Kako?

Oddelek: Omrežja in internet
61625 (1481) sgdjkdlsugi4

Več podobnih tem