» »

instagram-sledilci - spam follower

instagram-sledilci - spam follower

iskrica7 ::

Prosim za pomoč. Bila sem neprevidna in na podlagi neke "reklame" na facebooku, kjer so ponujali varno, legalno in brezplačno pridobitev novih sledilcev na instagramu na podlagi preteklih preferenc (objave). Ne vem, zakaj sem bila tako neumna, ampak dala sem svoje ime na instagramu in potem je bilo potrebno z geslom potrditi, da se strinjaš s tem. Geslo ni prijelo in po nekaj neupešnih poskusih, misleč, da je kaka težava v internetu, sem odnehala. Par dni se ni zgodilo nič in sem že malo pozabila na to. Potem pa se je začelo. Na instagramu sem opazila, da sledim novim ljudem. Nepoznanim in takim, ki jih ne bi nikoli (prsate ženske, natrenirani bodybuilderji, arabci, japonci,...). Zbrisala sem te nove dodane (unfollow). Čez pol ure so bili nazaj. In še nekaj dodatnih. Sem jih spet odstranila - unfollow. Ni pomagalo. Potem sem blokirala njihove račune. Potem sem spremenila račun na privat. Brez uspeha. Vsak dan sem imela vsaj po 30 novih. Ampak to je bilo še nekako obvladljivo. 30 jih še lahko blokiraš in naslednji dan spet. Amapk stvar se potencira. Čez noč imam po 300 novih. Niti blokirati jih več ne morem. Na začetku sem kliknila na osebo in dala ukaz block, sedaj pa je pri večini story, kjer ne moreš blokirati, lahko samo odslediš. Pa še to ne pomaga. Pred dnei sem prosila za pomoč na instagram podpori. Blokirali so mi račun in sporočili, da je "compromised" in mi predlagajo ukinitev ali spremembo gesla. Spremenila sem geslo. Misleč, da bo ok, sem se še enkrat lotila mukotrpnega dela "unfollow". Sem naivno mislila, če jih vsak dan si 100 zbrišem, da bo čez 2 tedna mir. Pred spanjem sem prišla do števila 1387. Zjutraj sem jih imela 1587, ta trenutek jih imam 1615. Meša se mi. Še bolj pa me skrbi, kake podatke sem po neumnosti omogočila za izkoriščanje in kak škoda me še lahko doleti. In poleg tega novih sledilcev nimam, sem pa jaz sledilka tisočim...
Prosim, svetujte mi.

c3p0 ::

Briši račun in začni živeti.

shadeX ::

Naredi to kot ti je Instagram svetoval - spremeni geslo ampak ne na napravi, s katero si kliknila na to "reklamo", ker je ta naprava lahko okužena, kar pomeni da vsakič ko geslo spremeniš, to nazaj pošlje zlikavcem.

Ko boš spremenila geslo, opazuj kaj se dogaja. Če ni novih sledilcev, ti svetujem da formatiraš računalnik oz. factory reset naprave s katero si gor kliknila (v vsakem primeru bi jaz to naredil).

e bolj pa me skrbi, kake podatke sem po neumnosti omogočila za izkoriščanje in kak škoda me še lahko doleti.


Povsem odvisno koliko je okužena tvoja naprava in kakšne osebne podatke imaš na tej napravi. Če je bil to telefon, je čisto mogoče, da se ti je v ozadju namestil kak program, ki lahko naredi precejšno škodo, ker lahko ven pošlje praktično vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

HappyPills ::

Verjetno si dala permission nekemu appu, da ti to počne, kar pomeni da boš rabila to izklopit, to narediš tukaj: https://www.instagram.com/accounts/mana.... Potem zamenjaj geslo ter vklopi 2 step verifikacijo.

Phantomeye ::

Ali pa kak phising. Dala si jim geslo, basically. In zdaj ko nekdo kupi 1000 sledilcev si ti ena od teh 1000 kupljenih.

Preveri, kar ti je predlagal jureflux, potem pa zamenjaj geslo NA nekem čistem računalniku / telefonu. Če je ta slučajno okužen, kot je predlagal shadex.

Ti, ki imajo dostop do tvojega računa - jim ni v interesu nič drugega, drugače bi ti vzeli dostop, pa te izsiljevali ali kaj podobnega

Zgodovina sprememb…

Alien123 ::

Kaj folk vse dela za sledilce :D

Cruz ::

Alien123 je izjavil:

Kaj folk vse dela za sledilce :D
Zdaj pa noče izbrisati računa in si ga znova ustvariti, ker bi izgubila obstoječe sledilce. :))

@OP Priporočam, da narediš detox - izbrišeš račun in jovo na novo. :)

XLapse ::

Alien123 je izjavil:

Kaj folk vse dela za sledilce :D

haha res žalostno kam smo prišli.... Kot so že omenli, začni živet in briši/uninstall te social media k so vredni manj kot stari kruh mufast
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

vostok_1 ::

Saj bi lahko pomagal OPjevki, ampak normiji se mi ne smilijo toliko. Guess you'll have to figure it out girl.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hekerji vdrli v več sto računov na Instagramu

Oddelek: Novice / Varnost
206516 (4187) slitkx
»

Ameriški regulator nad zvezdnike, ker njihove Instagram objave niso označene kot ogla

Oddelek: Novice / Ostale najave
53150 (1960) dexterboy
»

Velika čistka na Instagramu zdesetkala sledilce

Oddelek: Novice / Ostale najave
3411627 (7860) zee

Več podobnih tem