» »

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

««
11 / 12
»»

DSmidgy ::

Moj kolega dela v Savi in dela včasih v soboto, včasih v nedeljo (ne vem koliko sobot in koliko nedelj dela) in ima tudi nočne šihte. In reku mi je da so stroji prižgani 24h na dan, 7 dni na teden (razen ene 10 dni na leto jih ugasnejo zaradi kolektivnega dopusta). Za Tosamo sem pa na TV slišou da delajo 24/7.

DSmidgy ::

delajo zgolj zato in samo takrat, ko je to potrebno za izpolnitev naročil
Če gledaš tako kot tisti predlagatelji referenduma. Če sedaj deljo 24/7 naj razširijo proizvodne zmogljivosti ali pa naj preprosto ne sprejemajo toliko naročil. Delavec more v nedeljo pač počivat - to je glavni pogoj.

Gospodarska škoda bi se delala tudi, če bi bile pri nas trgovine zaprte, pri sosedih pa odprte. Gospodarska škoda pa se ne dela, če so tako pri nas kot pri sosedih trgovine zaprte.
Iz tega pol lahko potegnemo da če mamo mi trgovine odptre, sosedje pa zaptre da se pri njih dela gospodarska škoda. In verjetno je njihov minus potem naš plus.

ali imeti poslovne prostore v Mercator centru al ne
Če jim nedelja toliko izgube naredi naj se pa pač preselijo drugam, kjer bojo lahko imeli nedeljo zaprto. Na referendumu so se državljani odločili za kapitalizem. In to je to - če ti ne znaš ali pa nisi sposoben prodajat bo pa pač nekdo drug.

Keyser Soze ::

Moj predlog za nujne življenske potrebščine. Kruh, voda, jogurt in podoben luksuz odpade.

Nož, vžigalice, kompas in vrv. No ja pa še odejo bomo dodali poleg.

Potem pa družina vkup, na sprehod v gozd, pa bomo čfvičke iskali za kosilo. Za vegeterijance pa koreninice.

Gremo nazaj v tradicionalne čase naših prednikov:D

P.S.: Mici, a ni to dovolj široka izbira? Take it or leave it. Zakaj pa vztrajajo v centru Mercator Šiška, če je takšna izguba ob nedeljah?:\
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

DSmidgy, preveč črno belo gledaš na zadeve. Če je en delavev frej v nedeljo, še ne pomeni nujno, da morajo biti vsi. In obratno, če en delavec dela v nedeljo, še ne pomeni nujno, da morajo delati v nedeljo vsi.

Bistvo demokracije je v sklepanju kompromisov med raznoraznimi interesi!!!

_sas_ ::

Gospodarska škoda bi se delala tudi, če npr. trgovine z njunimi življenjskimi artikli ne bi bile odprte v turističnih krajih.


kaj če pa hoče turist v nedeljo kupit sončna očala? ali pa brisačo? a tega mu pa nebomo prodali?

Thomas ::

"Slovenski kompromis" je: nabolj restriktivna politika odpiranja trgovin v Evropi. Vsaj na referendumu je bilo tako izglasovano. KJE v Evropi imajo strožji režim?:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thrivial ::

> Če je en delavev frej v nedeljo, še ne pomeni nujno, da morajo biti vsi.

... in zakaj morajo torej delavke biti frej?

Mici, izgubljas se v lastnih nesmislih.

:)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Dr_M ::

tist k ne more nakupit useh nujnih zivljenskih potrebscin v 73 urah (kolikor so odprte stacune od pon-sob) pa nej kr crkne od lakote.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kopernik ::

Saj tukaj se gre za princip, ne pa za odvisnost od nedeljskih nakupov. Teoretično bi lahko bile trgovine odprte samo ob ponedeljkih. Tisti, ki bi bil prelen, da bi šel v ponedeljek v trgovino, bi pač crknil od lakote.

V bistvu gre za to, da smo si na referendumu znižali standard. En luksuz manj. In ljudje hočemo imeti v življenju čimveč luksuzov. Saj drugače lahko živimo tudi brez elektrike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

MadMicka ::

Thrivial, boš moral kar bolj podrobno razložiti, zakaj naj bi se jaz zgubljal v lastnih nesmislih, preden lahko kaj bolj konkretnega odgovorim.

kopernik, luksuz manj? :)

Nadalje kopernik zapiše, saj potem lahko živimo tudi brez elektrike. To, kar je zapisal, je seveda poplni nonsens. Omejitev obratovalnega časa ob nedeljah primerja z življenjem brez elektrike. Mislm, a je sploh potreben kak komentar?

Glede strogosti režima: so evropske države, ki imajo ob nedeljah zaprte trgovine. Zakaj na bi torej bil naš režim najbolj strog od vseh?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

DSmidgy ::

Če je en delavev frej v nedeljo, še ne pomeni nujno, da morajo biti vsi.
Ne vem ke si ti to pobral da gledam črno-belo. A sem omenjal vse poklice? A sem rekel da morajo vsi delati v nedeljo or. da noben ne sme? Jest sem samo nenujne poklice omenjal (tovarne, ki nimajo takin strojev da morajo delati 24/7, trgovce). Jest pravim da naj dela v nedeljo kdor hoče ne pa da se bo zej za vsako panogo (ali celo firmo) posebej gledalo kdo lahko dela kdo pa ne sme in se bo kategoriziralo panoge (in uporabljalo argumente - boga trgovka more z družino bit; tovarnar, ti pa kar delaj v nedeljo, čeprav bi usi lahko preživel, če bi bla tovarna zaprta, tako kot trgovina - ne pa utemeljenih in premišljenih argumentov).

tist k ne more nakupit useh nujnih zivljenskih potrebscin v 73 urah (kolikor so odprte stacune od pon-sob) pa nej kr crkne od lakote
Tale tvoja izjava samo dokazuje koliko smo se sposobni navadni državljani o tem res odločat. A nebi blo boljše da bi se strokovnjaki, ki imajo kakšne boljše argumente (tudi gospodarske, socialne) kot pa ti in razne stare mame.

Thomas ::

ZATO, ker imajo izjeme za turistične kraje naprimer. Pri nas tega ni, vsaj po referendumu sodeč ne bo. Tebi je pa res treba risat. (Velja za Mici, če (kdo) ne bi vedu.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

kopernik ::

MadMicka:
Jah, zate je to nonsens. Zame je to dejstvo. Če se zgovarjaš na to, da lahko preživimo brez trgovin ob nedeljah, pravim jaz, da lahko preživimo tudi brez elktrike ob nedeljah. A trdiš, da ne moremo?

kopernik ::

Glede strogosti režima: so evropske države, ki imajo ob nedeljah zaprte trgovine. Zakaj na bi torej bil naš režim najbolj strog od vseh?

Jaz vem, da so v Italiji trgovine pozimi v krajih ob smučišču odprte. In Italija JE slovenska soseda.

MadMicka ::

Kakšen bo točno režim, bo jasno šele, ko bo sprejet zakon. In zakon ima precej maneverskega prostora. Brez skrbi, da bodo poskrbeli za turistične kraje.

Vice ::

Tako kot bedarija v referendumu o nujnih življenskih potrebščinah, lahko postane podobno tudi v pojmovanju kateri naj bi bili turistični kraji. Zadnjič je Simšičeva govorila kako bi radi Ljubljano naredili čim bolj turistično znamenitost in da bi postala "turistični kraj".

To bo še zanimivo, mogoče bo pa Slovenija z največ turističnimi kraji v EU. :D :D

p.s. spet bomo morali spremeniti slogan države.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

MadMicka ::

Vice, kateri slogan imaš v mislih?

Thomas ::

Referendumska volja ljudi o nobenih "turističnih", "večjih", "prometnih", "podeželskih", "ostalih" in podobnih krajih ne govori. KATERE bi pa zdej zakonodajalec smel vtaknt not v zakon? Micka, ti si tud pravnik bolj slab - z vsem dolžnim spoštovanjem ti to rečem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fizikalko ::

Ne morem več - vsi zagovorniki zapiranja mi greste na...:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

MadMicka ::

Hm, Thomas, nikoli nisem trdil, da sem pravnik. Trdim pa, da znam brati, za razliko od nekaterih. Npr. zapisal sem: "Brez skrbi, da bodo poskrbeli za turistične kraje".

In seveda bodo poskrbeli za turistične kraje. Če drugače ne, pa tako, da bo v turističnem kraju eno nedeljo odprta ena trgovina, drugo nedeljo pa druga, ne pa obe na isto nedeljo. Ne rabiš bit znanstvenik, da ti to kapne, mar ne?

Vice ::

Jah malo čudno sem napisal s tistim sloganom mislil sem na slogan , ki je na turističnih vodičih s katerim promoviramo našo državo, prej so bili: Slovenija, moja dežela, Slovenija, na sončni strani Alp, Slovenija, zeleni košček Evrope...Danes pa se kregajo da je Slovenija, Eden of Evrope neprimeren, no zdaj ne bo več, ker imeti toliko turističnih krajev kot jih bomo (lahko) imeli mi bo res eksotika. :D :D

Poleg tega bo pa še vsak turist dobil ob vstopu v državo "nedeljski labirint" da bo vedel kam in katero nedeljo v trgovino, da se ne bo izgubil, ker možnost bo imel samo eno. :D :D :D

MadMicka ::

Ja, Vice, men gre tud na jetra, k grem v Italijo, pa mi nč ne povejo, kera štacuna je ob nedeljah odprta :D

Mislm, dejte se no zresnt.

Thomas ::

Aaaa - zdej mi je jasno. Po ena trgovina odprta na (turistični) kraj, da bodo vrste dovolj dolge! Zvito, ni kaj! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vice ::

Hmm ne smem se niti hecat več? Glede na to, da nam turizem prinese na dan 3mio eur pa takšno gledanje na turizem da je čisto vseeno katera štacuna je kdaj odprta za tako mejhno državo kot je Slovenija malo....
Hmm pa Slovenija ni Italija tako kot ne ZDA ali Kitajska >:D , kam teži EU pa se mi zdi ni treba ponavljat.
In vprašanje, ki je bilo zastavljeno na referendumu se ne omejuje samo na trgovine glede na to da se ekonomsko in pravno spoznaš bi lahko vedel kakšna bedarija je ta sindikalizem po Slovensko.

p.s. bo treba tudi za hecanje imet referendum?:D

MadMicka ::

Kot turist sem bil že v marsikateri državi. In moja največja želja povsod je bila, da grem v nedeljo v trgovino. :D Sm ter tja so bile dolge vrste, ampak, kakšen turist pa sem, če ne grem v nedeljo v trgovino in se je včasih zgodilo, da sem čakal cel dopoldne, da sem prišel na vrsto :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Ja Mici, ampak ta birokratstki sindikalistični sistem mora Evropa odpraviti, če želi, da do konca ne zaspi. In ga odpravlja. Slovenija pa lepo v drugo smer.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vremenko ::

Kaj pa bencinske pumpe?. S tem referendumom smo jim omejili površino, do katere so pumpe še lahko odprte. Zakon, na katerega se je nanašal referendum (napisal ga je g. Drobnič, NSi), izrecno omejuje površino na 80m2, kar je več, bo zaprto. Nikjer ne omenja izjem. Tako bo Petrol prisiljen zapreti več 100 bencinskih servisov. Kaj to pomeni, pa vemo. Si predstavljate, da na avtocesti od Maribora do Kopra ne bo nobene odprte pumpe v nedeljo. Tukaj jest rešitve ne vidim. V referendumskem vprašanju lepo piše "z omejeno površino", ta je v zakonu postavljena na 80m2. Če povzamem, manj kot 80m2 pumpe odprte, več kot 80m2 pumpe zaprte.

Vice ::

Kar se tiče bencinskih pa lahko v tem primeru vzamemo bosanski sistem, vsakih 200m bencinska črpalka. :D :D

kopernik ::

Vremenko:
Tankaj bo sobotah :)
Če si prelen, da bi tankal ostalih šest dni v tednu, potem pešači. - Micka & Dr_MTM

madmitch ::

Tankaj bo sobotah
Če si prelen, da bi tankal ostalih šest dni v tednu, potem pešači. - Micka & Dr_MTM

A bo to pisalo na mejnih prehodih v več različnih jezikih.
Morda bi lahko v turistične prospekte dodali spisek blagoslovljenih ( do80m2) črpalk, ki lahko delajo in celoten urnik na nekaj straneh. Tako bodo tujci ostali nekaj dni pri nas in spoznali tudi najmanjše goske vasice in zaselke. Pametno, ni kaj.

Morda tile sindikalisti vidijo veliko širšo sliko kot mi. Skoraj verjamem, da bo k nam drla cela evropa z okolico in se nam režala. Seveda bodo postali žejni, in gostinjci si bodo meli roke, saj v trgovine ne bodo mogli. Ni kaj, turistični marketing na nivoju. Oni se žrtvujejo za nas.


Vse skupaj mi zgleda kot pogovor dveh ženic na pogrebu prijateljice: Tako dobra je bila, celo življenje je trpela.
A niso ti časi že za nami. Kajti očitno je, da je ta referdum nastal samo zaradi debilne "vendete" proti bolj sposobnim od predlagateljev; tu ne mislim sindikalista, on je tako ali tako preneumen, da bi kaj takega sestavil, mislim predvsem na Drobniča. Kot vedno do sedaj samo nerga in se ob podanem argumentu debilno smehlja. Zakaj ni predlagal zakona, ki bi trgovkam prinesel koristi in njemu realne točke?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Barakuda1 ::

MadMicka in ostali zagovorniki "principa" in tradicionalnih "družinskih vrednot"

Pričakovati je, da boste delali med trgovci vsesplošno agitacijo da se ob nedeljah odpovedo

- obiska turističnih krajev
- obiska kinopredstav
- obiska gledealiških in tem podobnih predstav
- obiska živalskega vrta
- vožnje s taxijem
- predvsem pa obiska kakršnih koli gostiln, slaščičarn in podobno.

Od tako odločno načelnih in principijelnih zagovornikov "družinskih vrednost" upam, da ne pričakujem preveč >:D

Barakuda

Thrivial ::

Da ne bo panike... Drobnicev predlog zakona je samo eden izmed treh. Ce ima drzavni zbor kaj soli na glavi ne bo sprejet.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Barakuda1 ::

Bomo kar ostali pri paniki.
Katerikoli predlog zakona se bo že obravnaval, eno dejstvo ostane.
Vsak bo moral bit usklajen z referendumskim vprašanjem.
Odpritih bo torej samo 10 in točno 10 nedelj, tako je pač bilo oblikovano vprašanje.

Barakuda

MadMicka ::

Barakuda1, če te že tolk skrbi za eno nepomemno zadevo, kot je omejitev obratovalnega časa za trgovine on nedeljah, kolk te more potem šele skrbet za malo bolj resne zadeve. Kaj si zdej, siv al plešast? :)

Živalski vrt, taksi, itd, da ne bom našteval, take stvari rabmo odprte tudi ob nedeljah. Jih imajo povsod in jih imamo tudi, in smo jih vedno imeli.

Zdej pa mal pamet v roke. Če nimate kaj resnega za dodati, najbolje, da končamo s to temo.

Thrivial ::

> Živalski vrt, taksi

> smo jih vedno imeli.


'Vedno' pomeni od tvojega rojstva naprej, ali kaj?

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

_sas_ ::

ker pa trgovin vcasih nismo imeli vedno odprtih, pa sedaj tut ne rabijo bit? :D

cybermedo ::

No, bom pa še jaz svoj pogled dodal, če je že to tako vroča tema...

Ta referendum je farsa s strani sindikalistov in z družinskimi vrednotami nima čisto nič za opravit. Tako, zelo na kratko vzeto: Delavci (oz. sindikat) noče zapret trgovin ob nedeljah... marveč hoče večji nedeljski dodatek, torej večjo plačo. To je bilo tudi izhodišče spora.

Stage 1: Kakor vemo, jim je bilo ponujen 75% dodatek na nedeljsko delo, oni so ga pa zavrnili. Naj opomnim, da je splošna zakonska določba 50% dodatek, prodajalci torej niso bili zadovoljni z +25%. Ker jim to ni ugajalo (zahtevali so namreč 80%), so zagrozili delodajalcem, da jim bodo štacune pozaprli. Torej prodajalcem se ne gre za proste nedelje, temveč za $, za 80% dodatka jih čisto nič več ne bi zanimale družinske vrednote, ampak bi lepo zadovoljni delali. Ta referendum je torej le sredstvo pritiska, izsiljevanje delodajalcev v smislu ali nam povečate plače, ali vam likvidiramo del dobička. p.s: glede tega, da naj bi trgovci v nedelje delali za borih 2.700 sitnih, ja tukaj pa logika odpove - dodatek se računa na osnovo!!! - če je osnova nizka, bo tudi dodatek temu primerno nizek, saj pa ne morejo zahtevat zneskovno enakega dodatka kot zdravniki ali dežurni sodniki ipd. ki imajo 6x večjo osnovo - konec koncev so končali le poklicno šolo, saj je normalno, da se po plači ne morejo kosati z nekaterimi najvišje plačanimi delavci...

Stage 2:Delodajalci ne popuščajo, zato morajo delavci svojo grožno uresničiti. Seveda referenduma ne bodo dobili, če bodo volilce vabili s sloganom: "omogočite nam da delodajalce izsiljujemo and vote yes". Rabili so dobro sredstvo, ki bo ljudi prepričalo v legitimnost referenduma - in kdo je v tem svetu boljši nasprotnik kot kruti kapitalizem in katero sredstvo močnejše od simpatije - torej so delavci začeli igrati na karte družinskih vrednot bla bla bla, in apelirali na Cerkev, in jo tako zlorabili, saj je Cerkev tako idejo takoj podprla, kar so delavci tudi vedeli, čeprav Cerkev to počenja iz drugih razlogov kot sindikati.

Stage 3: Referendum je dobljen, in kaj sedaj, vprašate... Kako delavcem to pri borbi za večjo plačo to pomaga... Kaj mislite, da je bilo referendumsko vprašanje zastonj ali slučanjo tako fleksibilno in nejasno zastavljeno - seveda NE. Namreč, kadar se bo nov zakon sprejemal, bo treba vse te nejasnosti določiti oz. konkretizirati in se bo v zakonodajno proceduro vpoklicalo socialne partnerje (t.j. delavce in delodajalce), kakor je to pri delovnopravni zakonodaji običajno. In z dobljenim referendumom bodo delavci imeli aduta v rokah, kar je vseskozi bilj edini cilj referenduma, torej sredstvo izsiljevanja. Namreč, ko bo se treba zmenit o tem kaj posamezni pojmi pomenijo, bodo lahko delavci rekli: Če se zmenimo za višjo plačo, bomo te pojme razlagali tako, da bodo praktično vse trgovine (razen tistih, ki že sedaj niso, ala Merkur, sicer tehnične trgovine, prodaja avtov itd) nemoteno poslovale (vključno s hipermarketi), če pa nam plače ne date, bomo pa vse tako ozko razlagali, da bo vse zaprto - in zaradi dolžnosti parlamenta, da referendumsko voljo spoštuje, bodo delavci imeli taktično premoč, oz. dejansko moč, da na delodajalce pritisnejo dosti bolj, kot bi to storili s stavko ali drugim sredstvom legitimnega delavskega boja.

Torej, če zaključim, sam se nisem odločil, ali je prav da imamo ob nedeljah zaprto ali odprto, saj za to ni bilo potrebe, referendum je bil zgolj taktična poteza sindikatov v borbi za več denarja, in z zatrjevanimi družinskimi vrednotami nima čisto nič za opraviti. Tako zlorabo ultimativnega sredstva demokracije pa nikakor ne morem podpreti, zato sem nad izidom referenduma zelo razočaran.

LP

bradek ::

I second that.

Zanimivo bi bilo ce bi tut kak izmed tistih ki je glasoval/zagovarja referendumski predlog navedel vsaj nekaj takih dejstev kot sva jih jaz in cybermedo, namesto da se vsi spuscate na osebno raven z ostalimi sodelujocimi.

Mislim pa da bo cas kmalu pokazal kako grdo zavedeni so bili volilci (potrosniki?).

Barakuda1 ::

MadMicka :)

Povsod, (preberi še enkrat POVSOD) torej v kinu, gostilni, taxiju itd delajo ljudje, zato da lahko ti in najbolj "priviligiran" del te družbe (trgovci) uživate.

Zato, da lahko "vi" in "priviligiranci" uživate morajo njihove uboge družine (delavcev v turizmu, živalskih vrtovih itd)trpeti pomajnkanje skupnih radosti družinskih vrednot. Ampak vam je to figo mar. Saj so si menda sami krivi. če so se odločili delat v turizmu in gostinstvu, (za razliko od trgovcev, ki so bili v to prisiljeni)a ne. :|


In kar je napomembneje, nobena od zgoraj naštetih dejavnosti NI NUJNO POTREBNA.

Razen če seveda ne misliš, da je potrebna zato, da bodo lahko zdaj trgovci lažje gojili in udejanjali "tradicionalne družinske vrednote".

Jasno, tega da jih njihovi sodržavljani (v panogi, ki še zdaleč ni dosegla tolikšnih dodatkov za nedeljsko delo kot trgovci) morajo streči in jim nuditi vso ugodje "tradicionalnih družinskih vrednost" pač ni enačiti z "upravičenimi" zahtevami trgovcev.
Trgovcem se mora omogočiti biti vsaj en dan v tednu skupaj z družino. Ampak ne katerikoli dan, pač pa v nedeljo in bog ne daj, da bi bil njihov standar (užitek) zaradi enakih želja drugih družin prizadet. Drugi majo da delajo, pa če tud njihovo delo ni življenjsko nujno.Pika.

Ko boste pri sebi opravli s svojimi dvojnimi merili in dvojno moralo, pa začnite stokat kolk vam je hudo. Do kler niste sposobni videti niti lastne amoralnosti pa vsaj tih bodite.

Je dost hudo že to, da ste zarad neumnosti volilnega telesa (in propagande RKC) ratali najbolj priviligiran (v "moralnem" smislu)sloj te družbe, dasiravno si tega ne zaslužite.

Barakuda

_sas_ ::

ja vse lepo in prav ... ampak nevem ce bodo imeli pri tem kaj maneverskega prostora. zakon doloca 10 nedelj. ne 9, ne 11 in ne vse nedelje na leto. torej pri tem nimajo sindikati kaj popuscat delodajalcu v zameno za visje place. prav tako zakon ne omenja turisticnih krajev. tukaj se nima kaj spreminjat.

MadMicka ::

Ne vem, kako vam pade na pamet, da so bilil potrošniki zavedeni. Mislm, dolg cajta se je sam o tem referendumu govorl, mel smo tud javna omizja, bile so cele organizacije(Merkator, GZS, Zveza potrošnikov itd.), ki so plačevali reklamo, da bi ljudje glasovali proti.

In potem se najde človek, in trdi, da so bili zavedeni??? Mogoče neumni, zavedeni gotov ne.

bradek ::

Se vedno trdim da so bili zavedeni, argumente imas eno stran nazaj.

Pravis, da so bili ljudje, ki so glasovali za vprasanje, ki ga ti zagovarjas "neumni, zavedeni pa sigurno ne".
Torej vsak, ki je podprl vprasanje ki ga zagovarjas ti... je neumen?

Barakuda1 ::

Brad3K

Zagovornikom referenumske pobude sem še pred referndumom povsem resno predlagal naj navedejo argumente ZA, pri čemer sem bil pripravljen za vsak njihov argumant Za, podati DVA resna argumenta Proti.

Zagovorniki pobude se seveda tovrstnemu izzivu niso odzvali. A je potrebno pol sploh še karkoli dodat :(


Barakuda

MadMicka ::

Brad3k, jaz nisem reku, da so tisti, ki so glasovali "za", neumni. Reku sm: "mogoče neumni, zavedeni gotovo ne". Hotel sem poudarit poanto, tj. da niso bili zavedeni, ker so imeli na razpolago informacije z obeh strani!

Barakuda1, ni bilo nobenega argumenta za? Kaj, nič ne bereš drugih postov, ampak samo svoje pišeš? :)

sas, praviš, da parlament nima maneverskega prostora? Lahko rečem, da se motiš. Pri zakonih je vedno maneverski prostor.

In poglej, praviš; v referendumskem vprašanju ni bilo govora o turističnih krajih. Cel kup ljudi tukajle joka, češ, kaj se to pravi "nujni življenjski artikli" in se pridušajo, da to pa sploh ni jasno kaj pomeni (upam si trditi, da ni med njimi nobenega pravnika). Čudno, da ne skočijo v luft in rečejo; halo, a da bi bil notri še pojem "turistični kraji", ja sej to pa sploh ni jasno kaj pomeni. Ja, res čudno. Kaj neki pomeni turistični kraj. Je kak večji kraj v Sloveniji, ki ni turističen? :D

bradek ::

Si sploh spremljal kake komentarje ekonomistov, pravnikov in odvetnikov v informativnih oddajah ?

MadMicka ::

Brad3k, če si lahko prosim bolj konkreten. Če pa daš še link zravn, da si preberem, pa še tolk boljš.

bradek ::

V mislih imam g. Cerarja, pravnik in cel kup ostalih profesorjev iz ekonomske fakultete katerih priimkov se zal ne spomnim. Nastopi so se odvili v oddajah TV Dnevnik na slo1, Odmevi na slo1, 24ur na POPTV, Tarca na slo1 in Trenja na POPTV. Ce pobrskas po arhivih mislim da bos nasel veliko izjav, mislim tudi da so vsi viri zelo verodostojni, ne iz osebnega poznavanja zadev (hocem povedat da nisem strokovnjak iz podrocja prava/ekonomije) ker jih ne poznam ampak jih je enostavno prevec in prihajajo iz ogromno fakultet in pravnih sluzb. To navajam zato ker si vprasal, to ni moj glavni argument zakaj sem proti, te sem nastel stran ali dve nazaj.

lp

boyan64 ::

Blazno mi gre na živce ko poslušam kako govori g.Janković.
Vsaka druga beseda je NE. Ali je bilo že kje objavljeno kolikokrat reče NE v recimo 10minutah?
Tak manager pa tako slab govorni zaklad oziroma slaba koncentracija pri govorjenju.

Thomas ::

Lahko bi samo z berglo tolkel ob tla in tako v Morsejevi abecedi sporočal podrejenim, kakšne ideje so ga ravno obšle. Bolje, kot da nek maneken, govorec in sploh po tvojem okusu govori neumnosti. To ni bistveno, koliko je tebi človek simpatičen ali ne - ne bodi šovinist! (Nisem kakšen fan od Jankoviča - daleč ne).
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

boyan64 ::

Nisi me razumel. Sigurno je sposoben manager , ampak pri javnem nastopanju predvsem s tem NE pa pade na izpitu.
Sedaj je Mercator kupil Živila in meni je to OK, ker do sedaj so imela Živila dosti visoke cene. Bolje pa da jih kupi Mercator kot pa kaka tuja firma.
««
11 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7913222 (11337) Zheegec
»

Nedeljsko delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1069533 (7811) Ziga Dolhar
»

Ustavno sodišče o odpiralnem času (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
786551 (5380) SodVina
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1139427 (8241) MadMicka
»

Ali je res, da je toliko trgovin odprtih v nedeljah in praznikih???

Oddelek: Loža
353267 (2972) _Mortal_

Več podobnih tem