» »

Vrtna kosilnica

Vrtna kosilnica

««
«
1 / 9
»»

Bojan7 ::

Zdravo.

Sem v nakupu vrtne kosilnice.
Trenutno imamo samohodno od Husqvarne staro 5 let in je zadnji pogon že pokvarjen. Pravtako je zlomljeno tudi eno kolo. In se mi zdi da se ne splaca popravljati. Popravila sigurno cez 200€. Kosilnica je bila okoli 600€ in sem zelo razocaran nad kvaliteto.

Kaj priporocate? V sezoni kosimo tudi do dvakrat na teden 1500m2. Priporocate kaj drugega kot samohodno?

Kaj kupiti da je kvalitetne izdelave in da je dober pogon?

Hvala za kakršnkoli nasvet. Lp

styrian ::

Bojan7 ::

Zgleda super zadeva. Se prodaja pri nas? Kakšne povratne informacije od uporabnikov?

IL_DIAVOLO ::

Odvisno od keša. Drugače pa alpina(briggs&stratton motor), mtd(hondin motor) ali pa husqvarna.

https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...

https://www.paketko.si/vrt-in-okolica/b...

https://www.zak-ljubljana.si/kosilnica-...

Vse so top kosilnice.

;-) ::

Za 15 arov nebi mogoče o traktorju razmislil ?

Jaz imam 17 arov in traktorsko, tam kjer želim lepo zelenico vržem gor koš in dvignem nože, drugot letim v navečji prestavi z odprtim izmetom. Pokosim v cca 35-40min brez pavze. 5l Goriva za 2-3 košnje. Vzel sem najcenejšega v merkurju

Ganon ::

Bojan7 je izjavil:

In se mi zdi da se ne splaca popravljati. Popravila sigurno cez 200€.


Kako veš, koliko bi te stala popravila? Odpelji se do serviserja in naj ti on pove. Jaz bi jo popravil.

;-) je izjavil:

Za 15 arov nebi mogoče o traktorju razmislil ?


Pozabljaš, da nimajo vsi hiše na nogometnem igrišču. Jaz sem 18 arov veliko parcelo kosil z ročno kosilnico. Parcela je parkovno urejena, z zasaditvami vegetacije, klopmi ipd. Traktor je neuporaben.

Karen ::

Jaz gledam eno ki je samohodna pa ima spredaj samo eno kolo, tisto 360stopinj vrtljivo (dva tipa sem našel, mislim da sta cenovni rang od 330-370 EUR nekje)... do sedaj sem imel samohodno Hondo s prednjim pogonom. Je kdo imel oboje da lahko napiše primerjavo iz prakse al je isti hec? Drugače sem imel prej AlKo samohodno, Toro samohodno, približno isti hec kot Honda, samo zadnji pogon (v bistvu mi je zadnji pogon še bolj simpatičen, motorji so pri vseh bili brezhibni, bolj je stvar da kovina začne rjaveti kot pa da bi motor šel). Aja, pa pri Hondi mi je nož odletel dol, popravili v garanciji, ampak sem se zasekiral k ga je odbilo, če bi šel mimo v nogo, zato sem jo tudi prodal po popravilu.

sbawe64 ::

Kateri model Husqvarne imaš sedaj ?

Karen
Te s spredaj samo enim kolesom so dosti bolj okretne.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

kari ::

Jaz mam 1300m2 za kosit,kupil pred leti robotsko kosilnico WORX LANDROID za 1200m2 (maš tudi za 1500 ali 2000m2)stvar kosi v nulo,in tudi breg mu nedela tezave.

dunda ::

@kari: si moral to "ograditi"?
Pri nas sicer tudi razmišljamo o robotski kosilnici. Imamo kakšni 2000 m2 površine, vendar je res ogromno stvari gor. Torej rider ne pride v poštev, okrog dreves in grmovnic je dela res veliko in to jemlje čas. Razmišljam o robotski, pa me muči, ker bi bilo že "ograje" kar nekaj. Si hudič pri vseh tehnologiji ne zna drugače zapomniti, do kam naj gre?

Sicer že kakšnih 12 let (če se ne motim) uporabljamo Husqvarn R152SV BBC z odličnim Hondinim motorjem. Napake: nekajkrat je nagajal pogon, pa tudi pobiranje v košaro je slabo (oziroma nerodno praznjenje). Sicer pa je precej robustna. Običajna košnja traja kakšne 4 ure in tega se res precej nabere. Pa še glasna je. Motor je pa zakon. Ne vem, če je bilo kdaj treba potegniti dvakrat. Na pogled je kot nov (če ni umazan), vijaki na njem kot iz trgovine. Res ne vem, kakšno robo so to vgradili. Se prav čudim in ga hvalim, ker res kar precej gara. Še posebej, ker podlaga ni prav lepa in res pogosto crkne ob krtovinah ali kakšni mokri travi na klancu.
https://www.kacnje.eu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dunda ()

;-) ::

kari je izjavil:

Jaz mam 1300m2 za kosit,kupil pred leti robotsko kosilnico WORX LANDROID za 1200m2 (maš tudi za 1500 ali 2000m2)stvar kosi v nulo,in tudi breg mu nedela tezave.

Ta za 1200m2 ima kake omejitve okoli kvadratov, ali kako ve da kosi 1200m2, ene parcele so dolge in ozke, druge so kvadratne in je lahko v sredini....

lahko vzameš "šibkejšo" za par m2 manj ?

sbawe64 ::

Če je na baterijo, potem ponavadi ne zmore obdelati (prevelike) celotne površine v enem kosu.
2020 is new 1984
Corona World order

Reycis ::

Rajon robotske kosilnice omejiš z žico, ki jo zakoplješ 2 cm v zemljo, Lahko kosi tudi več parcel. Velikost parcele načeloma ni problem, se hodi vmes polnit. Dobiš tudi modele za ekstremne terene. Še največji problem je to, da je draga in lahka za odnest.

IL_DIAVOLO ::

Za lažjo predstavo:

Thunder wave ::

Absolutno priporočam robotsko kosilnico za tako veliko parcelo. Žico je res potrebno položiti ali v kopati, veliko proizvajalcev ima poleg omejilne žice še vodilno.
Glede kvadrature je sicer nekaj tolerance v +, ne pa preveč. Fajn je če kupiš tako, ki ima zmogljivost nekoliko večjo kot je velikost same trate.
Mi imamo od lani Gardena Sileno+ za 1300 m2, ki dela na cca 1300 m2. Kupljena za cca 1000 EUR v AT. Praktično enaka Husqvarni Automower 310/315 z nekaj minimalnimi razlikami. Zelo zadovoljni, sploh ko 1x najdeš cenejše ampak enako ostre nožke :D.

Zgodovina sprememb…

laguna1 ::

za grmičevje in druge ovire na travi ima wox acs senzor, tako da ni potrebno vse ogradit...

nekoman ::

Bojan 7, a si že kaj ugotovil kaj boš kupil? Imam podobno situacijo doma?? Vsi dost hvalijo ridrja od hsqurne...
Lp

Siddh ::

Glede kosilnice, imamo neko precenjeno kawasaki z zadnjim pogonom, polna plastike itd.. Kosimo pa z eno poceni jager varjanto. Dosti lažja, bolj okretna pa še škoda je ni. Pa na sploh se mi zdi da manj kot ima boljša je. Kawasakijeva sicer ima pogon, ampak je prepočasen, zato jo zmerja tiščiš da gre hitreje, ampak se upira. Pa še težka je in zato precej neokretna. Ta poceni kosilnica pa tudi ima pogon, ampak ko jo porineš pač gre hitreje brez upiranja, pa še nizka teža pomeni večjo okretnost. Amapk še vedno je meni najbolje kositi z res lahko kosilnico brez pogona - ker smo imeli eno alkotovo res lahko, vendar je po več kot 10 letih pač prerjavela.

Recimo neke poceni kosilnice tehtajo okrog 25 kg ali manj, dražje, "boljše" in z več funkcijami, ki jih itak ne rabiš pa so že lahko proti 35 kg. Če maš ravnico ni problem, ko pa moraš nekaj obračat pa krožit itd. pa postane nadležno.

Tako da po moje vzemi eno poceni pa bo. Ali pa robotsko. Nekih fancy navadnih kosilnic sploh ne bi gledal. Brezveze komplicirat.


nekoman ::

tole vse skup mal študiram... bo še res najboljš ubavt neki za max 500€... vrtno samohodno... pa da imam med košnjo pavzo... pa še drug dan naprej ipd...

DimmniBurek ::

Jaz sem vzel v Bauhausu to njihovo Powered s Hondinim 170 kubičnim motorjem. Pride 350€ pa 5 let garancije ima. Pomoje ni slab nakup. Zaenkrat zadovoljen.
There Is No Stronger Drug Than Reality

nekoman ::

Dal obstoječo na popravilo, menda ne more biti nekaj hudega stroška; mogoče samo zrak kje vleče da tko kmalu crkne... bomo videli in javim če koga zanima...

gensi ::

Pozdravljeni,

Ali ima kdo izkušnje s kosilnicami Villager?
Gledam:
https://www.villager.si/products/bencin...

kumer ::

Da ne odpiram nove teme...

Kakšne so vaše izkušnje z kosilnicami, ki imajo koše iz blaga?
Jaz imam namreč zelo slabo izkušnjo. Po 3 letih uporabe je spodaj zadaj že luknja, spodaj spredaj pa bo tudi kmalu odpadlo dno od železnega nosilca.

Pred tem sem imel 10+ let kosilnico z plastičnim košem in nisem imel nobenih težav.

Gledam ponudbo na trgu in koliko sem uspel ugotoviti, imajo samo AL-KO kosilnice še plastične koše:




Ali poznate še kakšno drugo znamko, ki ima plastične koše?

Hvala

LP

Karen ::

Hondina Bauhaus powered s hondinim motorjem par postov višje ima iz blaga... malce messy za prat, ampak lahko potrdim da 7 letu uporabe ni uničnilo fizično ničesar. Je pa verjetno res plastičen bolj praktičen.

carota ::

Kako se obnesejo pa tiste s funkcijo mulčenja, kjer ni potrebe po košu?
Gledam za površino ob njivi, ne ob hiši.

gregor ::

jaz sem tudi imel probleme z košem iz blaga, kosilnica makita
slaba kvaliteta celotne kosilnice

moje mnenje, trdi koši so boljši

LP

nekoman ::

Pri nas koš po 10 letih ni poškodovan.

Prerjavi kosilnica na na delih, ki so seveda najbolj obremenjeni zaradi vibracij ipd... jaz sem našo 3 leta nazaj razstavil v prafaktorje in dal kovinsko ohišje lepo izlužiti, prepeskati in prebarvati... seveds če moraš to plačat bi bilo predrago

znbojan ::

Imam že 11 let Viking 650 verzijo, trdi koš. Sedaj se prodajajo pod imenom Stihl...
Kvalitetna, zelo okretna za svojo velikost. Koš izredno dobro pobira; precej boljše kot sem l. 2009 primerjal s Husqvarno (prej sem imel Stigo alu model; ni bila slaba, samo koš je bolj tko tko).
Kosim cca. 2100m2 oz. mulčim (ker ne vem kam s toliko trave + že drugače se nahodiš, 4 komposte imam polne še drugih zadev...).
Ponavadi vsako leto pozimi peljem na servis (da menjajo olje, nož nabrusijo, nastavijo vžig, porihtajo malo kolesa.. = ker parcela je daleč od "perfekcije" + veliko dreves, grmov itd.). Ko sem letos vprašal v kakšne stanje je oz. kako dolgo bo še delala, so rekli "še veliko let"...
Ima Alu ohišje (osebno nikoli ne bi kupil več brez takšnega ohišja) -> ni potrebno neko čiščenje oz. občasno, če je trava mokra in se "prilepi".
Če bi sedaj kupoval, bi verjetno ponovno gledal Viking /Stihl (manjši model zaradi robota, ki ga imamo), mogoče Hondo.
ps. za večji del imam sedaj robota; samo zaradi konfiguracije še vedno cca. 45min porabim za košnjo na "dislociranih" odsekih.
Je pa borba za "normal" travo nikoli dokončana.. če si "na selu / prepihu", če enemu v okolici je vseeno kaj vse mu raste..
znbojan

kumer ::

Stih kosilnice izgledajo zanimivo, problem je samo, da so kar drage.
Npr samohodna 51 cm:

STIHL
https://www.zak-ljubljana.si/izdelki/vr...
546 eur.

AL-KO
https://www.ideo.si/bencinske_kosilnice...
400 eur.

LP

kumer ::

Še kakšna ideja za kosilnico z trdim košem?

Sedaj imam nagledano tole:

https://www.ideo.si/bencinske_kosilnice...


Morda opazite kakšno večjo pomanjkljivost na tej kosilnici?

Hvala

LP

Steinkauz ::

Ja, da ni alumunij ohišje.
Mi imamo pr bajti 10 let eno kosilnico, ki je bla narjena leta 1987 (kupili fuč rabljeno in menjali motor).
Železna bi verjetno že kej rjavela do sedaj, ampak ker je aluminijasto ohišje je k novo.
Sam ostalo pa je že v letih :)

kumer ::

Samo za 400 eur verjetno ne dobiš kosilnice z alu ohišjem?
Če se motim, prosim za link do takšne kosilice.
Hvala
LP

znbojan ::

Poglej stihl kosilnico na bolho...(stihl modeli https://www.stihl.de/de/c/rasenmaeher-9... ).
Drugače, za ceno stopi do trgovca in se "pogovori". Ne vem kolimo m2 imaš, amapk zadevo kopuješ za > 10 let.
Ni to avto / PC ipd. ki izgubiš veliko € + z leti če je kvalitetna stvar, ne izgubiš na "funkcionalnosti".

ps. Alu ohišje je res velik plus. Trdi koš je tudi boljši kot mehki (res zavzame več prostora) + jaz večinoma mulčam sedaj, ampak pobira perfektno koš (imam večji model 650).
Alko je druga "liga".
znbojan

Ganon ::

Steinkauz je izjavil:

Ja, da ni alumunij ohišje.
Mi imamo pr bajti 10 let eno kosilnico, ki je bla narjena leta 1987 (kupili fuč rabljeno in menjali motor).
Železna bi verjetno že kej rjavela do sedaj, ampak ker je aluminijasto ohišje je k novo.
Sam ostalo pa je že v letih :)


Je zanimivo, kako dobro so bile včasih narejene stvari. Danes je vse potrošna roba, ne glede na znamko. 40 let stari Tomosovi kosilnici imamo doma in ni kjer nič (pre)rjavelo. Tudi z motorjem ni težav, pa sta zmleli že vse živo. Ti časi so minili.

pobcc ::

Ker se je začela košnja trave, tudi sam iščem novo kosilnico. Imam kar breg, ni pa tako velika površina. Pogoja sta pa sam dva,da je seveda bencinska in samohodna. Dam pa rajši malo več denarja, če s tem res dobim "kvaliteto" (okoli 500€ bi bila zgornja meja).
Kakšno menjen o https://www.opara.si/samohodne/28926-ST...
Gledam pa še od Husqvarne model LC 253S in Maikta PLM4631N2. Kdo priporoča kaj od tega, mogoče kaj tretjega ?

IL_DIAVOLO ::

Kaj pa lakserca?

Matevz96 ::

kumer je izjavil:

Da ne odpiram nove teme...

Kakšne so vaše izkušnje z kosilnicami, ki imajo koše iz blaga?
Jaz imam namreč zelo slabo izkušnjo. Po 3 letih uporabe je spodaj zadaj že luknja, spodaj spredaj pa bo tudi kmalu odpadlo dno od železnega nosilca.

LP


Imamo Hondo z košom iz blaga nekje 15 let, na zgornjem delu koša je dvojno blago (zgornji sloj je zelo tanek) in se je začel trgati (možen vzrok je maček ki rad spi na košu), spodnji sloj blaga pa je še danes kot nov. Pri tem bi omenil da ne pazim ravno na kosilnico ker sem (po besedah serviserjev v Honda-As) edini v Sloveniji, ki je uspel počiti ohišje kosilnice, kosilnica je bila že izven garancije pa so ga vseeno brezplačno zamenjali.
#hooldthedoor

s7nf ::

Mcculloch na začetku teme je preč vržen denar. Ja če bi bila recimo 200, 300 evrov ceneje. Drugače pa narejena precej slabo (spuščanje kosišča tako da moraš vsako kolo posebej znižati, nima čepa za izpust olja), 4×4 je gimmick.

Stopnjo višje je Husqvarna, še boljša mi je pa AL-KO. Delal sem z vsemi tremi, največ z al-ko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s7nf ()

edi123 ::

Kaksno je pa kaj vase mnenj o Iskrinih kosilnicah? Npr. https://mtehnika.mercator.si/izdelek/18...

56cm sirine kosnje je zelo super ampak ali je dovolj 4.4KM moci motorja?

Blumper ::

Tudi jaz kupujem novo, in sploh nevem kaj izbrati. Ne rabim pogona, nočem košare, najraje bi imel možnost mulčanja. Lahko kdo kaj priporoča?

APPluk ::

Ve kdo kaj o kvaliteti teh kosilnic https://www.kmetijskaoprema.si/vrtna-ko... ?

bf4ed ::

Blumper je izjavil:

Tudi jaz kupujem novo, in sploh nevem kaj izbrati. Ne rabim pogona, nočem košare, najraje bi imel možnost mulčanja. Lahko kdo kaj priporoča?


Išči s plastičnim ohišjem. Lažja, lažje se čisti(ni vijakov z notranje strani kot pri kovinskih), ne poseda se trava pod kolesi in zaradi tega lepše pokosi.
Mam kovinsko 53cm (wolfgarten) in pred kratkim nabavil plastično 46cm (castelgarden). S to plastično, čeprav je manjša, pokosim 1100 kvadratov v istem času.

Dokler nisem probal plastično si nisem mislil da so boljše.

edi123 je izjavil:

Kaksno je pa kaj vase mnenj o Iskrinih kosilnicah? Npr. https://mtehnika.mercator.si/izdelek/18...

56cm sirine kosnje je zelo super ampak ali je dovolj 4.4KM moci motorja?


Dokler ne probaš ne veš.
Če boš kosil 5cm travo bo ok, za večjo nisem siguren.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()

Blumper ::

Hm, v vseh večjih trgovinah, ki so v bližini je zelo malo izbire kosilk z plastičnim ohišjem.
Sem pregledal še nekaj ponudb v trgovini rotar in mi je padla ta v oči.
https://www.rotar.si/sl/KOSILNICE-VRTNI...
Mnenje?
Nevem kako se obese Ramda, v šparu bo v sredo ena za 160 EUR....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blumper ()

Wolfie ::

A si kdo morda lasti trikolesno vrtno kosilnico in bi lahko kaj napisal glede trdnosti in stabilnosti?

mailer ::

gregor je izjavil:

jaz sem tudi imel probleme z košem iz blaga, kosilnica makita
slaba kvaliteta celotne kosilnice

moje mnenje, trdi koši so boljši

LP
Imam manjšo električno makito pa nimam problema ne s kosilnico ne košem iz "blaga".
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Djuro ::

Po moje je vprašanje, kje kupiti kosilnico v smislu, da imajo ponudbo in še bolj pomembno, da ti znajo svetovati.

Sam gledam Hondo HRX 537 (plastično ohišje) .... ampak potem na tujih forumih berem da imajo nekateri precej težav, ker kakšne špurce kar spusti pri mulčenju ...

Torej, če ima kdo kakšen nasvet:
- 1200 m2
- ravnina + klanci + drevja
- samohodna
- bencinska
- 98% mulčim
- cena do jurja

Trenutno imam eno 10 let star weibang, čisto OK, samo tisti del, ki je narejen za pogon koles je narejen šlampasto / trapasto in se v pogon baše trava (spodaj ni zaščite) ... posledično je pogon že čisto v razsulu.

dunda ::

Imaš ZS, da ne bo reklama.
https://www.kacnje.eu

sandmat ::

v letu 2021 bi kupoval bencinsko? zakaj? Ko poskusis enkrat elektricno, pozabis na TDI kosilnice :D

showsover ::

sandmat je izjavil:

v letu 2021 bi kupoval bencinsko? zakaj? Ko poskusis enkrat elektricno, pozabis na TDI kosilnice :D

Misliš cyberdyne systems model 101 (za ulistracijo, klik), da ti kosi po gruntu ali resno električno na kabel ali akulumatorsko? Ker zadnji dve nista ravno heavy duty.

dunda ::

sandmat je izjavil:

v letu 2021 bi kupoval bencinsko? zakaj? Ko poskusis enkrat elektricno, pozabis na TDI kosilnice :D

Meni je bila električna sicer precej všeč, čisto pa me ni prepričala (zapis na blogu). No, saj je zanimivo, mogoče kdaj bo. Samo za večje površine te manjše še nimajo dovolj "soka".
https://www.kacnje.eu
««
«
1 / 9
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtne kosilnice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5118801 (3632) ssitcm
»

Aku-kosilnica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5113308 (10631) dvojka
»

akumulatorske kosilnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7219706 (13159) 111111111111
»

Baterijska rotacijska kosilnica?

Oddelek: Loža
295109 (3939) telexdell
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13438957 (16335) urosh

Več podobnih tem