» »

Video-Out/Video-In (VIVO)

Video-Out/Video-In (VIVO)

cahahopie ::

Imam grafo, natančneje R9200 VIVO in me zanima kaj je spljoh Video-In? Kako se to da ponucat?
Mam čist nov za 180 čukov vreden Samsungov TFT 100Hz Digital 29" z S-Videom in sem na njem že sprobal radeonov Tv-Out. Zdaj pa me zanima še ta Tv-In.
Kot drugo... a se da kupit kakšen adapter oz. se da na R9200 še prilkjučit sekundaren monitor (namesto TVja), ker ta grafa nima DVI izhoda amapak ima Tv-IN..

Lith ::

ah, kako je nekaterim lepo...
dej nek video signal prilkjuč na tist V-In vhod (to pomen videokamero, videorekorder....) in potem na računalniškem monitorju lahko gledaš in snemaš tisto sliko (narediš npr. arhiv iz videokamere), oz. imaš antenski priključek za TV, ki ga vključi v ANT. in spremljaj TV programe na računalniku (sej imaš zraven ATIjeve kartice tisto programje Media center ali nekaj takega)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

BlackHole ::

A pa lahko recimo kar TV (iz scart) priklopiš na tak Video in priključek, ali mora bit antenski priključek?

Lith ::

antena IN je TV priključek, SCART pa S-Video ali nekaj podobnega PS/2 konektorju od miške/tipkovnice
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

BlackHole ::

Sprašujem zato, ker sem TV iz scart priklopil na S-video in, pa mi ni zajemalo (zaznalo) nobenega signala na vhodu. Imam pa tisti VIVO kabel iz grafične, ki ima štiri priključke na koncu (2 kompozitna-rumena činča in 2 S-video).

BlackHole ::

Imam Geforce 4200 VIVO grafično kartico. Priklopil sem dig. fotoaparat na kompozitni (rumeni) vhod, vendar mi slike ne prikaže na ekranu. Že ko poženem tale program (Winfast PVR) za zajemanje videa, mi napiše da ne najde "video capturing device". ALi rabim še kakšno video kartico, če hočem zajemat video? Če ja, v čem je potem fora te grafične z VIDEO IN priključkom? Video out mi dela. Če priklopi aparat na Tv, bom tam lahko normalno gledal slike (ali filmčke), grafična pa ne zazna nič. Nekaj ne razumem očitno.

BlackHole ::

Z programom iuVCR sem uspel zajeti sliko iz digitalca na video in, vendar zdaj ne vem kateri kodek je najbolj uporaben za te zadeve. Ali pa, če bi hotel snemat iz videorekorderja. Ker nimam mpeg-2 kartice, imam pa kar močan procesor (2500+), me zanima kateri kodek priporočate za kodiranje v realnem času. Ker nekompreisran video zasede neverjetno ogromno prostora. Pa še tole, mar televizorji nimajo tv izhoda (scart priključki), da bi brez tv-tunerja lahko pošiljal sliko iz TV na video in na računalnik?

DjTonic ::

Namesti si najnovejše WDM gonilnike, najboljše kar iz Leadtekove strani. Kjer ti zazna nvidia capturing device. Za kodiranje ti najbolj priporočam kadeka Divx ali Xvid. ;)

BlackHole ::

Pa bo delal divx v realnem času? Gonilnike imam že inštalirane. Kasneje sem ugotovil, da je prišlo do nekega napake pri uporabi video capture naprave. Ponovni install gonilnikov je rešil zadevo.
Torej kako pa je s prenosom slike iz tv-ja na računalnik (brez tv tunerja)? Je možno? Sprašujem zato, ker se mi zdi, da nekateri scart priključki (moj tv ima 3) tudi pošiljajo video iz TV-ja.

Janes ::

Jaz sem si to ravnokar naštimal na mojem 9200 in dela brez problema iz VCRja..

Zdaj ravnokar ipčem en program, s katerim bi lahko celostransko gledal tv na monitorju?
Kak predlog :)

Zajemaš pa s priloženim programom ali virtualdubom in če maš dost mogočno mašino bo xvid brezproblema sproti stiskal :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963568964 (8293) anjica
»

Digitalizacija VHS kaset

Oddelek: Zvok in slika
388428 (7158) dottor
»

TV-Out na TV letnik 1989 ???

Oddelek: Zvok in slika
291673 (1410) flipflop
»

zajem videa gf4200 vivio

Oddelek: Zvok in slika
6885 (789) MarkoMan
»

Slika iz račualnika na tv

Oddelek: Pomoč in nasveti
151578 (1350) Dalmatinc

Več podobnih tem