» »

Bolniška takoj po prejeti/omenjeni odpovedi s pogodbo za nedoločen čas

Bolniška takoj po prejeti/omenjeni odpovedi s pogodbo za nedoločen čas

BorutO ::

V našem podjetju je stanje zaradi koronavirusa bolj bogo. Šušlja se, da bomo/bodo nekateri mogoče prejeli odpovedi. Vsi na firmi smo zaposleni za nedoločen čas.
Zanima me, kako je v tem primeru, če te direktor pokliče v pisarno podpisat pogodbo o sporazumnem prenehanju delovnega razmerja? Vem, da ne rabim podpisati, če nočem, ker za sporazumno se moreta strinjati oba. Kaj pa v tem primeru, če direktor reče, da si višek na firmi? Ti lahko da sam odpoved brez tvojega dovoljenja?

Isto me zanima, če bi takoj naslednji dan, ko ti omeni, da boš dobil odpoved, ali ti da za podpisat o sporazumni prekinitvi, tega ne podpišeš, greš domov in si naslednji dan na bolniškem tako dolgo, dokler pač ne najdeš druge službe?

Je to dovoljeno? Saj, kolikor vem, te v času bolniške ne more in ne sme odpustiti. Ali na dan, ko ti reče, da boš dobil odpoved ali ponudi pogodbo o sporazumni prekinitvi, začne teči odpovedni rok? In ali me po odpovednem roku prav tako lahko odpusti ali me ne more, če sem na bolniški?

aiko ::

Če že, naj da odpoved zaradi izrednih razmer ali pomanjkanja dela. Tako ti vsaj pripada nadomestilo na zavodu za zaposlovanje. Definitivno pa ne podpisovat sporazumne odpovedi.

inferno666 ::

Če si zaposlen za nedoločen čas imaš odpovedni rok (minimalni je 1 mesec, lahko imaš pa tudi večjega). Tako da bi takoj letel na cesto pri pogodbi za nedoločen čas ne gre.

Glavno je, da ne podpisuješ sporazumne odpovedi, razen če tu ponudijo dobre res dobro kompenzacijo.

Ker v primeru da dobiš nekrivdno odpoved (normalna odpoved), ti poleg odpovednega roka potem pripada še odpravnina in ugodnosti na zavodu, kot je že prejšnji napisal.

Mal se pozanimaj, kot zaposleni imaš veliko pravic:
https://www.informiran.si/portal.aspx?c...
https://www.informiran.si/portal.aspx?c...

AndrejO ::

Nikoli, nikoli in popolnoma nikoli ne podpisuješ ničesar o sporazumni prekinitvi, ker s tem izgubiš pravico do nadomestaila iz naslova brezposelnosti.

Kar se tiče tvojega glupega motoviljenja, ti toplo svetujem, da tega ne počni.


V času bolniške delovno razmerje (z določenimi izjemami) ne more prenehati.

Takšna nenavadna naključja, kot si ga ti napisal, privedejo do tega, da bo delodajalec sumničav in bo zelo verjetno nadzoroval kaj med bolniškim staležem počneš. Če se te ulovi pri goljufiji, adijo bolniška, adijo vse pravico, dober dan vračilo vsega izplačanega med bolniško.

Glede na okoliščine, kdo ti bo podpisal bolniški stalež, glede na to, da se še vedno spejema zgolj nujne primere. Ti pa govoriš o blefiranju.

Delodajalec se lahko igra tudi bedaka in ti nadomestila ne izplačuje. Tri mesece boš tako brez ficka, preden obveznost plačevanja nadomestila preide na ZZZS.

V vmesnem času delodajalec lahko odda obrazec na ZZZS in te neupravičeno odjavi, kar pomeni, da boš ostal tudi brez nadomestila ZZZS in vplačane delovne dobe.

Edini način, da boš dobil dobil to povrnjeno za nazaj, bo sodna pot. Medtem, ko boš tožil delodajalca, boš imel črno piko pri iskanju novega. Ne vem kako, ampak takšne stvari se hitro razvedo. Tipično zato, ker bo neki ali nekaj zaposlenih pri delodajalcu naokoli na dolgo in široko razlagal svojo bolečino, ti pa tega ne boš mogel dokazati, da bi lahko takšne trole kazensko ovadil.

Skratka, ne. Če nisi bolan, ne hodi na bolniško, sploh pa ne poskušaj manipulirati s sistemom v teh dnevnih. Ničesar ne podpisuj, če bo odpoved, bo odpoved. Ko jo dobiš, takoj po nadomestilo.
28.3 čl. Pravil: Argumentirano pritožbo mora uporabnik poslati v oddelek
Slo-Tech, tema Pritožbe. Pritožb poslanih po zasebnih sporočilih,
elektronski pošti ali odprte v obliki tem v drugih oddelkih se ne upošteva.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved pogodbe o zaposlitvi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7518083 (8119) val46
»

Sluzba za nedolocen cas-odpoved

Oddelek: Loža
102105 (1347) xx23
»

Odpoved - Kaj moram vedeti?

Oddelek: Loža
2211559 (9806) mojca
»

Izredna odpoved iz strani delavca

Oddelek: Loža
416763 (3687) jocko
»

Sporazumna prekinitev pogodbe (dolg delodajalca) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5513332 (11656) Pithlit

Več podobnih tem