» »

Erazmus

Erazmus

erazem20 ::

V letošnjem letu bom diplomiral iz matematike na FMF. Zanimam se za erazmus izmenjavo na 2. stopnji. Idejo imam, da bi poskusil čimbolj izboljšati angleščino oz se naučiti še kakega dodatnega jezika ter nekako si poiskati dodatne stike za službo po študiju. Sicer me finančno mikajo države, ki so cenejše od slovenije ampak nekako sem nora leta že dal skozi in bi rad na drugi stopnji čimbolj izkoristil študij za prihodnost. Kar pa predvidevam da je najbolje na zahodu oz severu (Nemcija, Nizozemska, Francija, mogoce se kaj?). Sem pa malo tudi zmeden ker tudi v teh bolj razvitih državah so vrjetno nekatere fakultete (pod)povprečne. Rad bi predvsem odnesel čimveč praktičnega znanja od študija. Recimo kakšna modeliranja, računalništvo,.. So kakšni predlogi kam iti oz kakšne izkušnje lahko tudi iz drugih tehničnih smeri? V glavi sem imel TUM ampak so najemnine v Munchnu zelo visoke. https://www.fmf.uni-lj.si/sl/studij-mat... tole so možnosti.

St753 ::

Takole na hitro mi iz tistega seznama izstopajo TU Wien, TU Munchen in EPFL. V mojih studentkih letih si za nekoga, ki je sel na Erasmus v Spanijo, nekako sklepal, da gre tja bolj za zabavo kot za studij (je pa mozno, da je katera od spanskih univerz na seznamu zgoraj dejansko vredu). Po drugi strani pa je veljalo, da se je na bolj priznane univerze kot je TUM poslalo najboljse med prijavljenimi za Erasumus - je bilo vedno vec zanimanja, kot pa prostih mest, profesorji/faks pa so tudi hoteli pustiti dober vtis pri teh univerzah. Francoske univerze drugace veljajo za zelo mocne v matematiki, res pa je, da niso vse enako kvalitetne, poleg tega pa se dajo vec poudarka teoreticnemu znanju. Verjetno z mariskatero izbiro v drzavah, ki si jih sam nastel, nebi zgresil (npr. Stockholm, Eindhoven, ...), ampak te slabse poznam. Glede stroskov, mislim da dobis za Erasmus studij nekaj stipendije, ce imas moznost bi lahko tudi poleti opravljal kaksno studentsko delo. Ce te mogoce zanima, pa razmisli tudi o celotnem studiju 2. stopnje v tujini, je pa mozno, da so roki za prijavo za naslednje leto ze mimo.

zztop ::

Univerza v Amsterdamu je precej priznana na področjih logika, lingvistika. Če te zanima umetna inteligenca v povezavi z logiko, računalniška lingvistika ipd., zna biti dobra odločitev.

erazem20 ::

Sem razmišljal tudi o celotni drugi stopnji v tujini ampak se mi nekako ne zdi smiselno plačevati toliko več denarja (štipendij za tujino načeloma ne dobiš kar tako) za samo 1 semester več (in pa seveda papir) če lahko dobim recimo 500e štipendije na mesec za 2 semestra in si tako vsaj bivanje pokrijem. Mi je pa res glavni cilj pridobiti čimveč poznanstev in morebitno službo po magisteriju ker nora leta sem že pustil za sabo. Vem tudi za te izbirne postopke glede povprečja, jezika,... Ampak kolikor sem slišal na fmf ni ravno dosti povpraševanja po izmenjavah in z malo sreče prideš kamor si želiš pa tudi situacija s korono gre v tem primeru na roko.

St753 ::

Kolikor mi je znano, razen UK, evropske univerze nimajo visokih solnin, je pa res, da so ostali stroski (predvsem najemnina) visji. Za studij v tujini se lahko prijavis za stipendijo ad futura, ki bi morala zadostovat za zivljenske stroske, ce malo pazis, kako zapravljas, poleg tega pa ti krije tudi solnino. Velja pa tukaj enako kot zgoraj, da si to verjetno ze zamudil.

OjSkuterMoj ::

Pozdravljeni,
ko smo že pri izmenjavah, me zanima, kako je z jezikom na tujih fakultetah. Če znamo samo angleško, ali se potem moramo nujno prijaviti na univerzo, ki omogoča predavanja v angleščini? Ker redke fakultete nudijo predavanja matematike v angleščini.

Mavrik ::

Brez poznavanja jezika boš težko naredil izpite. Ja, tudi na Erasmusu bo treba kak izpit rešit :)
The truth is rarely pure and never simple.

TheBlueOne ::

Priporocan Dunaj. Imas tudi

http://www.ksssd.org/nc/home/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Finančna Matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5012134 (9371) neverlucky
»

Slaba banka - študentsko delo

Oddelek: Loža
418211 (6238) Kenpachi
»

Študij fizike v Avstraliji

Oddelek: Šola
365910 (4843) mojca
»

Študij v tujini

Oddelek: Šola
113020 (1726) St235
»

Socrates erasmus (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
526731 (4996) Gandalfar

Več podobnih tem