» »

Kateri kavni apart?

Kateri kavni apart?

««
6 / 6
»
»»

koyotee ::

Twixz je izjavil:

Aja, pa še to, če bi kapsule začeli uporabljat, katere so boljše in katere slabše?
Ker uporabljam samo Bellarom kavo iz Lidla, močna in fajnega okusa. Moja je pa bolj za kapučino. Nescafe se mi zdi preveč osnovna, kak predlog?


Življenje je prekratko, da bi pil kavo iz kapsul.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

JanK ::

Govori o cialdah. In najboljsa domaca kava, kar sem jih kdaj pil (ne glede na nacin priprave) je tale https://www.cremashop.eu/en/products/lu... Lucaffe ima tudi presenetljivo dobro decaf, ne sicer tako dobro, kot Pulcinella, ampak boljsa od vecine kav, ki jih dobis v Sloveniji po kaficih.

Tudi tale ni svoh https://tuttocapsule.si/tablete-ese/199... (se dobi v TuttoCapsule v BTC). Illy, Lavazza,.. nobena mi ne pase prevec, pa sem jih kar nekaj poskusil.

Za malo afnanja je pa z malo okusa lesnika https://www.amazon.de/-/en/Caff%C3%A8-V...
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Twixz ::

Sej kapsule bojo v osnovi namenjene partnerki.

Jaz imam tisti jutranji ritual ob 4:45, da grem čez cel postopek. Sicer me pa že žuli malo da nimam par ostalih pripomočkov :))

Hvala za predloge!

nokken ::

Badwolff je izjavil:

Kaj pa kis?

Nekateri prakticirajo tudi to. Edino kar je, rabis malo vec vode spustiti skozi po ciscenju, da nimas okusa po njem.

darkolord ::

Kis precej slabše raztaplja vodni kamen in poškoduje tesnila.

</head> ::

eurasier je izjavil:

Zakaj ali ne zmelje zadost fino?


Ja in ne. Je takoimenovani fake burr mlinček in melje na tak način, da dobiš vse od super fine kave (preveč fine) do premalo mlete kave. Zadeva je primerna za pressurizirano ročko.

sfaljk ::

Pozdravljeni.

Kakšne imate kaj izkušnje s kavnimi aparati Krups? Sam imam od oktobra lansko leto EA875E10. Do sedaj je skuhal kakšnih 600 kav. Od marca letos je že tretjič na popravilu. Prvič ni spustil vodo čez kavo oziroma je vse steklo v pladenj ali pa zaštekalo. Sedaj pa že drugič ne peni mleka, ga segreje, vendar ga ne speni. V glavnem veliko preveč okvar za 600€ drago mašino. Aja ga pa redno čistim in menjam filter, tako kot kot se izpiše zahteva na zaslonu. A ima kdo podobne izkušnje, ali sem samo dobil defekten aparat? 6 let imam že Dolce gusto na kapsule, pa ni nobenih problemov. Vem, da aparata nista primerljiva, ampak tudi cena ni bila. Tega na kapsule sem ga dobil kot darilo ob nakupu določenega števila kapsul.

koyotee ::

Nevem, moj delonghi za takratnih 250€ dela že 4 leta bp.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Arey ::

</head> je izjavil:

eurasier je izjavil:

Zakaj ali ne zmelje zadost fino?


Ja in ne. Je takoimenovani fake burr mlinček in melje na tak način, da dobiš vse od super fine kave (preveč fine) do premalo mlete kave. Zadeva je primerna za pressurizirano ročko.

False burr. In ne bo drzalo. Smart grinder pro ima pravi conical burr notr.

</head> ::

Očitno v tem threadu pišem same bedarije. Se opravičujem. Ignorirajte me :D

Arey ::

Mislim ne vem o cem govoris samo popravil sem te ker si napisal napacno informacijo.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Mi kdo razloži, kaj je to "false burr" ali "fake burr"? Sem se malo z razvojem mlinov za kavo ukvarjal, pa na ta izraz nisem naletel:P...

Naj vam lepo večerna kava diši...

Jože

Arey ::

Uporabis google s katerimkoli od uporabljenih izrazov

https://101coffeemachines.info/secura/c...

in ugotovis da gre za "burrs" (ne poznam slo izraza) ki namesto rezanja kave dobijo "mleto" kavo primarno s trenjem - stiskanje, zrn. Ta kava je seveda polna finih delcev in velikost le-teh je nemogoce nadzorovati. Skratka, ni to nekaj kar bi hotel imet.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Arey, hvala za razlago. V bistvu dobiš takšno kavo, če bi jo mlel z mlinskimi kamni namesto z mlelnimi elementi , ki imajo jasno definirane rezilne robove (mlelni diski, mlelni stožci)...

Uživajte današnji, malo hladenjši dan... Bo topla kava še bolj pasala :D...

Jože

kiberpunk ::

V lasti imamo Philipsov EP5400, kaksna 3 leta, malce vec. Ze nekaj casa se je naprava precej 'trudila' pri izdelavi kave (glasen zvok in brnenje). No cez vikend pa tudi kave vec ni bilo. Opravil sem tipicen 'cleaning maintenance', ampak ni pomagalo. Tokrat se ze ustavi pri vklopi, izpise se 'Filling Circuit' in tukaj neha, ker ga ne more napolnit ter se izpise 'Error 5', ces da je zracni mehur v sistemu.

Poskusil sem odstraniti AquaClean filter, ampak tudi ni pomagalo. Je se kaj kar lahko sam naredim, ali mora na servis? Mika me tudi da bi zamenjal aparat, ker se mi zdi da kaj hitro od zacetka ni proizvajal 'kvalitetno' kavo. Nisem pa ekspert, ampak ce kupim Illy zrnca.. a ne bi vsaj podobna morala biti kava kakor v kavarnah, kjer tudi imajo Illy kavo? No ja, vprasanje ce je kaksen aparat za doma, ki bi naredil kaksno dobro kavo. Nimam pa zelo visokih standardov ker prakticno pijem 'mleko s kavo' as in, precej dosti mleka, zelo malo kave - bela kava.

darkolord ::

Poskusi spucati ventilček (se razstavi, notri je vzmet):



Večkrat se tam zagozdi kakšen kos vodnega kamna in zablokira vse skupaj ...

nokken ::

Za ciscenje imas dve opciji (ki ni receno da bosta pomagali. Eno je dekalcinacija, drugo pa ciscenje kavnih olj. Prvo se se kar dela, na drugo pa vecina pozablja. Tako da naredi oba.
Kar se napake tice, predvidevam da si ze naredil vsaj tisto, kar Google vrze ven kot prvi link ce isces "Philips EP5400 Error 5", kjer je tocno napisano (sorry posneto v video) kako gres naprej pri taksni napaki in kako masino spravis nazaj v delovanje.
Kar pa se kave tice pa ne, iz teh avtomatov nikoli ne bo enaka, niti vsaj priblizna kava, kot jo dobis iz "pravih" masin, kot jih imajo v kavarnah. Je se vedno vsaj za silo espresso, ampak drugi tlaki, drugi nacini kako voda pride do zrn itd. in to se na zalost pozna pri okusu. Za isto stvar pozabi masine za 500eur in glej tiste za 2000+eur.
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
529103520 (12) c3p0
»

Kavni aparat (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31361198 (2040) nokken
»

Kava (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33893093 (1498) mat xxl
»

Kavni aparat Gorenje?

Oddelek: Loža
405454 (4311) Badwolff
»

Kavni avtomat

Oddelek: Loža
4810030 (8886) karosha

Več podobnih tem