» »

Epson C62 ne vleče papirja

Epson C62 ne vleče papirja

Matek ::

No, prejle sem šel printat, napišem en tekst in dam 4 kopije printat. Pa sprinta prvi dve lepo pol pa nekaj lučka žmiga, pa sm mislu da je kartuša prazna (je bla že dolgo čisto na koncu) in jes lepo menjam (sem glih mel eno doma), on pač glavo fila in gre skoz svoj postopek. Pol pa dam spet printat (not sta bla sam še dva lista) in on list potegne nekak napol, malo printa in pol prižge lučko da ni papirja. Pa sm nafilu not maximum kolko gre listov, pa je isto, nič ne pomaga. A ma kdo kako idejo kaj bi lahk blo narobe?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

mato22 ::

Men pa isot ne vleče papirja HP Deskjet 690C, tko da moram vsake toliko časa kar z roko porinit noter papir da ga povleče.
Tko da zgldae da so se obrabile tiste gume, ki vlečejo papir in me tud zanima kako bi se dal popravt.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

bobby ::

tuki si pršu do "buffer overflow". moj nasvet je, da ugasneš tiskalnik, resetiraš makino, počakaš da se makina do konca zbudi. če ti jav da maš še print jobe za dokončat, daš prekliči, počakaš 10s, pol pa šele pržgeš tiskalnik. če bo tiskalnik hotu kr neki printat, spet ugasneš tiskalnik ene 2x. pol bi mogl bit pa ok. no in potem mu daš šele printat kar pač hošeš printat.

no tole je bil mal bl dolg postopek ampak če sem iz tvojga texta prav zastopu, potem bo tole definitivno delovalo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby ::

P.S.: moje priporošilo. vedno k daješ papir v podajalc, ga najprej spihaj, pa ne dajat čist polnega podajalca papirja. sej je deklariran za kao 100 listov ampak najbolj se obnese če jih je 50 vstavljenih. pa nujno liste razpihavat, tud pri HP jih,cannon,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Matek ::

bump!

nič kaj ne pomaga. še kaka ideja?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Lime ::

Nova defektna kartuša?

Brane2 ::

Epson ima precej glup nacim za poteg papirja. Z glavo butne skrajno levo v posebno rocko, ki premakne poseben zobnik, kar ob naslednjem vklopu motorja za pomik valja zavrti se valj v mehanizmu za zajem papirja. Ta rocka vcasih ne premakne zobnika, stvar ne potegne zato papirja in misli da ga ni. Takrat se prizge LEDica za papir in potreben je pritisk na gumb za vstavitev lista.

Ce pa se to gogaja med delom- torej ko stvar ze tiska na papir, potem je mozno, da je kaj narobe ali z driverjem ali pa z elektroniko v tiskalniku.

Meni se to dogaja, ko printam full veliko (nalepke za CDje), ko se vcasih tiskalniku tako strga, da pomaga samo popolni izklop (kabel 220V ven-stikalo ne pomaga).

Prej ustavi tiskanje, potem ugasni tiskalnik in ga spet prizgi. Na Win mashinah je vcasih full jeba z brisanjem dokumenta, ki je tiskalni vrsti, a v glavnem gre, ce malo pocakas. Nato priklopis napajalni kabel in prizges switch.

Stvar itak sama inicializira vecino parametrov pred vsakim dokumentom na novo, le kos nesprintanega dokumenta bi znal zmesti tiskalnik...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ali mora imeti tiskalnik vse barve?

Oddelek: Pomoč in nasveti
378601 (7985) Brane22
»

Opozorilo glede nakupa HPjevih printerjev

Oddelek: Strojna oprema
426919 (5780) blackbfm
»

Nov članek: Polnjenje Canon CLI-8x kartuš

Oddelek: Novice / Nova vsebina
405040 (3674) TESKAn
»

Tiskalnik Canon Pixma i1500 ali raje kaj drugega?

Oddelek: Kaj kupiti
202144 (1853) Dead_Eye
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392701 (2084) Brane2

Več podobnih tem