» »

Kateri firewall?

Kateri firewall?

KmelJo ::

Imam Kerio Personal Firewall, in me zanima, kaj/kje moram določiti, da mi bo delovalo naslednje:
- remoteDesktop
- odpiranje portov za določene programe (torrent, emule,...)

sicer sem ga šele začel uporabljati, tako da lepo prosim za pomoč iz prve roke!!! :) :)
Ni važn', kdo zmaga, sam' da mi ne zgubimo!!!

Slovencelj ::

Če bi primerjali Sygate Firewall in Outpost Firewal
Kateri je boljši? V čem je razlika? Ali Outpost deluje na enakem sistemu kot sygate - da uprobanik za vsako aplikacijo posebej pove ali jo hoče spustiti ali ne?


Gre stricom iz Siola verjeti o njihovi hvali Outposta?

"Vsak dan se zgodi na milijone vdorov v računalnike. Z njih se krade osebna gesla, številke bančnih računov in kreditnih kartic, kar vsako leto povzroča milijardno škodo in brez števila osebnih frustracij. Če opravljate kakršnekoli spletne finančne transakcije, si skoraj ne morete privoščiti biti brez firewall zaščite. Outpost PRO Firewall (www.outpost.si) preprečuje vse vrste vdorov in zlorab vašega računalnika."
povezava

Zgodovina sprememb…

jan01 ::

Sam na enmu računalniku uporabljam outpost, na drugem pa free comodo.
Outpost te res za vse stvari(po novem tudi dns request) vpraša. Malo preberi na http://www.firewallleaktester.com, oz o v4 http://www.firewallleaktester.com/news....
Če nimaš potrebnih financ oz nočeš nelegalno, ti pripoočam comodo(le kr no ime in email naslov,da ti pošljejo kodo, vpišeš)
Poleg av in fw rabiš še kaj proti spywaru/trojancem/adawaru. AVG Anti-Spyware-ewido sicer ni free, ampak po 30 dneh še vedno deluje manual scan, le automatic ne. Dober je tudi webrootov spy sweeper in spyware doctor...

Slovencelj ::

ohh hvala :)

Runnagain ::

Pozdravljeni,
mene pa zanima, ali ima kdo kaj izkušenj z firewalli za Winse, ki dobro delujejo u ICS-om (Internet Connection Sharingom).
Stvar je namreč sledeča. PC, na katerem laufa PPPoE client, ima dve mrežni kartici in je uporabljen kot router. Na njem so bili do nedavnega Win2k, sedaj sem zamenjal na WinXp.
Prej sem uporabljal FW Look'n'Stop, ki je deloval odlično, sedaj na XP-jih pa se ne obnaša več tako kot na Win2k. Očitno je ICS nekoliko drugače izveden na XP-jih kot na 2k.
Stvar, ki me moti pri vseh FW-jih je ta, da imajo PC-i, ki so v lokalni mreži, drugačen obravnavan dostop do interneta, kot PC, ki je router in ima naložen FW.
Želel bi si, da se filtrira samo dostop v INET na PPPoE vmesniku, in ne vse ostale povezave; to pomeni, da se filtrira vse pakete z istimi pravili, neglede, ali prihajajo iz lokalne mreže ali pa PC-ja, ki je router.

Do sedaj se preizkusil Tiny Personal firewall, look'n'stop, zonealarm, pa z nobenim nisem zadovoljen, oz. ne deluje pravilno na ICS (ali pa mogoče niso bili pravilno nastavljeni, vendar jih sam nisem uspel pripraviti do pravilnega delovanja).

HVala in Lp, Runnagain!!

darkolord ::

Tiny to zmore, pa ga očitno nisi prav nastavil

OmegaM ::

Jaz pa se kar vedno vztrajam na kerio free 2.15 free firewall
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

BoZo ::

Pri pregledovanju testov o požarnih zidovih sem naletel na zelo zanimive rezultate: Firewall Leak Tester

Poleg znanega in priznanega Kaspersky in Outpost sta nagrajena meni povsem neznana Jetico in Ghost Security, ki sta povsem brezplačna !!!

Ima kdo kakšne izkušnje z omenjenima firewalloma?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BoZo ()

bili_39 ::

BoZO: Kar stari testi! Poglej datum (marec 2006).

Če se ne motim, je v tem času najbolj napredoval Comodo. Nisem ga ravno testiral, ampak dela v redu, na hitrih testih pa je neopazen. Podobno kot je včasih bil Sygate.

Priporočam.

OldSkul ::

Comodo je zastonj, probajte tega.

Sodck ::

Mene pa zanima ali je service pack 2 firewall kul? Ker se mi res brezzveze zdi če imam updejtane winse neke osebne firewalle štimam ker mam na kompu samo igrice in nič pomembnega, da bi se zafrkaval z pro firewallom? Ali pa tako prašam, kateri firewall mi najbolj toplo priporočate pa da bom lahko naredi ip port izjemo npr za uTorrent.

Hvala adijo.

Azrael ::

Tista reč v WinXP SP2 ni FW, ker ne nadzoruje prometa iz compa. IMHO bi bilo za vse bolje, če tega spačka sploh nikoli ne bi bilo.

Narediš pa kot hočeš, samo za info, večino s*anja na netu pride ravno iz mašin, kjer vse deluje™, seveda brez normalnega AV in FW in so samo za igrice.
Nekoč je bil Slo-tech.

Sodck ::

Hehe ti meni samo povej keri firewall in kako nj odprem porte za določene programe in igrice.

Hvala!

darkolord ::

Tisti firewall v XP svojo funkcijo - ščitenje pred zunanjimi grožnjami - opravlja čisto v redu. Če stvar ne more not, ne more niti ven.

Če uporabnik sicer namešča viruse/trojance, ne bo kaj dosti pomagalo, v veliko takih primerih pa so tudi drugi firewalli tukaj brez moči, saj vedno kliknit "allow" res ni težko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Sodck ::

Ok hvala ti se mi je kar zdelo, da bo namestitov giht tech firewalov nepotrebna me pa samo zanima kateri firewall je vredu?

jan01 ::

Comodo-zelo dober in še free povrhu.

Piksi79 ::

Mene pa predvsem zanima kateri firewall požre najmanj rama, ker imam router z firewallom in bi rabu samo en firewall samo za to da mi gleda odhodn promet?

veteran ::

Piksi, poišči Kerio Personal 2.1.5, kuri manj kot 5M rama.

OmegaM ::

jap,se vedno ga uporabljam:D
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

5pellfire ::

Kaj ta Comodo FW je kaj boljši kot Sygate oz. se splača menjat?

Freezy ::

Na tvojem mestu bi ostal kar na Sygateu.

AngelOfDeath ::

Firewall je vsaki dober če kdo hoče bo vsakega sesul... tudi antivirusni program je že skoraj vsaki dober. Poleg pride še seveda Firefox. Vse skupaj ti nudi neko minimalno zaščito, če pa kdo hoče not prit pa ti tako koristi samo izklop interneta. Tak oda se je sekirat nesplača :)

najbolj pa je tako koristna slika diska
edit: Slovnica

pozitron ::

Glas za sygate.

Klemzz ::

če imaš naložen sygate (5.5) nima smisla zamenjat, je pa res da je nova verzija (5.6 če se ne motim) slaba :\

WhiteWolf ::

Kakšna je dejanska potreba po programsekm požarnem zidu, če že imam router in forwardanih samo nekaj portov (tistih, ki jih rabim) + Bit Defender Antivirus Plus 10 (v tem paketu je tudi firewall, čeprav bolj osnoven).
Trenutno pogajnam TRIAL Kaspersky IS 6, kjer je firewall veliko bolj napreden in razmišljam o nakupu le-tega.

Torej vaše mnenje. Se mi nakup splača (Kaspersky Internet Security Suite) ali je dovolj Router + Antivirus Bitdefender 10+
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

pozitron ::

In zakaj naj bi bila 5.6 verzija slaba?

jan01 ::

Če že imaš bitdefender, le izklopni(ali z add remove) odstrani njegov firewall(nič kaj prida) in namesti kakega odličnega in free comodo(enostaven) ali jetico(za začetnike morda malo zapleten)...
Če pa kupuješ antivirus(bitdefender ti je pretekel), razmisli o nod32 in avira antivirus premium(zelo poceni 20€, a dober, glej http://www.av-comparatives.org)
Kaspersky IS je zelo dober, a dražji 40€... Njegov firewall pa ni tako dober kot outposta, jetico, comodo...

WhiteWolf ::

Comoda sem imel, pa nisem zadovoljen z njim. Recimo če sem hotel kar koli hostat, sem moral prakticno odpreti ves promet za notri.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

5pellfire ::

Ja, zakaj naj bi bil 5.6 slab? Mam ravno to verzijo...pa zaenkrat dela vredu ...brez pripomb.

PlayTheGame ::

Ne da bi bil Sygate 5.6 kaj slabši od verzije 5.5, samo nalaga se precej dlje časa pri loadanju winsow pa tud nekaj več resursov porabi. Preverjeno na obeh compih. Zaščita oz. varnost je pa verjetno nekje ista.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

gumby ::

>>Kakšna je dejanska potreba po programsekm požarnem zidu, če že imam router in forwardanih samo nekaj portov

sw firewall omogoca veliko vec, naprimer lahk za vsak posamezen program nastavljas, kaj sme in kaj ne (iexplore.exe -> block all, tud LAN adrese>:D).
potem so tule se logi, pregled trenutnih povezav itd
my brain hurts

/Thor/ ::

1.) Mene pa zanima če kdo uprablja Jetico Firewall? Kako se kaj obnese, kakšne so možnosti nastavitev (dostop, porti in promet za vsak program, ...).
Kot sem opazil se jetico dovolj dobro obnese na vseh testih pa me zanima kako je s tem v resnici.

2.) Sedaj imam Norton internet security (prednaložen na računalniku) ki pa vsesplošno žre veliko rama pa tudi zanesljiv ni ne vem kako. Ali se mi splača zamenjati firewall od nortona za jetica?

jan01 ::

Jetico je za neizkušenega uporabika malo bolj zapleten... Poglej še 2 odlična: outpost(plačljiv), comodo(free, a tudi odličen)...
Vsekakor pa se splača zamenjati nortonov firewall, ki je le bolj za silo...

/Thor/ ::

Zapletenost me ne skrbi, saj nisem ravno neizkušen uporabnik. Predvsem mi gre za to da bi imel zmogljiv in zanseljiv požarni zid, ki bi mi omogočal dovolj nastavitev in pregleda nad prometom.
Včasih sem imel na drugem računalniku nameščenega Sygate vendar me je rahlo razočaral, saj je tudi po odinštalaciji nekako blokiral ves promet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: /Thor/ ()

/Thor/ ::

Hvala za odgovor. Sm še mal teste pogledu (tokrat sm gledu posebi za comoda). Bom Comoda dowloadu pa bom vidu kko se kej obnese:) .

Lep pozdrav

jerneju ::

ZoneAlarm je sicer uredu?

Kateri program je pa uredu za to, da malo potipam, kako je zaščiten kak drug računalnik na internetu?

Azrael ::

ZA je meni lep primer bloatware...

Testi:
Shields Up
Pcflank
ali pa kar Google
Nekoč je bil Slo-tech.

ffka ::

Kater antvirus od zastonjskih najbolj priporocate.

-avast
-avira antivir
-avg

jan01 ::

Peglej tole primerjavo med njimi: klik
Jaz bi rekel avira, ker je po testih(av-comparatives.org) najboljši od teh.
Poleg pa obvezno:
-firewall(comodo)
-proti spywaru, trojancem(kar več jih posnemi): avg anti-spyware, windows defender, comodo bocleaner, spyware terminator
-kaj bolj naprednega: sandboxie(za zaščito brskalnika,...)

tina-n-robi ::

ksz ...

iščem firewall, ki bi delal pod visto.

pozna kdo kakšnega?

ali pa vsaj naj bo program, ki blokira odhodni promet (za določene aplikacije nočem, da majo dostop do neta >:D )

lp

jan01 ::

Vistin firewall za razliko od takega pri xpjih(sp2) zna blokirati tudi odhodni promet.
Žel večina dobrih firewallov ne dela še pod visto, razen teh:
-jetico firewall v2
-kaspersky internet security(to je vse v enem, zelo dobra stvar)
-kerio

SurfMan ::

Sam sem zaenkrat čisto zadovoljen z ZA. Prestane vse teste shields up, ne tepe se z nobenim programom in ne porabi veliko sistemskih sredstev. V kombinaciji z AVG antivirusom je v funkciji kaki dve leti in do zdaj vse bp.

Sodck ::

Aje varnost u vista home premium kul? Mam nod32 pa visto uso updejtano od winsov do offica.

tomaz- ::

ko ste že ravno pri firewallu od viste, ki je obojestranski. Vista nikoli ne vpraša, če npr dovoliš Nero-tu povezavo v net. Tko kot to npr sygate naredi, pol se pa sam odločiš... Kako se pa to naštima???

Sodck ::

Hm še to vprašam aje firewall od ruterja kul?

Sodck ::

No pa tko prašam, na ruterju mam firewall pa še od windows viste home edition pa še enga bi si namontiral katerega naj bi si? zone alarm pro? a če tega inštaliram bi mogu ugasnt unga od windowsov?

PrimozR ::

Sam bi Sygate Personal Firewall (oz. sam ga imam), ki je free, saj je discontinued. Symantec (Norton & Co.) je namreč kupil Sygate. XP firewall imam ugasnjen.

Sodck ::

Mah zdej sm prebral mal pa vidm daj od viste čist kul firewall.

Ryker ::

Je mel mogoče še kdo problem s Comodo Firewallom (predvsem v navezi z NOD-om)? Jaz sem namreč danes naložil najnovejšo verzijo NOD-a, nato pa še Comodo Firewall in pa Comodo Anti-spam in mi je po domače povedano nekaj "sfukalo" računalnik. Bilo je namreč tak, da ko sem naložil NOD-a in nato firewall, mi je sprva šlo vse kul, ko sem pa inštaliral še anti-spam, mi je pa ob ponovnem zagonu rabilo več časa, da se vse skup Windowsih naloži oz. da se je dalo iti npr. na net. NOD mi je že tudi javljal, da se je IMON updejtal in da je potrebno znova zagnati računalnik. Po ponovnem zagonu je blo vse isto, nekaj je pisalo za svchost.exe pa še nekaj (se ne spomnim, kaj točno). Zato sem se pač odločil, da uninštaliram firewall in ob spet ponovnem zagonu mi je rabilo še več časa, da pridem v Windowse, tam mi pa sploh ni šlo zagnati nobene aplikacije, niti obnovitve sistema, skratka nič. Sistem sem sicer potem obnovil v safe modu in sem nazaj na Bit Defenderju.

Je mel mogoče še kdo kombinacijo teh treh programov pa mu je delalo to probleme? Ker zdaj ne vem, če je bilo to slučajno kaj pri inštalaciji ali skupaj ne dela kul. Comodo Firewall pa sumim zato, ker me je tudi za svchost.exe proces vprašal, ali naj ga dovolim, in ga seveda sem, ampak sem nekako potem predvideval, da je vseeno ta program nekaj zjebal.

dadooo ::

Hei, že pred časom sem uporabljal outpost firewall, ampak ker mi ni bil všeč sem ga dal stran,
ampak poglejte, to se mi dogaja:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Symantec bo ukinil brezplačni Sygate požarni zid

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
333950 (2970) Urus
»

kateri firewall v sožitju z P2P??

Oddelek: Programska oprema
292077 (1545) Jst
»

kateri firewall?

Oddelek: Programska oprema
231590 (1307) freserovski
»

Najboljši firewall

Oddelek: Omrežja in internet
111986 (1849) romario
»

Kateri Firewall priporocate in zakaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
272456 (1927) ferjan

Več podobnih tem