» »

Parkiranje na prostorih za invalide

Parkiranje na prostorih za invalide

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Dag ::

Problem je v tem, da na obvestilu piše:
... Zoper obvestilo o prekršku ni pritožbe, ugovora ali zahteve za sodno varstvo. Vložena pritožba bo zavržena, hkrati pa bo obračunana sodna taksa.


To, kar je dobila na avtu, je samo obvestilo o prekršku. Če ne plača, bo dobila domov po pošti odločbo o prekšku in potem se lahko pritoži (bo pisalo v pravnem pouku).

OracleDev ::

Dejstvo je da je parkirala na mesto za invalide in NI invalid oz. upravičena do parkiranja na tem mesu, zato je kazen na mestu. Vse ostalo kar si pisal je zgolj zgodba, ki dejstva ne spremeni. Pomagaš mu lahko kvečjemu pri plačilu kazni.

zk_eu ::

Pojdi neposredno na mestno redarstvo in obrazloži situacijo. S seboj nesi tudi izvid. Mestno redarstvo lahko nato sankcijo spremeni v opomin. Običajno so razumevajoči.

Se je pa nekaj podobnega zgodilo tudi meni. In sicer nekaj let nazaj sem prijateljico zaradi močne slabosti in krčev peljal na urgenco, pri tem pa mi je pri vožnji tja začela izgubljati zavest. Niti nisem razmišljal veliko, parkiral sem na mestu za invalide, ki je bilo takrat edino in najbližje parkirišče. Seveda sem takrat prejel plačilni nalog, zoper katerega sem vložil ugovor in se skliceval na skrajno silo, pri tem pa kot dokaz priložil izvid in je mestno redarstvo že samo odpravilo plačilni nalog.

Pri tebi je drugače, ker se na skrajno silo v tem primeru ne moreš sklicevati, saj (po domače) ni bilo ogroženo nobeno življenje. Zato naredi kar sem zgoraj napisal. Vso srečo :).

Pa nehajte spet obsojati. Se zgodi.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zk_eu ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko te nekdo zaparkira (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13124259 (20744) ginekk
»

Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6815857 (13410) Utk
»

Parkiranje za umret! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24251688 (32337) M-XXXX
»

Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6111910 (7125) krho
»

Ugovor na kazen za nepravilno parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7412723 (11557) Vice

Več podobnih tem