» »

problem z disketnikom

problem z disketnikom

pebra ::

Takole gre: kolegica je kupila comp po delih, sestavil sem ga jaz. Naložim Winse XP in vse ostalo programje. Na koncu preskusim še disketnik (se rabi, ker na faksu drugače ne gre). Dam noter disketo, hočem v Total commanderju pogledati vsebino, pa mi javi, da disketnik ni na voljo oz. da disketa ni formatirana. Poskusim s formatiranjem ene druge diskete, ne gre. Kabel je prav obrnjen (sem ga obračal), lučka se posveti samo pri želenem dostopanju. Pri bootu se tudi normalno inicializira, prav tako pri nalaganju Winsov zaškrta.
Problem je v tem, da se ne da dostopati samo v Winsih. V dosu gre normalno, tudi na drugem računalniku dela normalno (preskušeno, v Winsih).
Je možno, da je kaj narobe z driverji (system info oz. device manager ne javi nobenih problemov)? Osnovna plošča je Gigabyte GA7-N400 E-L z Nforce 2 čipsetom. Naloženi so Nforce driverji ki so bili zraven plošče.
Je imel mogoče kdo podoben problem za Nforce2 čipsetom in disketnikom?
Prosim za pomoč!
Hvala!

WiseBear ::

Poskušaj disketnik v drugem računalniku pa boš takoj videl v čem je problem.


LP

BaRtMaN ::

tudi na drugem računalniku dela normalno

Saj je probal. Probaj drug disketnik probat na problematičnih Windowsih. Če dela, zamenjaj disketni enoti pa bo vse delalo. :\ Ni ravni 'strokovna' rešitev, je pa.

SavoS ::

Kaj pa v biosu maš eno komando floppy swap, al nekaj takega, dej še tam poglej, ker men je blo isto, ga je vidovs lepo vido bral pa ni, pol sem pa v biosu spremenil tisti na enable in zdej lepo dela.....mogoče je pa to......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

pebra ::

V BIOS-u je floppy swap na enable. Sem poskusil z zamenjavo disketnika. Tega sem dal na drug računalnik, tistega drugega pa na ta računalnik. Je delalo brez problemov. Sem zamenjal disketnik za nov, iste težave. Bom vprašal lastnika drugega rač. če je za zamenjavo. Poskusil bom tudi z enim mojim starim (sicer občasno pokvari kako disketo, za silo pa bo že). Če pa še to odpove, potem pa....

Je možno, da se ne razumejo kakšni driverji (matične - Nforce2, mrežne, ...)?

ToniT ::

Kaj pa kabel? Si tega zamenjal ali uporabljaš zmeraj istega?

pebra ::

Kabel je nov (najprej uporabljan tisti, ki ga dobiš zraven matične) - kupljen posebej.
Ne verjamem, da bi bilo s kablom kaj narobe, če drug disketnik dela na tej mašini.

pebra ::

Sem porihtal - zamenjal sem kabel z enim starim iz 486-ke, disketnik pa sem prestavil za 1-2 mm bolj v notranjost ohišja. Še vedno pa mi ni jasno kje je bil problem (ali v kablu ali v položaju disketnika) - eksperimentirati pa nisem hotel, ker računalnik ni moj.

Hvala vsem za pomoč in odgovore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windovs 7 in disketnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
322537 (1637) staher
»

ne zazna sata diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
191681 (1521) BladE_
»

SATA ne gre...

Oddelek: Pomoč in nasveti
6953 (911) Keyser Soze
»

Zakaj mi vedno vidi disketnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111122 (969) OmegaM
»

Problem z disketnikom (A:)!

Oddelek: Strojna oprema
141315 (947) MAX34216

Več podobnih tem