» »

Pomoč - Raptor.

Pomoč - Raptor.

billy ::

Moj novi WD Raptor(10.000rpm) dela počasneje kot IBM jupiter disk.

Za primerjavo: Sisoft sandra:
- ibm: 35905
- raptor: 32608

Particija je FAT32 z 32kb cluster size.

Na internetu sem gledal kaj dosegajo drugi uporabniki in njihove cifre se vrtijo okoli 38000. Kar pomeni, da moj dosti zaostaja.

Imam Soltek 86SPE2 plato, ki ima SATA preko intelovega ICH5 chipseta. V hardware managerju mi piše, da ima ta disk "samo" UDMA 5 (medtem ko piše v biosu, da podpira tudi UDMA6).

Je možno, da je kriv SATA kontroler in bi ga moral kupiti, saj tale na plati ni dober? Ali zna biti kaj drugega?
  • spremenilo: billy ()

DjTonic ::

Poskusi še z Hd Tach.

billy ::

Hm.

Imam tudi rezultate od HD tach. Se kar razlikujejo od tistih, ki so jih naredili na toms hardware. Prenos je nižje, edino odzivni čas, ter hitrost vodila sta cool.

Če bi bila možnost bi sem prilepip oba grafa.

Keyser Soze ::

Kaj pa NTFS format? Katere Win imaš?

Meni je prehod iz FAT32 na NTFS kar nekaj prinesel. Kar se tiče pa clusterjev. Pusti default. Ti ne bo nič pomagalo spreminjanje. Vsaj meni ni. Opazno. Morda kakšen Kb več.
OM, F, G!

billy ::

Kaj točno ti je prinesel? Višje hitrosti?

NTFS preverja ACL, zaradi česar sem vedno mislil, da je počasnejši od FAT32 in ga nikoli niti nisem sprobal.

OS je pa winXP pro, P4 2.8...

Keyser Soze ::

Že, že. Ampak razlika v hitrosti med enim sistemom in drugim je bila na moji prejšnji mašini kar velika. Bom rekel rajši tako. Bila je opazna na prvi pogled.

Tako da na sedanjem računalu(2500+, NF7) sploh probal nisem s FAT32.

JAz imam povprečno hitrost prenosa okoli 48MB/s. Dostopni čas pa tam okoli 8-9ms. Ampak vseeno ne bi mogla biti takšna razlika - 10MB.

Je morda kaj narobe z diskom??
OM, F, G!

billy ::

Pomoje je kriv kontroler na plati. Posebaj (še) nisem kupoval.

Tale Intel ICH5 je tako narejen, da ima samo SATA porte iz IDE kontrolera. Kar pomeni, da meni dela SATA disk samo v UDMA5 mode (ATA100 - 100mb/sec) in ne dosega tistih 150mb/sec obljubljene hitrosti. Mogoče je to krivo, bom pa verjetno nabavil posebaj kontroler, da vidim kako se bo zadeva obnesla.

Disk je pa kar nov..narejen 3. decembra tako, da ni kakšna stara roba. No..upam

Z NTFS bom pa še vseeno počakal. Koneckoncev...poti nazaj več ni :)

Fury ::

teb to zlo cudn dela... ker jest z novim Hitachi 180GXP 120GB dobim 37500 pa se eno malenkost v sandri.

sicer pa mislim da je ta score v sandri cuden in zelo odvisen od diska kok je fragmentan pa to.. hdtach je mnogo bolj validen kazatelj hitrosti ce mene uprasas. sam pravis da je tut nizek..

no.. a ta disk sploh potegne cez 100MB (recimo na tom's hw.. a je sel cez 100?) ker ce ni pol se ne rabis sekirat zaradi kontrolerja.. 150MB/s dvomim da ti bo kdaj dosegu :)

billy ::

Odkril sem še en bench program, ki izmeri transfer rate. Dosti bolj precizno kot HD TACH.

To je winbench99 verzija 2.0 !

To je slika rezultata dobljenega na enem testu:


Mojega še nisem uspel narediti, saj je pozna ura, test pa traja okoli 20min. Bom pa naredil jutri. Začel sem ga edino in program gre skozi transfer rate po celi particiji. Meni se začne pri 58mb/sec. Sumim tudi slabo formatiranje diska, zato bom verjetno jutri vse skupaj dal v image in na drugi disk, ter tegale še 1x sformatiral. Kateri program za formatiranje svetujete? Kar tisti, ki je v winXP na začetku instalacije?

Keyser Soze ::

Še enkrat. Pojdi na NTFS sistem. Pri večjih diskih začne FAT32 pešati. Razlika med FAT32 in NTFS pri malih diskih ni opazna je pa opazna pri velikih. In pri 36GB raptorja bi se že poznalo.

Da ne rečem, da so NTFS bolj varni.

Če ne verjameš malo Po googlaj. NTFS vs. FAT32.
OM, F, G!

billy ::

Z partition magic 7.0 sem spremenil v NTFS.

Opazne razlike v delovanju ni. :(

billy ::

Je mogoce kdo tu, ki ima ali pozna koga, ki ima WD 360GD, torej 10.000rpm WD RAPTOR disk? Ce bi mi lahko sporocil firmware na disku.

Ve kdo kako se firmware na disku lahko presname/skopira/spremeni?

Fury ::

mislm da so firmwari na diskih permanentno zapeceni... sem okol 85% zihr :)

BaRtMaN ::

Nikar ne bodi.

JustVi ::

ko sem jaz iskal firmware za SCSI, to ni blo možno.


verjetno tudi na SATA ni možno. Samo zakaj ni te možnosti, ne vem.

billy ::

Končno sem našel odgovor, ki sem ga iskal:

As users got their hands on retail drives, however, they quickly noticed that their shiny new hotrods topped out with 57 MB/sec transfer rates rather than the 63 MB/sec that SR's WD-supplied sample boasted. Sequential transfer rates (STR), unfortunately, are the easiest HD performance metric to measure and also the least indicative of how the drive will perform under real-world situations. It was obvious from the lower STR figures that the shipping Raptors incorporated the more conservative zone-layout found in our original sample rather than the one used in the following unit.


Več najdete na: http://www.storagereview.com/articles/2...
Na prvi strani je lepo razloženo.

V par besedah. WD je kupcem ponudil slabšo različico 36GB raptorja, zarai ekonomskih razlgov. Kaj so pravi lahko vsak pri sebi špekulira, pomoje pa je WD videl kakšen stroj so naredili in so rekli, da bodo rajši vse zmožnosti diska ponudili v 74GB različici.

Temu raptorju se pa res utrga :)

Že vem kaj bo moj naslednji disk...

DjTonic ::

Noro, super disk vendar cena ni tak super >:D.

billy ::

Razmerje performance/cena niti ni tako hudo. Če gledamo SCSI diske, ki se jim lahko raptor postavi ob bok, nekatere pa celo prekaša je dosti bolj ugodn (74GB SCSI pridejo okoli 100.000sit).

Upam, da bom v roku 3 tednov dobil v roke 74GB verzija. Sicer bo namenjen za server, ampak ga bom prej malce potestiral v winXP, da vidim kako se zadeva obnese. Mogoče celo kako raid-0 kombinacijo :)

Bom poročal.

Spajky ::

Mene pa zanima glede, da letos mislim nabavit malega Raptorčka in ga postavit preko adapterčka na navaden ATA 40žil-kabl, če kdo ve ali so kake tezave pri taki postavitvi pri tem, da je kot master not, da pa lahko postavim zraven tud občasno kot slave navaden IDE disk/ATA napravo za kopiranje/backUp. Upam, da je kdo to že probal kaj podobnega praktično in mi potrdi, da ni problemov (ne bi trebalo bit). 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Fury ::

zdej ne vem kako si si to zamislu - amapk - a ma sploh smisu tlact raptorja na UDMA33 kar je maximum 40 žilnega kabla?

billy ::

Preko adapterja je brezveze postravljati raptorja.

Kupi rajši SATA kontroler in ga vtakni v PCI režo.

Kakšno plato sploh imaš, da imaš samo udma33?

Spajky ::

Tisto, da imam BX plato in "samo" ATA33 me sploh ne moti, ker smatram, da to sploh ni dost pomembno (bolj marketinški trik kot kaj drugega ti burst data transferji, ki se redko dogajajo - razen v Raid na enem kanalu in ker brzina diska je pogojena z mehaniko, ki je 1000x počasnejša od elektronike), pomembna sta bolj dostopni čas zaradi hitrejših obratov in gostota podatkov na njegovi 1 plati, ki je skor duplo večja kot na mojem zdej in nekaj malega prispeva tudi večji cache. In je pač skor enkrat hitrejši od mojega QuantumaF+AS 20G na 7,2kRpm/2Mb in bi cel sistem bil še bistveno bolj odziven! Ta ide2sata adapter pa praktično skor nič ne vpliva in ne mislim kupovat SATA kartice, ker mi v bistvu ne rabi, če vzamem pa tisti adapter, mi pa nič v kišti ne spremeni (niti mehansko niti električno niti AirFlow!). To razmišljam že od kar je ta disk izšel (prej sem razmišljal o raid0 in dodat.kontrolerju pa sem se premislil). Čakam sam, da še cena malo pade, se ne mudi! Ja, splača se vedno Raptorja dat notri, tudi na udma33 !!! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jest10 ::

Ja in potem imeti max prenos okoli 30MB/s>:D

DjTonic ::

Spajky rabil bi vsaj BX Master ploščo z 2xATA66, krmilnikom :).

billy ::

Kaksno pihanje mimo..

Raptor ima 100mb/s burst speed in povprečen prenos podatkov 50.5mb/sec.

Dati tak disk na udma33 je isto kot z formulo vozit po vašklih njivah.

DjTonic ::

Da to vse vem. Samo, ker je rekel da ima BX plato sem mu rekel, da bi potreboval vsaj tisto BX Master, ko ma gor dodaten ata66 krmilnik. Sicer pa če maš tak disk rabiš tudi dobro mašino >:D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DjTonic ()

billy ::

Djtonic, saj nisem tebi rekel..onemu sem ko sprasuje :)

Fury ::

Spajky: billy ti je lepo povedu - efektivno bos vrgu 2/5 POVPRECNEGA ne BURST transfer rate stran. in teh 33mb/s ti bo naredu vsak 60gb/plosco 7200 RPM disk.

Spajky ::

Jej jej jej, se vam je pa dobro usedel gnili kapitalistični marketinški "brain Washing"! Teoretični max in povprečni udma transferji podatkov so eno ( med elektroniko diska in elektroniko kontrolerja na plati, kar udma mode je in številke prodajajo robo! pa ne vplva drastično na performanse diska), dejanski v praksi (na kar noben od vas ne misli in je edino res pomembno: Sustained Data transfer - s plošč in tega podatka proizvajalci ne podajajo radi, pa čisto nekaj drugega!!! Na primer vzemite 2 enaka diska, vsakega na svoj IDE kontroler, zazipajte 2-3GB fajl na en disk, vzamte štoparco in kopirajte ta fajl z enega na drugi disk in merite čas da konča večkrat; spreminjajte v Biosu udma mode in primerjajte. Mislim, da boste kmalu ugotovili bistveno nižje številke ko boste si preračunali Mb/s, boste ugotovili razliko med udma33 in udma133 ali SATA150 .. :-)))) (cca. enih max.15% praktično!) Podobna "prodajna politika je bla med AGP modi in Sdram/DDram, folk pada na finte, čene ga pa "prisilijo" na upgrade da zvlečejo šolde! Če ne bi bilo tako, kako si pa razlagate, da naprimer dva diska enake kapacitete in cachea ter udma, eden 7,2kRpm in drugi Raptor, slednji praktično "sesuje" prejšnjega v praktičnem življenju? Hitrejša mehanika (+obrati) naredijo svoje, ne pa Udma mode!!! Žalostno/veselo, toda resnično!

Če ne verjamete si poglejte moj bench na moji strani pod komp/bench; Sandrin algoritem za merjenje relativne performanse diska (praktik lajf bench), kar zelo realno pove, kako stojijo stvari; kot mi je znano Raptor samcat dosega nekaj pod 40.000 točk al neki tacga, sodeč po info z neta ...

No ja, mene je zanimalo samo, če so kaki problemi na istem kanalu en Raptor in in še en drugi disk IDE (naprimer, da se sistem ne bi hotel postavit z raptorja ali zaje***l itd., sam kot vidim noben ni tega probal ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Fury ::

no glavno da si ti tok pameten da vse ves in da men na mojem IBM 180GXP 120GB 7200 8MB disku MOJ LASTNI PROGRAM prebere divx file s 50mb/s.. ampak ti vse ves. (PS: IZMERJENO je tako da file bere in deli velikost s casom ki ga rab. je na milisekundo natancen. ce hoces ga mal popravim (da ti bo sploh delu) in ti ga poslem enkrat ta vikend. ql?

jest10 ::

Teh 33MB/s totalno zafila že moj wd 40GB 5400rpm:D In ti misliš gor tlačiti raptorja

morphling1 ::

Yeah right, Raptor bo čisto lepo delal na UDMA 33 kontrolerju in ne bo skoraj nič oviran. Realni prenos pri mojem Raptorju iz particije na particijo je 31.4 MB/s. 745 MB file mi je kopiral 48s ker gre za read/write moraš vzeti dvojno količino. Res da imam že malo zabasan disk, samo tak je običajno disk nekoga, ki uporablja računalnik. Na vsak način sem pa s tem diskom super zadovoljen ne glede na relativno malo kapaciteto (meni je čisto dovolj), si bom pa verjetno en dan omislil še enega in ga dal v RAID 0 polje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

billy ::

Spajky, go for it..kupi...me res zanimajo rezultati :)

Fury ::

morphling: vecina folka vecinoma ne kopira cel cajt iz particije na particijo (kar gre prakticno najpocasnej od vsega) - pa ze s tem skor zafilas cel BW UDMA33.. no pa sej je vseen kaj dela..

Mr.B ::

Prenos ni toliko pomemben! pomemben je dostopni čas, kar pa je bilo že povdarjeno. In Raptor ni ravno primerljiv s scsi diskom, ki je v osnovi še vedno bolj pameten od sata diskov.
Prenosi so pomembni bolj pri nalaganju igric in podobnih zadev, ko se prenašajo večje količine večjih datotek. Sistem in programi zase uporabljajo manjše datoteke, kejr pa je dostopni čas oz. odzivnost sistema bistveno bolj pomembna, če sploh če je disk malo bolj fragmentiran.
Pa realni prenos PCI vodila, takega ki ga imate večina uporabnikov na slo-techu, ni nikakor 150mega, ampak če si srečen do 100mega, pa še to če je edina naprava na vodilu itd...
PS burst prenosi niso nikakor primerljivi z realnimi prenosi, ker burst prenosov v realnosti ni oz. cach je toliko majhen da je to smešno.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

billy ::

1. raptor ima zelo dober dostopni čas...boljši od nekaterih scsi diskov..seveda se pa ne more primerjati z tistimi 15.000rpm diski..logično.

2. laf

3. kdo govori sploh o kakem PCI vodilu? vse novejšje plate že imajo SATA na southbridgu, kar pomeni 266mb/sec pri intelu (ich5) ter 533mb/sec pri VIA (v-link).


Ampak...potemtakem so scsi diski zlo počasni ne? Če imajo kontrolere na PCI pol pa še kak raid5..čisto zafila bogi PCI.

Mr.B ::

billy:'( , ja kje si pa videl 15k u320 diske na 32bitnem pci kontrolerju|O
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

billy ::

In koliko uporabnikov slo-techa, kot si omenil prej, ima 64bitno PCI vodilo?

sinko999 ::

Če se že menite o hitrostih diskov sem vzel 2x 160G 7200 diska, pa sem dal kopirati 60G pa sem zagnal perfomamce monitor ki je v samih winsih in sem imel prenose med 50-40 MB/s
...
Ni? ni ve?no !

Mr.B ::

billy8-O , če jih ima 1% je to dovolj. Pa mislim da počasi faliraš temo.
Pa samo dva SATA disk sta ponavadi direktno povezana na Južni mostiček, vsi ostali dodatni RAID krmilniki so povzani preko PCI vodila. Torej kot imajo večina uporabnikov 32bitno 33MHz PCI vodilo.
Pa vsak 10k SCSI disk, deluje po odzivnosti hitreje kot SATA disk, pa ne smo zaradi identičnega obremenjevanja procesorja in podobnih solat, ampak enostavno zato , ker je bistveno bolj rečmo učinkovita, ali pa zato ker je rečmo vsaj 20% dražji od raptorja, ampak zato ker tam kjer ljudje delajo s SCSI diski, sistem obravnava SCSI diskovje bistveno bolj učinkovto, kot samo testi maximalnih prenosov.

PS : Seveda si kak maxtor nikakor ne bo pluval v lastno skledo, da bo SCSI disk postal sekundarni. Pa štirje diski 40GB v Raid 1+0 so boljša varjanta kot dva raptorja v RAID 0. Cena je pa enaka.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

billy ::

?

Malce si poglej arhitekturo intel pa via chipsetov. Potem pa govori, da gre nekaj preko PCI. Preko PCI gredo samo dodatni kontrolerji.

Gre se zato, kolko pridejo 64bitne PCI plate, koliko pride SCSI kontroler in koliko SCSI diski. Nato poglej koliko pride raptor in vse bo jasno.

billy ::

Zanimiva debata se lahko najde tu:

http://forums.storagereview.net/index.p...

Oglejte si izjave, kot so recimo:

Wow, it takes the high-end drivemark and the boot-up drivemark away from the Maxtor Atlas 15k! Holy cow!


:)

Mr.B ::

Pa dajmo malo več Mr.Bily|O
SIS964, 2xSATA ter dva ide PATA kanala skupaj štirje diski, ostale nisem šel gledati

VIA PT800ali K8T800 ali KT600/VIA8237 ima 2xSATA ter dva PATA IDE kanala (štiri diske) z vključno RAID podporo.

itd...
Vsi dodatni RAID krmilniki za PATA lai SATA so obešeni na PCI vodilo, razen že omenjenih integriranih v čipset.


Pa priporočam ti da uporabiš iskanje na slo-techu, kak let nazaj smo debatirali o PCI 2.0 standardu, pa so nekateri mislili da so zrave gratis od tajvancev dobili kar 64bitno 66MHz vodilo.PCI 2.0 je samo standard, ki zraven definira dodatke k že obstoječemu standardu, ki pa je že podpiral 64bitni/66MHz PCI vodilo.

Priporočam ti da si pogledaš kakšno konkretno matično ploščo za delovno postajo ali pa za server. Boš tudi vizualno videl razliko med PCI 33bitno/66MHz ali PCI 64 bitno 33MHz ali 66MHz, seveda še PCI-X vodilo ki je 66/100/133MHz seveda nikjer ni navadnega PCI vodila, ki bi delal na 100MHz. Pa ko boš že to gledal si omisli še preveriti kako izgleda PCI-Expres vodilo da se ti v kaki podobni temi čez pol leta ne bo kolcalo.No pa sem pozabil omeniti še kak HOT Plug PCI vodilo in še kaj.

PA ne mi utrujati kako super dela raptor. Če bi vso temo bral, bi videl da sedajšni raptorji, niso nikakor enaki tisti na testih, delujejo manj agresivno.....So pa kar se tiče IDE disko res najhitrejši.

Pa da neboš spet kaj doktoriral, te moram razočarati, vsi kontrolerji niso enaki, če prav podpirajo iste tipe raidov in ker rad bereš teste si malo oglej, koako se različni kontrolerji obnašajo, pa je to za SATA, PATA ali SCSI zadeve. Kot tudi različni gonilniki delujejo različno pod OS-i, itd.Pa je to itak izven sklopa teme.

Pa glede nato da sem sodeloval pri postavitvi kake HP EVA-storage-a, ti lahko zatrdim da je moje znanje PCI vodil, kot tudi diskovja, vsaj nekaj nivojev višje, kot prebiranje tujih forumov, kjer je znanje ponavadi nižje od slo-techa.:D
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

billy ::

:)

Ne vem zakaj ne prebereš vsega, če sodeluješ v neki "debati".

Če bi si ogledal linke, ki sem jih jaz dal in prebral forum bi videl, da je novi raptor v bistvu še malce bolj agresive kot testna verzija (malce ima višjo glasnost delovanja). Če je zadeva zaupanja vredna pa bo povedal samo čas, ampak dejstvo da WD ponuja 5letno garancijo ni glih zanemarljivo.

VIA PT800ali K8T800 ali KT600/VIA8237 ima 2xSATA ter dva PATA IDE kanala (štiri diske) z vključno RAID podporo.


Ni to dovolj? Kateri navaden uporabnik pa rabi več kot 2 diska? (bodisi raid1, bodisi raid 0). Nekatere boljše plošče pa še imajo integriran Promise kontrtoler, kar omogoča priklop do 4 SATA diskov (RAID 0+1).


Kakšno vezo ma zdaj tu mešanje PCI-ja ne vem, ampak ti boš že vedel.

|O

jest10 ::

In ravno ta promise kontroler je preko pci kakor jaz vem

Mr.B ::

Da tako je, imajo integriran Promise kontrtoler, gre preko PCI vodila!
Gospodje tajvanci vam ne bodo definirali vsega v detaile, ker bi uporabnika samo še bolj zmedli....
8-O "integriran : pomeni na matični plošči, ne pomeni avtomatično del čipseta"8-O

Vsaj tise čipsete kolikor jih jaz poznam imajo dva SATA priključka ki sta del čipseta in imata ponavadi podporo RAID, potem pa sta še dav IDE kanala kot del čipseta. Vse ostalo je obešeno na PCI vodilo. Razlika so potem plate za serverje in konkretne WS plate, ki pa imajo večbusna PCI vodila, ki je po domače obešeno na backbone itd, samo so cene temu vsaj nekajkrat dražje, kar pa itak ni uporabno za več kot 1% uporabnikov SLo-techa...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

billy ::

Saj ta promise kontroler je baje slabši od tistega v cipsetu.


Tisti je čisto dovolj za 2xraptorja bodisi v raid1 ali raid0.

Prek zadosti za navadne userje, torej 99% uporabnikov te table.

humanoid ::

Še nekaj glede Raptorjev: WD je na začetku pošiljal beta Raptorje opisovalcem kot so Anandtech,.... No ti beta diski so bili počasni, v nekaterih primerih so se odzivali slabše kot navadi ATA100 diski. Nekateri page-i so pač izjavili, da so Raptorji slabi in da ne delajo kot bi morali, na koncu pa niso napisali, da gre za beta model diska. pri WD-ju so si mislili, da bo to slabo za njihove načrte in so tem stranem poslali nove Raptorje, te, ki jih niso sploh imeli namen izdat in rezultati so bili presenetljivo dobri, v nekem testu je dobil novi pogon za 103% višje število točk kot beta izdelek. Trik je ta, da na tem disku WD zanalašč ni napisal BETA SAMPLE kot na prvem in te strani so začele pisati kako so Raptorji hitri in ne vem kaj še. No, da se zgodba tu ne konča, je WD ponovno poslal par izdelkov tem stranem, tokrat so to bili diski, kot jih imamo danes, z izboljšanim firmware-om in izboljšano zvočno izolacijo, če temu lahko tako rečemo. Pri nekaterih opisih piše, kako so Raptorji glasni in da se resnično pozna teh 10k rpm. Iz lastnih izkušenmj vam povem, da je Maxtor 120GB SATA glasnejši od mojega Raptorja.
To kaže, da so pri WD-ju malce zaj**** vso stvar, ker so prehitro poslali izdelke naokoli in so si pač morali nekaj izmisliti. Druga serija Raptorejv, če ji tako lahko rečemo je bila že nekakšen predrazvoj za novega, 74GB Raptorja. WD je takrat že vedel kaj počne. Če pogledate kakšen realni test Raptorja, govorim o testu, ki testira Raptorja kakršnega se dobi v trgovinah, boste videli, da so vseeno zelooo hitri in ja, hitrost se tudi na oko pozna. Če ima kdo tu Raptorja in še kakšen SATA disk naj proba zadevo, presenečeni boste. (Razočarani pa boste, ko boste kopirali manjše datoteke, ker je Raptor nekoliko počasnejši, domnevam, da zaradi gostote zapisa...)

DjTonic ::

Evo pomoja slika pove dovolj. V testni konfriguraciji sta bila 2x74GB Raptorja (Ne nista moja >:D).




billy ::

Raid 0 na katerem sistemu?

PS, hd tach se malo vserje pri raid0 zato njegove rezultate jemat z rezervo. Tudi sisoft sandra je crap.

Probaj z ATTO tools. Ali pa winbench 99 v2.0.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Strojna oprema
2320573022 (30422) hariscorale
»

Hitri diski proti RAID-u

Oddelek: Novice / Diski
304702 (3531) LuiIII
»

Western Digital Raptor 150GB? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
507773 (6621) Smorny
»

Raptor WD740GD

Oddelek: Strojna oprema
331583 (1154) Spajky
»

Raptor goes TwinTurbo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
885249 (3809) alexb

Več podobnih tem