» »

Iraq - Vietnam 21ega stoletja?

Iraq - Vietnam 21ega stoletja?

perci ::

Od začetka vojne v Iraqu je tam umrlo skoraj 600 koalicijskih vojakov, od tega okoli 500 američanov - LINK.
Da pa bi bila zgodba se bolj zaskrbljujoča, sedaj novinarji poročajo o velikem številu samomorov v ameriških vojnih vrstah - LINK.
Številke so po vsej verjetnosti še večje, ker nekaterih sumljivih primerov še niso raziskali. Ti samomori nam IMO lahko govorijo samo eno - da je v Iraku zelo zajebano biti ameriški vojak.
Očitno so se ameriški vodje zelo opekli pri tem, ko so mislili, da jih bodo Iračani sprejeli odprtih rok in z dobrodošlico.
Kot so namreč napovedovali nekateri, se je izkazalo, da Irak le ne bo tako lahek plen, kot je sprva kazalo.

Naslednji ameriški predsednik (upajmo, da ne bo isti) bo verjetno zaključil to vojno. Upajmo samo, da vojaški lobi ne bo vzel stvari v svoje roke in da se ne bo zgodil nov "Kennedyjev" atentat, vojna pa nadaljevala v nedogled kot v Vietnamu.

Double_J ::

500 hehe tolk jih je v Vietnamu padlo v enem dnevu...:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

attackiko ::

That’s a suicide rate for soldiers in Iraq of about 13.5 per 100,000, Winkenwerder said. During recent peacetime years, that number for the Army has hovered around 10.5 to 11 per 100,000, Winkenwerder said.

V vietnamu jih je da dan umrlo največ 155.

perci ::

V vietnamu jih je da dan umrlo največ 155.

Pa se to ne v casu Kennedyjevega mandata. Vojna je dobila večje razsežnosti kasneje, kar se lahko zgodi tudi v Iraku. Pač, interesi vojaškega lobija.

Vikking ::

irak ne bo nikol vietnam, ker je tudi geografsko različen, če že primerjaš afganistan in irak je že velika razlika, pa je v afganistanu zelo veliko goratega predela... kar se pa tiče vietnama, je pa že sama ravnina terena omogočala gverilo zaradi rastja, v afganistanu gore in soteske, v mestih se pa greš lahka samo posamezne gverile kar je trenutno edino mogoče v iraku, samomorilski napadi itd...

sicer pa zaenkrat iraku ne pomaga nobena država z orožjem trenutno kot je to rusija počela vietnamu, in kitajskih 1.000.000 vojakov severni koreji v borbi proti američanim in južni koreji daljnih let pred vietnamom... irak je pa trenutno osamljen, samomorilski napadi pa na zavzetje terena ne vplivajo, ampak samo na moralo.

tko da irak NI vietnam, pa tud američani so se spametoval da to nikadr ne bo več se jim zgodilo.

freak87 ::

danes so ameri priznali da je ze 21 nijoho vih vojakov naredilo samomor v iraku in da bodo morali vojsko večkrat spuščati na dopust, da se ne bi še večim odf''kal.

PS:če so ameri priznali 21 samomorov koliko jih je v resnici?!

DavidJ ::

Vietnamce je gnala rdeča pravljica socializma in občutek moči, ki jo je zagotavljal del komunističnega bloka v zaledju. Za ideologijo marsikdo ni pripravljen žrtvovati življenja. Uporniške Iračane pa v večinoma žene vera, kar je močnejše kot karkoli drugega. Severni Vietnamci so hoteli izgnati/pobiti Američane in sami ostati živi, Iračani pa želijo le prvo, medtem ko jim za drugo ni mar.

Mene bi bilo tudi pošteno strah, če bi bil sedaj v tej zalivski državi v uniformi strica Sama.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

BigWhale ::

Vietnam mogoce ne, ampak vsak tak samomor mocno butne vojasko moralo.

Pa tudi kak obiskovalec presenecenja, ki ga raznese medtem ko je na obisku...

Ni jim lahko...

Thomas ::

Med toliko random Slovencev, kolikor je Američanov v Iraku, je bilo v istem času vsaj 2 krat toliko samomorov.

Vendar je seveda tudi ta številka za Američane visoka. Plan B za Arabce - če jih ne bo mogoče demokratizirati - delajo Izraelci. Zid okrog in okrog.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zheegec ::

Plan B za Arabce - če jih ne bo mogoče demokratizirati - delajo Izraelci. Zid okrog in okrog.

Upam da tega nisi rekel resno.
Najprej Palestincem obljubijo lastno državo, potem je ne dobijo, zato Palestinci izvajajo teroristične napade, Izraelci jim vračajo z istim, Američani pa kot NAJBOLJ demokratičen narod Izraelce celo podpirajo. Pa ti ja nisi normalen.
OK, razumem da ima Izrael zelo razvito vojno industrijo in da so z Ameri veliki prijatelji, samo tole je pa skrajnost.
Sploh pa zid okoli Palestine - načrtni genocid s podporo mednarodne skupnosti? Tako izgleda dosedaj.

Pa to ni več res kaj človek sliši tukaj gori, najbolj "demokratični" narodi so najbolj nasilni in se vtikajo v vse zadeve ki so jim v korist.

Kje je pa kemično/biološko/jedrsko orožje v Iraku?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec ::

Upajmo samo, da vojaški lobi ne bo vzel stvari v svoje roke in da se ne bo zgodil nov "Kennedyjev" atentat, vojna pa nadaljevala v nedogled kot v Vietnamu.

Sicer ne podpiram kakšnih atentatov ali česa podobnega, samo mogoče bi bila ena žrtev sprejemljiva za spremembo razmer, samo problem je v celem narodu, tako da bi vse skupaj najbrž samo še zaostrilo.
Upam pa, da bo Bush izgubil na volitvah (samo vprašanje je če bo Dean ali kdo drug kaj boljši), čeprav bo verjetno spet zmagal s kakšnim milionom glasov manj...ampak tak je pač sistem v demokratičnih državah - v Kaliforniji si pač vreden več kot na Aljaski.
Too bad.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ali3n ::

ugibam: občutek imam, da američane nekaj/nekdo bremza pri operaciji Iraq; zdi se mi, da imajo preveliko tehnološko, logistično in taktično (vojaško) prednost, da bi doživeli to, kar se dogaja sedaj - stuck in place... finta je, da ne vem v čigavem interesu je tole "mencanje", mi pa ni všeč - ni dobro ne za enote ki so tam, ne za iračane.
O tem da enote potrebujejo počitek/menjavo pa ni dvoma.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Thomas ::

Če Zahod ne bo uveljavil demokracije in prosperitete v Arabskem svetu, bodo milijoni bežali k nam. Ko jih bo 10 ali 100 tisoč v Sloveniji, ne bo več hec.

Danes so Šiiti protestirali, ker jih je nahecal njihov Ajatola. Da bi raje džamaherijo, kot demokracijo z volitvami. In to kar takoj, praktično.

Koliko milijonov ljudi bo to pognalo v beg, če se uresnči?

Sem proti, da jih v Sloveniji potem sprejmemo več kot kakšnih 100.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vikking ::

kar se tiče teh samomorov v iraku sem mal skeptičen,,, kaj "lepše" zgleda za domačo javnost v ameriki: da so jim ubili 21 vojakov ali da je 21 vojakov naredilo samomor..

amerika kot najbolj "demokratična" država,,, počeg represijie ki jo vrši na številne države, z quantanamo zaporom,,, z smrtnimi kaznimi je res lep primer demokracije...pa najbolj me še to čudi da še kr vpijejo da so demokratična država, pri nas v sloveniji pa vsak k mu neki ne paše pravi da slovenija ni demokratična... da se naj zgledujemo po ameriki...
potemtakem bi izbrisane že zdavnja strpali v podoben zapor kot je quantanamo, saj bi jih sumili da so sodelovali z agresorjem v slovenski vojni z jna.

amerika ni bila nikol demokratična država,, če bi reku da je bla pa pred tem bi spet mimo vsekal, ker samo pomisliš kaj so delali z črnim prebivalstvom.. itd... po moje glih tako kot turčija dela z kurdi, delajo američani s črnim prebivalstvom...

demokracija je spremenljiva, in vsak si jo definira po svjih potrebah, željah...

Thomas ::

Amerika ilegalne priseljence legalizira v milijonih, vsake toliko. Bush je zadnji tak ukrep objavil kakšen teden nazaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

attackiko ::

Torej samomori na 100.000 prebivalcev na leto:

Američani v Iraku: 13,5
Slovenci doma: 30

Seveda imamo pa tudi regije z več kot 50 samomori - Zagorje, Trebnje, Šmarje pri Jelšah.

Tr0n ::

Ah, spet pogovori o vojni.

Dajte kaj bolj konstruktivnega pocet oz. debatirat. Bi blo fajn :).

Thomas ::

Sej debatiramo. Poglej še druge frišne teme.

Sicer je pa tale debata zanimiva. To kar sva prikazala midva z attom, bi morali povedati že danes pri poročilih na RTVSLO1. Postaviti stvari v perspektivo. Če bi zmogli, pa ne. Dost žalostno za osrednji slovenski info medij, da nimajo njegovi novinarji osnovnih predstav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

chucki ::

zalostno je da vidim da je umrl veliko mladih vojakov (18let) :'(
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Thomas ::

Absolutno, da je žalostno. Kaj pa če ne bi? Če bi pustili Irak pri miru gniti dalje? Če bi rekli vsem diktatorjem Tretjega sveta, da imajo proste roke? Da demokracija zanje pa ni obvezna? Da se lahko grejo po svoje plemenske primitivizme dalje?

Potem lahko začnemo graditi Zid. Ali pa sprejmemo desetine milijonov beguncev v Evropo.

Uganka:

Kdo ima daljšo pričakovano življensko dobo? 20 letni Ameriški vojak v Iraku ali 20 letni Slovenec doma?

Ameriški vojak seveda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Povprecna zivljenska doba vojaka v boju je bila vcasih nekaj minut. Sedaj se je dvignila na nekaj ur. Mogoce nekaj dni za defenzivo... :) Neupostevajoc letalske in artilerijske podpore...

perci ::

Thomas: Seveda je res, da je med random slovenci več samomorov - kaj pa med slovenskimi vojaki? To številko bi rad videl. Ne moreš kar na random slovence jemat v vzorec. Ameriški vojak ni revež, ima prijatelje in ima kej od življenja - zato so tej samomori zaskrbljivi. Ni pa noben reku, da tej v sloveniji niso zaskrbljivi - ampak tej so tukaj stalnica, med ameriškimi vojaki je pa to afaik anomalija.

DavidJ ::

Ne vem, čemu služi primerjava števila samomorov med Slovenci in ameriškimi vojaki v Iraku. Primerjava s Skandinavci bi bila še bolj vpijoča.

Dejstvo je, da je povečana stopnja samomorov odraz tega, da življenje koalicijskih vojakov na terenu ni prijetno. Če bi bili naši vojaki v Iraku če bi sledili trendu povprečnih Slovencev s samomorilskimi nagoni, bi bila stopnja samomorov večja.

Thomas, pa poprosil bi ti, da rešitev tvoje uganke utemeljiš.

(600 mrtvih vojakov) / (koliko koalicijskih sil v Iraku?)
(koliko mrtvih Slovencev) / (2 mio)

Tale uganka je mimo.

Če se prav spomnem iz enega filma, je bila pričakovana življenska doba (ameriškega) vojaka na terenu v Vietnamu 7 minut.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

perci ::

davids - v bistvu bi namest mrtvih slovencev v račun moral dati mrtve slovence od cca 20-35 let starosti - Nima smisla starčkov na umetnih pljučih v račun dajati.

Thomas ::

Prov, bom jest naredu računstvo. Denimo, da so Američani imeli 1400 mrtvih (kar še niso) med 140 tisoč vojaki. To pomeni, da se jim je skrajšala življenska doba za slabo leto, za približno 1%.

Drago, seveda. Ampak naši vojaki so v miru naredili več samomorov, civilisti jih pa še vedno - in sploh živijo manj.

Seveda je vsaka številka od 0 preveč, ampak to je zdaj stvarnost tam. Morda bodo razmere uredili, morda se bodo morali umakniti. Če se bodo umaknili, je to katastrofa za Arabijo, ki se je bodo Arabci nekaj časa veselili. Pa ne dolgo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

Okej, sem si narobe predstavljal vprašanje. (Nanj sem gledal kot na verjetnost preživetja; namreč, da ima povprečen slovenski 20-letnik več šans, da umre kot 20-letni ameriški vojak v Iraku.)

Pričakovana življenska doba je večja zato, ker jim jo 260 miljonov Američanov doma dviguje. Tole zavijanje števila žrtev v relativna števila je vse prej kot okusno. Potemtakem bi lahko prav tako rekel, da je enako grozno, ko naredi samomor en Slovenec ali ko to stori 130 Američanov, saj je upad pričakovane življenske dobe enak.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Thomas ::

Ja, to je enako grozno za državo. Ker za državo so važni procenti bolj, kot absolutne številke, ker države so različno velike.

Lahko tudi nadomestiš Slovenijo z nekim mestom v Ameriki ali Braziliji in delaš primerjalne statistike. To ni neokusno, to je realno in realistično.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

nurmaln ::

Kaj pa če ne bi? Če bi pustili Irak pri miru gniti dalje? Če bi rekli vsem diktatorjem Tretjega sveta, da imajo proste roke? Da demokracija zanje pa ni obvezna? Da se lahko grejo po svoje plemenske primitivizme dalje?

Thomas se ti res zdi da so ZDA primerne da bi odločale kaj na tem svetu je pošteno, demokratično, dobro...? Pa tudi če si takega mnenja, ali se ti ne zdi, da vloga sodnika in rablja ne sodita v isto osebo?

Thomas ::

Predlagaj primernejšo državo! (Slovenije ne velja.)

Tukaj sploh ne gre za sodnika in rablja, tukaj gre za interese civiliziranega sveta proti svetu bede in zastarelih konceptov.

Kapitalizem in parlamentarna demokracija sta obvezna. To je definicija.

Komur ni všeč tako - naj se postavi v vrsto. Naj protestira. Naj počne karkoli, da bi bil še prej na vrsti.

Odvrzite no že iluzije o "Neuvrščenosti in graditvi socializma prilagojenega domačim razmeram"!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

attackiko ::

Thomas se ti res zdi da so ZDA primerne da bi odločale kaj na tem svetu je pošteno, demokratično, dobro...?


Če prav razumem so se ZDA zmotile v oceni in je bil režim Saddama pošten, demokratičen in dober?

DavidJ ::

Nope, ZDA so rekle, da je režim stranke BAAS zaenkrat sprejemljivo zlo. Takrat. Tako kot so rekli Angleži, da si naj Hitler kar priklaplja države (do kaplje čez rob), ker dokler je on nastrojen proti Stalinu, ga lahko uporabijo proti njemu. Ta metoda se nikoli ni obnesla.

Med Iransko-Iraško vojno je bil Sadam boljši kot Homeini. Bom rekel drugače -- manj slab. Lahko (in morale) bi ga (Sadama) zrušiti po Zalivski vojni, pa ga niso. Zaradi tega imamo danes takšno situacijo. Zakaj ne, ne znam točno povedat. Vendar je takrat Irak izgledal kot dokaj mala težava v primerjavi s tem, da je bil to čas razpada Vzhodnega bloka (jedrsko orožje je tako 'prišlo' iz ene države, SZ, v veliko novih držav) in nenazadnje, Amerikancem ni bilo ravno, kaj bo v Jugoslaviji, saj so dobro slutili, kam Miloševič moli taco.

Zdej, ko ga lahko odstranijo, so ga. Še kakšno državo bi bilo treba porihtat.

Bush verjetno ne bo ponovno izvoljen pa zato ni 'kriv' Irak. Notranja politika dobiva glasove v ZDA ne zunanja. Obstaja že skoraj napisano pravilo, da demokrati porabijo denar, republikanci pa ga morejo nekako dobit.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

mchaber ::

>Bush je zadnji tak ukrep objavil kakšen teden nazaj.

Seveda, sliši se lepo, a nič več, ko se spomniš, da se približujejo volitve.:)
.

Thomas ::

Se pravi, ker "se bližajo volitve", legalizacija revnih Mehiških priseljencev, ki jim je Amerika korak iz totalne revščine ven - ne pomeni nič?

Vi fantje, bi jih itak legalizirali že zdavnaj! Seveda tudi podpisali Kyotski protokol, razorožili US vojsko, obdavčili bogataše ... in nevemkajševse. Vi ste pač toliko pametnejši od vsakega Busha (ali Clintona).

Potem imate tudi ogromno moralnega gneva. Od kod ga jemljete? Iz svoje visoke moralnosti, ker bi storili vse zgoraj omenjeno?

Včasih me prime, da bi tale otroški vrtec, zdaj imenovan - Problemi človeštva - ignoriral.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bradek ::

Seveda tudi podpisali Kyotski protokol, razorožili US vojsko, obdavčili bogataše. Vi ste pač toliko pametnejši od vsakega Busha (ali Clintona).

Lahko rečem, da ima marsikdo več občutka za ljudi kot Bush, Clinton ali ti. Niso pri vseh v ospredju samo ekonomski interesi, če smo zaradi tega pametnejši...? Kot ti gledas na Arabce kot na ljudi ki so v zaostanku z razvojem in miselnostjo, enako lahko nekateri rečemo za Busha, Clintona ali pa tebe, ki imate/imaš na prvem mestu na listi prioritet najvišje ekonomske interese, ne glede na to, kaksen vpliv ima to na ostale, namesto cloveka, cloveskih zivljenj in zivljenja v sozitju in ne nekem zajedalskem razmerju. Kar se mene tice je to precej zaostalo razmisljanje.

Presodi naj vsak sam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

Thomas ::

Za zjokat! Kakšen post!

Ali naj se mi omehča moje trdo srce in se zjočem v kesanju - ali pa naj se zjočem raje nad nivojem tvojega pisanja Brad?

Nič ne bom jokal, samo malo bom zazehal in se spet razžalostil nad stanjem duha v SLO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bradek ::

Ko pa clovek ostane brez argumentov potem pa padajo taki odgovori kot je zgornji Thomasov. Tok o stanju duha, ohja...

iration ::

Pozdravljen, Brad3k. Vidim, da nisi nikoli bral postov od Thomasa. Če te zanimajo kakšni argumenti o stvareh, ki jih piše, si lahko ogledaš teme, v katerih je sodeloval. Obzorja se ti bodo razjasnila, če boš dovolil.

Free your mind ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

bradek ::

Sicer zahajamo offtopic, vendar ti morm povedat da precej poznam Thomasova stalisca in njegove teme v tem forumu. Če bom dovolil da se mi "obzorja razjasnijo po Thomasovo" potem bom enako naiven kot tistih 250 mio americanov ki kot ovce sledijo svojemu neizvoljenemu predsedniku. Hvala bogu so se nekateri ze spametovali...

Sami ::

Plan B za Arabce - če jih ne bo mogoče demokratizirati - delajo Izraelci. Zid okrog in okrog.

A si sploh kaj mislil, ko si pisal tole? Dobro poznam situacijo tam dol, sam sem eden izmed njih. Izraelci sami izvajajo terorizem nad Palestince in jih zatirajo. Ne podpiram terorizma, ampak ko se pa Izraelcem zmeša tudi oni streljajo v tri dni in pobijajo otroke, ženske, to je svinarija...Palestinci pa itaq drugega kot to ne morejo narediti.

Kaj pa če ne bi? Če bi pustili Irak pri miru gniti dalje? Če bi rekli vsem diktatorjem Tretjega sveta, da imajo proste roke? Da demokracija zanje pa ni obvezna? Da se lahko grejo po svoje plemenske primitivizme dalje?

Saddam je res nor, nad tem ljudstvom izvaja tiranijo že dolgo let. Ampak do prihoda Američanov je bil v Iraku dokaj mir. Ko pa so oni posegli vmes in Saddama vrgli iz oblasti je pa ljudstvo podivjalo, kot bi norega psa odvezal iz vrvi. Poznam veliko ljudi, ki hodijo mesečno v Irak in pravijo, da zdaj, ko so tam Američani je nevarno hoditi po cesti, ker je veliko ropov, streljanja, ljudstvo je ponorelo...Američanom so ušli iz nadzora.

Če prav razumem so se ZDA zmotile v oceni in je bil režim Saddama pošten, demokratičen in dober?

Saddam je bil že malo nor diktator, ki bi mu bilo oblast odstaviti že dolgo prej. Ameriki in Bushu pa je itaq vseeno za Irak in njegove prebivalce, hotel je dobiti samo nafto, za vsako ceno. Ni mu jasno, da vojna ni igra! Za njegovo odstavo bi se morali spomniti česa drugega. Irak že dolgo trpi vojne, ne rabi še ene.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

Double_J ::

Če kdo pobija Palestince so to predvsem razne Palestinske divizije - profesionalni klavci. Poličnih nasprotnikov in njihovih ljubih družinic.

P.S.

AMD & Nvidia rulez da world!
Epox 8RDA3+, AMD Athlon XP 2500+ BOX,1GB DDR 400, GF 4 Ti 4200 128MB 8X AGP,...

:D Škoda, da nič od tega iz Arabije.:'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

antonija ::

Jst pa nisem cist ziher da kapitalizem in parlamentarna demokracija resujeta vse svetovne probleme. Kapitalizem mamo pomojem dons sam zarad hladne vojne, ker so tam americani "dokazal" da vzhodni komunizem pa ze ni tisto pravo, kar bi gnalo svet naprej. Sploh je pa v evropi kar nekaj drzav ki imajo se vedno dokaj socialno urejen sistem.

Kar se pa demokracije tice, so jo pa ljudje pogruntal veliiiik let nazaj pa od takrat se zgleda se noben ni mogu nc bolsega spomnit. Tud pod razno pa to ni nek dober sistem. Bistvo demokracije nej bi blo to, da ljudstvo odloca kaj hoce. Zmaga seveda vecina. Problem se pojavi ob razdeljenem ljudstvu kjer vsaka stran zagovarja dokaj ekstremna stalisca. V tem primeru ni tud teoreticne podlage da bi lahko demokracija ustrezala za tako odlocitev, saj se lahko zgodi da bo skor polovica ljudstva nezadovoljnega al pa clo diskriminiranega al pa se kej hujsega.

Gledat na kapitalizem in demokracijo kot "odresiteljici neciviliziranega sveta" se mi pa zdi ze dokaj absurdno. "Neciviliziran svet" cist dobro deluje dokler ne pride pod preveliko (ekonomsko) kotrolo s strani civiliziranega sveta. Nekdaj so obstajale kulture kjer so ljudje cenili cast bolj kot zivljenje, zdaj pa cel svet postaja ena sama kapitalisticna kultura kjer je dober avto in velika hisa vredna vec kot zivljenje. Unim k jim je tak nacin zivljenja vsec dam cist prou, nej ga zivijo in uzivajo v njem. Ce pa mislijo da bi zato ker oni v tem uzivajo moral cel svet laufat po istem kopitu, potem so pa navadni egoisti in nastrpnezi. Ljudje imajo pravico zivet kakorkoli hocejo, ce s tem ne delajo nobene skode drugim. Pa kapitalizem je ze naredu velik skode drugim...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Intifada ::

Thomas in njegov pajdaš sta spet govorila neumnosti.

Mark Williams je v svoji knjigi Suicide and Attempted Suicide preko statističnih raziskav lepo povedal, da se v vojnem stanju zaradi novih tegob, idealov in izzivov zmanjša samomirlnost med vojaki. Najmanj samoumorv je v prvem letu N, drugo leto se število poveča za tretjino N + 1/3, naslednje leto pa že podvoji (N + 1/3) * 2. Največi razlog za samoumor med vojaki je psihična nepripravljenost na vojno, kot zanimivost pa je navedl podatek, da prebližno 10% vojakov naredi samoumor zaradi nestrinjanja s politiko svoje države. In da še poglobim. Ta razlog za samoumor se pri vojakih, ki branijo svojo okupirano državo skoraj izniči!!!!

Seveda pa sta Thomas in njegov pajdaš tukaj manipulirala, saj bi se v primeru vojne v Zagorju samomorilnost zmanjšala za mejo, ki je po celem svetu skoraj enaka, seveda to le v primeru vojnega stanja.

DavidJ ::

A je ta raziskava dostopna kje na netu? Katera vojska je pri tej raziskavi predstavljala populacijo? Se samo meni zdijo številke iz te raziskave in njihova interpolacija na *vsako* vojno abotna?

Nekaj takega, kot bi opazoval loto številke zadnjih nekaj let in na podlagi tega izdelal najverjetnejšo kombinacijo.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

DavidJ ::

* ekstrapolacija.

;>
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se Iraq popravlja, mi pa nič nevemo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
615412 (3949) Daedalus
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329303 (17310) upirna
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348199 (28761) gfighter
»

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
47327167 (17901) kuglvinkl

Anketa: Ali naj Bush pride v Slovenijo in nagovori Slovence? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
694579 (3892) BigWhale

Več podobnih tem