» »

Stanje pri Internet ponudnikih v SLO!

Stanje pri Internet ponudnikih v SLO!

PaJo ::

Dane je bil clanek v Delu in sicer so povprsali vse slovenski ISP-je kolko majo dia-up narocnikov in kaksne so njihove povezave v svet. Link do pdf skenirane strani iz MobiSux-a:Delo v pdf

Komur se neda gledat dokumnta pa ma tule povzetek:

Siol - 100000 userev - 189Mbit povezava(baje delujoca samo 155, 45 pa backup)
Arnes - 40000 userjev(po moje vec) - 90Mbit link
S5.net - 25000 userjev - 8Mbit link(samo za tak malo userjev, ni cudno da steka;()
Amis.net - 20000 userjev - 34Mbit link
Moj.net - 2500 userjev - 2Mbit
k2.net - 2500 userjv - ni podatak o linku(verjetno tudi 2
Mbit)

Samo zdaj je samo eno vprsanje, kak dolgo bo siolov link zdzal se dodatnih par tisoc ADSL userjev, ko pa ze zdaj vcasih stek , ker je na njem vecino slovenskih firm.

No pustimo se presenetei, osebno sem presenecen nad AMIS-ovim linkom, kateri je kar cool in ce fanjtej porihtajo se dober peering po Sloveniji majo zelo velike sanse se bolj konkurirat Siol-u:)

Kar se pa tice ADSL-ja pa ga drugi ponudnik nebo se tako hitro ponudili, saj ma Telekom prevec zasoljene cene ATM-a, edino AMIS se je nekaj opogumlja, samo so zaenkrat se skrivnstni pa nocejo posredovat nobenih konkretnih podatkov;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

capitanoss ::

sem mel arnes in nisem bil zadovoljen zdaj mam SIOL in sem zelo zadovoljen !!!!:D
Kje ste zdaj vsi ?

OZZY ::

Jest sem na večih ponudnikih interneta pa se hitrost sploh ne razlikuje toliko, da bi bilo omembe vredno. Imam pa siol, arnes, s5.net in amis. Mislim pa, da med vikendom najbolje download leti arnes in pa tudi s5 deluje dobro. Ni nekega posebnega štekanja. Med tednom pa prav tako ni takih problemov. Meni pri vseh downloada od 3,5-4,8 Kb/s. Sicer včasih tudi manj ampak to je povprečje. Siol in amis pa sta prav tako hitra.
Pajo: To glede adsl pa je tudi res. Mene skrbi, da potem, ko bo veliko naročnikov ne bo laufal zelo hitro. uporaba se bo zelo povečala, saj boš lahko gor 24/7. Če ne bojo porihtali ,beri povečali povezave z tujino in pa tudi po slo bo prihajal do zamašitve voda in do štekanja. Po mojem bi ga morali nadgraditi vsaj z takim kot ga imajo sedaj.:))
Go with the flow.

Nemelk ::

jst mam arnes že ene 4 leta in od začetka je blo zelo hudoooo! po pol ure sm klicu, d sm dobu povezavo ke ene 28000b/s, pol je pršla neka prenova, takoj dobiš in to z 45000b/s do 50 kb/s. mi pa vsake tolk zmrzne za ene 10 sekund pol pa spet veselo naprej, amapk se da potrpet, ARNES!
Nemelk ™

Jst ::

jst sm pristas siola.

zetko ::

Tut jst sm zadovoljen zlo s siolom, še bl bom pa k ADSL dobim u hišo >:D:D
Living it another way.....

Ashrack ::

Jaz SIOL sovražim, sem pšristaš ARNES. In nikol nimam problemov z njemu. Poveže se mi 50000 kb/s in stvar laufa. Na začetku sem se mogu s TELEDREKOM kregat ker se4m imle povezavo komaj 29000 pol so pa kakšnem tednu poporavli na 50000. P na vsako leto mi zmerom povezava pade na 30000 ali manj in spet se moram kregat.

Zdaj je arnes poseberj dobr ker je jura neta kumi 75 sit

btw. ZAKAJ NI ADSL TAK KO V TUJINI. KUpiš ga lahko brez ISDN, in imaš STATIČEN IP. Slišal sem da se da ta DINAMIČEN IP ki ti ga menja vsake 12h prelesičit tako da ga imaš skos
....

PaJo ::

Ja Arnes je kar cool izbira, samo doker si student ali dijak ali pa pedagoski delavaec. Ostali ap Arnesa(uradno) ne morejo uporablajt:D

Kar se pa tice ADSL-ja pri nas, pa je fora v tem da Telkom zeli prodat se nekaj ISDN paketov, saj je v preteklih letih kar dosti vlgal v ISDN omrezje in zeli da se mu investicija kolkotolko spalca:D Kar se pa tice dinamicnih IP-jev in prekinjanja ADSL povezav, je pa to skoraj povsod v Evropi podobna praksa, saj recimo tudi v Nemciji majo taksen sistem, ker drugace kdo bi se mel najete vode, saj bi bili ti obcutno predragi napram xDSL tehnologijam:O
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Ashrack ::

Dons sem klicu na SIOL in so rekli da je na 24 ur zamenjajo IP.
....

abcde7 ::

Ja arnes nej kraljuje...
Ni naročnine:D8-)

Elemen_T ::

Arnes me le redkokdaj razočara. Connecta se mi na 49kbps vleče pa skoraj vedno okoli 6kb/s. To je za navadno, analogno linijo izstopjoče al ne 8-)

Tr0n ::

ARNES lahko uporabljajo tudi studentje (prednost imajo tisti, ki so ze meli acc. v srednji soli). Enostavno izpolnis splosno prijavnico ter prilozis potrdilo v vpisu. To je vse.

hatch ::

Siol ze zelo mocno trpi zaradi ADSL uporabnikov.. vsake 2h stekne tujina.... in tujina lagira mocno.. tudi do 600ms na backbone!

Arnes je sicer bolj zanesljiv.. samo vse kar ni na edu networku, gre pocasi.

lordgreg ::

nekdo je rekel, da ni bistvene razlike v prenosu med raznimi ponudniki.. no, ste se pa ušteli!

isdn (ena lniija):
* AC pomeni acelerated with download accelerator!

arnes: 7 kb/s
arnes AC: 7 - 8.8 kb/s

siol: 10 kb/s
siol AC: 11-13!!!! kb/s

torej??? kako da ni razlike.. seveda je

SasoS ::

Dej Gregi ne basat...1 linija ISDN ne potegne čez 8 pa če sam bitke naokol prenašaš....

andro ::

Meni dela SiOl kar vredu. Cena je sicer malo bed samo kaj čemo.:D
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

blue96 ::

važno, da je almost free:arnes
.

Quickbeam ::

Ejga kolega pravi da mu vleče 6k, jaz do stropa skočim če gre 3k :) Poveže se pa največ s 45,2 včasih tud 33,6 :'(

||_^_|| ::

Jst sm meu najprej arnes, pa pol siol, pa zdej amis. In morm rect, da sm z AMISOM še najbol zadovoln, ker niti enkrat ni biu link zabit še (1 let sm že gor) in niti enkt še ni blo nobenih problemov.

Gre^gor ::

Mater od kje se najdejo taki kekci, ki trdijo da jim leti xxx KB/s.
LordGREG, ena DIGITALNA linija ima omejitev 64.000 Kbit/s. In to je v TEORIJI 8KB/s. V praxi pa dobis kvecjem 7.6-7.7 KB/s v OPTIMALNIH pogojih.

Kar je vec, je mozno samo, ce ima tvoj modem vgrajeno kompresijo. Torej, ce ti DLjas en .TXT al pa .DOC file (primer.. take fajle se da dost skompresirat), ti bo DLjalo komot 15KB/s. Ampak kaj ti to pomaga, ko dljas ZIPe? Itak so skoraj vsi fajli danes zazipani.

In to niti slucajno ni odvisno od ISPja. Pri internih ISDN modemih pa pri nas itak ni kompresije, ker nasi preljubi ponudniki se niso slisali za stac (microsoft) compression.

bastadu ::

Sentry, verjetno si mislil 64.000 bit/s, če bi bilo toliko kbit/s bi blo pa zelo cool, ane:D

hatch ::

Vsi nasi ponudniki (siol, arnes, unistar...) uporabljajo UNIX ppp masine.. zatorej ms kompresije ni.

So pa enablane standardne kompresijske metode, ki so mogoce na vseh platformah (Van Jacobson compression recimo...)

Bakunin ::

Vsi nasi ponudniki (siol, arnes, unistar...) uporabljajo UNIX ppp masine.. zatorej ms kompresije ni.
Vecina uporablja 3COM/USR opremo (Total Control), ki IMA MS kompresijo. Zato ne blebetaj neumnosti. Arnes ima TC, ampak PPP pa "fura" na Ciscotih.

[t502] ::

Mene ne briga ce bo ADSL d/l 30 kb/sec namesto 65 kb/sec v glvnem, da bom non-stop gor in fiksen racun vsak mesec :).

[t502]

OZZY ::

ja to je dobra stvar kabla pa adsl. neomejen dostop za fiksno ceno. Samo mene veliko bolj moti da moreš imet zraven adsl tudi isdn. mater jim svin*** pokvarjene k hočjo samo zaslužit z takim folkom, ko smo mi. Skozi broke.:D
Go with the flow.

[t502] ::

Ja to je res ampak mislim, da se bolj splaca nalozba zdaj in potem manj placujes internet in cez nekaj casa sigurno privarcujes to vsoto dnara kot pa, da placujes dail-up (ne fiksno) ceno vsak mesec (sploh ce si vleces velike file dol :)).

[t502]

eiht ::

hja, zdej k mores vser naenkrat kupit je to kr neki denarja ampak, ce si nabavil isdn pred pol leta (tako kot jaz) te to ne moti vec....

baghera ::

Najbol se splača za internet kabelski dostop. Izkoristek sigurno boljši ko ADSL pa tut leti. Samo kaj ko so naši kabelski ponudniki tolk zabiti, da se ne širijo, ampak bojo rajš počakal da dobimo ADSl pol bojo pa še kabelsko napelal. To jim je poslovanje ja. Investiranje na višku . Lame:\

baghera ::

Glede ponudnikov se pa najbol splaač Amis, ker je cenejši od siola. Siol ma pa še povrh ADSL uporabnike, tko da riba in ti kako minuto sploh ne potegne. Super so prirpavljeni na adsl da. 8-O

ravno premišljujem o zamenjavi operaterja. Samo zarad ADSL me še siol zanima.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42725127 (14838) Jakka

Siol je v kurcu:(

Oddelek: Omrežja in internet
213298 (2350) jRk0
»

Pomoč! ADSL vs CABL!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
515317 (4414) darkolord
»

kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
876801 (5122) Soprano
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548500 (8500) Skubi

Več podobnih tem