» »

Tiskalnik

Tiskalnik

Tr0n ::

Rabil bi nov barvni tiskalnik. Nekaj za domacega uporabnika, poceni, mogoce kak Epson Stylus Color. Kaj priporocate?

sleby ::

Vsekakor kup HP tiskalnik .. mam najboljs izkusnje z njimi ..
Ce hoces pocen pa za domaco uporabo supr tiskalnik .. novi HP 640c. Dost uredu printer.

OrlyTM ::

tkole je .. HP-ji najboljš tiskajo na navaden papir ... če boš velik tiskov in ti ni tolk pomembna kvaliteta je HP izbira ... Če hočš kvaliteto , kup Epson .. sam pol morš uporabljat drag papir ... če pa hpju daš photo papir pa tut lepe slike dela .. sam epson je boljši ...
ne kupovat razna jajca od brother, lexmark alpa krneki ...

HP ali Epson ... Canon pa beži stran, majo svinjsko drage barve

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

NiggerBob ::

Yap, se strinjam s tem, kar je napisal OrlyTM, prava izbira je edino HP ali Epson, ostale odmisli.
HP je super za izpis raznih dokumentov, teksta, malo slabši pri slikah (foto). Epson pa je zakon za slike in grafiko, malo slabši pri izpisu teksta.
Izogni se tega, kar ti je svetoval Bebi in beži stran od poceni HP-jev (610, 640 in podobno), ker je tiskalnik sicer poceni, ampak na račun kvalitete (absolutno neprimeren za tisk kakršnihkoli slikic, ima preveč grob raster, pa še kartuše so nesramno drage + hudo počasen), je pa OK za tisk teksta v Draft ali Normal kvaliteti, za dober izpis pa rabiš HP papir (drago!).
Rajše vzami serijo 7xx ali 8xx, ki ima super izpis na navaden papir + zelo dober tisk grafike napram seriji 6xx. Teh nekaj Ksit razlike se ti bo povrnilo že ob prvem nakupu kartuš ali papirja.
Če ti je pomembna grafika + tisk fotografij, potem pa Epsona, ampak prste stran od serije 4xx, rajše serija 6xx ali 7xx. Se pa Epsoni slabše odrežejo pri tisku teksta, predvsem šepa tisk v Draft načinu, kjer je tisk hudo slab napram HP.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Kaiser ::

Jest mam pa zdejle eno sanso se kar ugodno dobit Epsona Stylus Color 880. Rabim primerjavo med tem Epsonom in ustrezno HPjevo alternativo, recimo 950C. Glede kvalitete tiska je bilo zgoraj ze veliko receno, kako pa je s cenami kartus pri obeh firmah? Nekje sem slisal tudi to, da se kartude pri Epsonu rade zasusijo, ce uporaba ni prevec pogosta, medtem, ko naj bi pri HPju ne bilo tako?

OrlyTM ::

Kartuše ha HP in Epson stanejo približno enako, odloči se sam .... epson dela mal boljše slikce, hp pa text .... pri obeh je pomemben papir, čeprav pri HP manj.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

yjj ::

Ne poslušaj jih saj govojijo splošne zadeve ki veljajo le na papirju. Kot domačenu tiskarju ki ne tiska prav veliko ti priporočam Epson 440 ki za svoj denar dela čudeže(tako kot včasih voodoo 3). Hp 640 ne. Če pa hočeš več hp 815

AlchemY ::

kupi Lexmarka Z32 ali Z42, ki za svojo ceno ponujata ogromno, resolucija 1200 x 1200 oziroma 2400 x 1200, barve so sicer drazje, vendar je ena kartusa za okoli 1200 listo (CB) in okoli 500 (barvna), slike so na obeh odlicne, boljse kot na HPjih ali Epsonih tega cenovnega razreda, tako da glej predvsem, da ne bos vsak mesec kupoval novih kartus, pri lexmarku bos ob normalni uporabi kupil eno vsakih 6 mesecev.......pa si sam izracunaj.

noogy2noogy ::

Drži, kar so napisali pred mano.
HP in Epson sta korak pred konkurenco, eden za text drugi za fotke.
Iz izkušenj pa ti povem, da če rabiš poceni printer za doma potem ne sodiš v kategorijo zahtevnih uporabnikov. Najbrž tudi ne boš prav veliko tiskal - še posebno slik. Jaz imam doma Canon 250 - najmanjšega iz familije, pa me še ni pustil na cedilu. Res ni hiter, tudi barve niso najcenejše, vendar ga doma uporabljam bolj malo (napram v službi) tako, da se mi je nakup še zmeraj izplačal. Z nakupom pravega papirja in kartuše - barve pa so tudi slike dovolj kvalitetne, da jih lahko obesiš na steno v zastekljen okvir - zajamčeno!8-)
Poleg tega imajo vsi Canoni t.i. photo reality tehnologijo in so na testih vedno dali nekaj več od konkurence glede na nabavno ceno.
Vsekakor ni bil moj namen reklamirati Canona, ampak tako slab, kot ga tukaj prikazujejo pa ABSOLUTNO ni! ;)
lp noogy

MadMax ::

Canon ma edini 18 mes. garancije, ampak...Ce ti bo v tem casu crknla glava, si jo kr sam kup, saj jo smatrajo za potrosni material. Epson ma to boljs ustiman, sm ce ti crkne glava izven garancije, bos pa cel printer kupu (ce nisi zahteven in mas 4xx)-ena gl. cca 18kSIT-pol pa cakas, kdaj bo sla se druga... Vsekakor priporocam HP-tud ce nisi zahteven (nova 640-ka je kr fajn za 25kSIT):D

sleby ::

Hehehe .. se 1x povem, da je HP 640c zelo dober za DOMACO UPORABO. Ne mi kle zdej z enimi 8xx in 9xx serije, ker za kaksne referate etc. ne rabis tok dragega printerja, za kej vec [ racuni za firmo etc. je pa itak laser ]. In se to .. 640 NI star model ampak je NOV. Sploh pa ne printa slabo, tut slik ne .. sicer res da je Epson bols v slikah, sam za domaco uporabo ..

Madmax .. em, jest sm na svoj prejsnji printer [ HP 690c ] dobu 36 mescov garancije ?

MadMax ::

Bebi: Uradno (kolk vem) dajejo Hermes plus, Alstore, PCX, CHS... samo 1 leto. Ce pa prodajalec da vec na svojo roko (nekateri npr. za Viewpoint monitore 2 namesto 1-konkurenca; kater pa se ma 1?), je to tvoja sreca. Btw: firma kjer si ga kupu se sploh obstaja?:D

andro ::

Če ga rabiš ti prodam epson stylus color II(tisti prvi) problem je to da je pokvarjen.:).
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392702 (2085) Brane2
»

Zakaj sovražim HP

Oddelek: Loža
201804 (1451) Fantom
»

epson ali hp ali kaj drugega?

Oddelek: Kaj kupiti
241624 (1386) 1309976
»

tiskalnik-kateri

Oddelek: Kaj kupiti
131335 (1156) twosocks
»

Kateri Inkjet tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
151789 (1613) kockish

Več podobnih tem