» »

Izdelava nosilcev

Izdelava nosilcev

blazp88 ::

Če koga zanima .....

Začelo se je s tem, ko so me navdušili nad idejo, da bi imel na računalniku ročaje in bi lahko zadevo enostavno nosil s seboj.
Ok, sem si rekel, odšel v Bauhaus v BTCju, iskal ročaje za prenašanje težkih stvari, pa jih na žalost niso imeli. Prodajalka me je napotila k ročajem za predale in rekla, da bom mogoče tam našel kaj primernega.
Gledam ročaje, ne najdem nič primernega. Vsi so imeli sistem pritrditve z dvema m3 (če me augenmas ne vara :D ) Zadevo kritično gledam, računam, če bi dva m3 vijaka zdržala silo 200N, a na koncu si rečem ne.
Skoraj užaljen grem že skoraj ven, pa me pot ponese k vrvem, kjer najdem vpenjala za vrv.
Spomnim se, da bi lahko zadevo nosil kot torbo, kar bi bilo še kako praktično, če bi pa hotel ročaj, pa bi dolžino pasu skrajšal.
Pojavi se samo še problem, da je zadeva namenjena temu, da vstavimo vrv, in zategnemo (naprimer naredimo zanko, povžemo dve vrvi .....), tako, da se vse skupaj premika.
Nekaj časa razmišljam (tam sem moral bit najmanj deset minut), pa se spomnim da bi lahko dal matice še na notranji strani, tako, da bi vmesno ploščico držalo (na žalost je ploščica prilagojena za vrv, pa še predebela je, tako, da sem vzel v roke fleksarco, a o tem v nadaljevanju)
Ok, kupim, matice mam itak v garaži.
Pridem domov in se lotim dela

Material

Vpenjalo za vrv (580 sit/par)
Ustrezne matice (+4x), štiri so že zraven (100 sit)
Kos pleha (poberemo s starega AT napajalnika)
Flexarca + zaščitni špegli + rokavice ali žagica + veliko živcev
Bormašina
Ključ
Šubler
Pilica



Potek
Na vrhu pcja izberemo mesto, kamor bomo dali zadevo. Priporočam, da se da zadevo na sredino in od sprednje in zadnje strani 5 cm - 10 cm. Načrtamo, kjer bomo vrtali, s šublerjem izmerimo premer navoja in poiščemo ustrezen sveder. Priporočam, da začnete z manjšim in naredite luknjice, da potem ne bo spodrsavanja. Zvrtamo luknje, na notranji strani spilimo, ter se lotimo pleha.
Pleh narežemo na dva kosa (najlažje s fleksarco), enako naredimo luknje, kot na ohišju.
Zdaj se lahko lotimo tistih dveh ploščic od vpenjala za vrv, ter ju porežemo, da dobimo dva kosa železa v obliki kvadra z luknjami. Za to spet uporabimo fleksarco.
And that's it! Zadevo samo še sestavimo: na navoje navijemo matice in sicer do konca, nataknemo železo, nataknemo na ohišje, na notranji strani ohišja damo pleh in damo gor matice, jih zategnemo in zadeva drži.

Za kakršnekoli poškodbe ali uničenje odgovarjate sami!!!!!

Končni izdelek











Popljuvajte
  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

tiborrr ::

Odlicno! Tudi sam bom naredil tako na svojem ohisju! Hvala za inspiracijo! :D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

blazp88 ::

jp res je boljše izpadlo, kot sem mislil, da bo

m.i.h.a. ::

Uh jaz pa svojega big tower z vodnim ne mislim na ramo obešat, ker mi lahko pusti trajne posledice. Šel bom v Bauhaus po samokolnico, pa še monitor lahko gor fliknem.

frenk ::

pohvalno:)

...jest bi mogoče raj naredu tko da bi ga dal na hrbet kot ruzak

blazp88 ::

ja ma bi bilo zoprno, če bi se ti stranica odtrgala :D ampak za zgornjo stran mislim, da zdrži.

EX-B ::

Glede rocajev za predale in dveh M3 vijakov.. Jaz imam tocno take rocaje, spodaj pod pleh na zgornji stranici sem dal se eno aluminijasto 3mm debelo platko pod vsak rocaj, da se sila malce porazdeli, da ne dvigujes cele kiste samo na 4 tockicah, tam kjer so vijaki. To sem si naredil se prej, ko sem mel spodaj dodatno kisto za dva radiatorja in rezervoar vode. Kista je tehtala tocno 36kg. In ce je zdrzalo ze takrat tako tezo, potem tudi zdaj se vedno zdrzi, ko sem se znebil spodnje kiste in rezervoarja (zdej ma kista malce pod 20kg). Tko mi drzi ze dve leti, pa stalno okol nosim kisto, v sobo, v dnevno, do frenda, ... Vsaj enkrat na teden so rocaji zaposleni, pa se vedno drzijo.
Lp. EX-B

blazp88 ::

Pa so ti ročaji takšni, da všraufaš ročaje od spodnje strani?>:D >:D >:D >:D >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blazp88 ()

EX-B ::

Ja itaq da so, enostavno das jih na vrh kiste, oznacs kje mors luknje nardit za sraufe, zvrtas, spodaj butnes eno platko aluminijasto za razporeditev vlecne sile, pa od spodaj vijake prsraufas v rocaj. Damn, ravno stricu sem kamero vrnil, bi ti lahko poslikal celotno zadevo..
Lp. EX-B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

potisna kosilnica - katero kupit?

Oddelek: Loža
4212714 (4933) PrimozR
»

Osnovno orodje (izvijači)

Oddelek: Kaj kupiti
385862 (3933) noraguta
»

CM 690 II Watercooling (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
12925050 (15149) Janac
»

Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
3511518 (5002) sash

Več podobnih tem