» »

TV-out na FX5200

TV-out na FX5200

rkb2 ::

Zanima me ali je mogoče kdo že imel podoben problem:

Prijatelju sem pomagal pri inštalaciji omenjene grafične kartice pa nikakor ne morem nastavit barvne slike na TV. Mislim da so nastavitve driverjev pravilne (PAL, izhod pa sem nastavil na s-video, probal sem tudi na composite, čeprav nevem kaj ta nastavitev (composite) naredi ker ima kartica samo s-video izhod). Ker sem najprej mislil, da je kaj narobe z kabli , sem poizkusil še z mojo grafično (ATI R9600) je vse delalo OK, tako da z kabli niso problem. Mogoče je kartica fuč ? Ali pa je res kar pravijo da imajo NVidine kartice težave z TV-out ?
  • spremenilo: rkb2 ()

ludwe ::

Živjo!jst mam zdaj že drugogega gf-ja in vsak je imel izhod s-video in chinch.Problem boš verjetno najlažje rešil tako ,da nabaviš kabel s-video chinch priklopiš v skart in zadeva bi morala delat.Jst mam kabel chinch chinch pa imam sliko barvno in mi dela bp.

rkb2 ::

Mislim da kabel ne bi smel biti problem.

Povezano je na naslednji način:

Grafična -> S-Video v Composite konverter (probal sem z tistim ki je priložen FX5200, z tistim od R9600 in z še enim, ki ga je naredil prijatel ( S-Video - Composite converter) - na moji R9600 dela z vsemi konverterji ok, z FX5200 pa je slika vedno ČB). Z Composite converterja gre slika preko kabla do TV-ja, ki ima samo SCART vhod (ki podpira samo kompozitni signal, ta kabel je tudi naredil prijatelj - tako da je maso signala povezal na pin 17, kompozitni signal pa na pin 20 SCART pini).

rkb2 ::

Zdaj sem nekaj našel na googlu (klik) - nisem še probal vendar a se je komu dogajalo da z nekaterimi driverji stvar ni delala dobro ?

ludwe ::

Poiskusi naložiti nove driverje,ker se mi zdi da sem jaz pri mojem gf2 imel enake probleme.Ne morem pa se spomniti za kaj je točno šlo.Ali sem menjal driverje ali kabel.Tudi zdaj ko imam fx 5700 nimam barve če iščem sliko na AV.Barvno najdem samo če uklopim sliko v sliki,pa pojma nimam zakaj je tako.

Bobb ::

Jaz imam tudi fx5200, slika je ok, isto ni bilo barv, dokler nisem nastavil kompozitni izhod.

Lp Bobb


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zbirka Voltmodov za Grafične

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
4512993 (7788) r0b3rt
»

kako naštimat na sredinsko tipko na miški dvojni klik?

Oddelek: Strojna oprema
71241 (1165) ||_^_||
»

Ne morem spremeniti privzete Home page strani?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111184 (864) bastadu
»

6 pinski tv-out ???

Oddelek: Zvok in slika
9924 (741) Dr_M
»

Problem Linux in WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
51002 (945) mile

Več podobnih tem