» »

usmrtitev - civiliziranost ali barbarstvo?

usmrtitev - civiliziranost ali barbarstvo?

1
2
»

Johnzy ::

Thomas

Ne vem kam točno meriš, ker nikakor ne podcenjujem ameriškega pravnega sistema. Ga tudi ne morem, ker ga ne poznam. Gotovo je pa sama smrtna kazen zastarela in v resnici barbarska ali lepše necivilizirana. Dejansko se pri tem Američani obnašajo po kavbojsko, podobno kot pri "nravni" pravici do nošnje orožja, ki povsod drugod deluje vsaj kot čudaško, če ne neumno. In ja, gotovo jo bodo nekoč ukinili (gotovo pa ne še za časa Busha :-).

whatson ::

JOhnzy:
smrtna kazen je po tvoje necivilizirana?
kakšna so pa dejanja obsojenih na smrtno kazen? slučajno civilizirana?
jeb*š tako civilizacijo...
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Johnzy ::

Sicer je odgovor na dlani, o tem sem pisal že zgoraj.Dejanja sočloveka te ne odvezujejo odgovornosti pri obravnavi le tega in pri tvojih lastnih dejanjih. Ali drugače: če nekoga obsojaš, ne boš pomagal ne sebi ne njemu in ne družbi, s podobnim ali kar istim dejanjem.

MadMicka ::

Sem močno proti smrtni kazni. Bolj ko je družba napredna, razvita, manj mora imet takšnih ekstremov, kokr je smrtna kazen.

poweroff ::

Nemelk - če nekdo vzame življenje - zakaj bi bila potem razlika če je to morilec, ali pa država? Razlika je samo ta, da ima država moč da nekaj uzakoni, navaden človek pa te moči nima (rezan v izrednih primerih - Napoleon, Hitler, Stalin).
Preprosto povedano: država reče kaj mora biti in če se ne strinjaš te prebutajo specialci in greš malo sedet.

Tisto nakladanje okrog zakonodajnih postopkov, itd. je sicer res potrebno in del "demokratičnega postopka", ampak v končni fazi velja samo logika sile.

Freak: včasih smo imeli Avstralijo, kamor se je izvažalo zločince. Ti so bili tam potem "svobodni"... v bistvu mi je kar všeč to načelo da če ti v neki družbi ni všeč (oz. se ne moreš držati njenih pravil), potem jo lahko (moraš) zapustiš. Samo kam bi danes izvažali kriminalce? Na luno?

Thomas: ameriški pravni sistem zmore marsikaj, vendar še zdaleč ni brez napak. Problem, ki ga vidim jaz p aje predvsem ta, da Pravica in Demokracija veljajo samo za Ameriške državljane, ostali smo pa raja, ki jo oni v imenu demokracije in podobnega sranja - > sranja zato, ker gre pri vsem tem leporečenju izključno za prikrivanje logike lastnih interesov - občasno zbombandirajo, dajo pod ekonomske blokade ali kako drugače kaznujejo.

Primer Kube - "obsojena" je bila na podlagi tega da so tam na oblasti komunisti. Brez obravnave, brez možnosti zagovora. Kadija sudi, kadija tuži - tako je načelo ZDA v mednarodnih odnosih.

Aggressor ::

Jack, saj je bilo tudi meni v veselje, seveda.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Yohan del Sud ::

Vsekakor. Vse skrajneže bi bilo treba na mestu pobit, in pustit da jih podivjani psi raztrgajo...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekdo posili in ubije vašega otroka... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11514761 (11999) donfilipo
»

Smrtna kazen (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16912826 (8814) Keyser Soze
»

Smrtna kazen in mladoletniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1329174 (7804) Brane2
»

Pazljivost ob stiku prek interneta (3-kratni umor kot opozorilo)

Oddelek: Loža
463795 (2630) undefined
»

Smrtna kazen

Oddelek: Loža
422334 (1910) G[e]c

Več podobnih tem