» »

Problem pri zagonu z Abit NF7-S

Problem pri zagonu z Abit NF7-S

Big Poppa ::

Danes sem montiral novo plato in procesor.
Plata je NF7-S,procesor pa je barton 2500+,ram je sicer 256MB PC2100,ampak čakam novega,bi pa po mojem s tem moralo tud delat.
No,problem je ta,da po menjavi plošče sploh ne morem v windowse.Komp se včasih sam resetira,včasih zmrzne že pri (kao) nalaganju sistema.
A bo potrebno ponovno nalagati windowse,zdajšnja matična ni bila nforce2,ampak kt266.A je mogoče to problem ali bi lahko bilo kaj narobe z ploščo.
Napajalnik je ok,včeraj kupljen enermax 365w.

Kakšni predlogi?

kihc ::

format c:\
x

boštjan ::

format c:\

popolnoma se strinjam

Big Poppa ::

No,saj se mi je kar zdelo,sem že na abitovem forumu to nekoč prebral.Ampak ni mi jasno,da windowse vse to tako zmede,da se niti v safe modu ne morejo zagnati.
Ja nič,pol bo pa jutri spet pestro.....kako nerad nalagam windowse in vse ostale programe na novo.Upam da letos zadnjič.

boštjan ::

Ampak ni mi jasno,da windowse vse to tako zmede,da se niti v safe modu ne morejo zagnati.

žal tako je

VASkO ::

vi ste vsi slepi ali kaj?

tip ma bartona 2500+, ki laufa na 166mhz FSB in samo 133mhz RAM. to ne gre skupaj. Ali bos prestavil FSB na 133mhz, ali pa razmerje za takt RAMa tako, da ta ne bo izven speciifikacije, ki je OCITNO ne sfolga!!!

boštjan ::

tudi ko bo to popravil,se mu stari winsi ne bodo zbudli,ker ma na starih wisih kt vezni nabor.najbolje je da kupiš 400MHz rame,da te ne bo pri inštalaciji kaj jebalo oz. če daš v BIOSU load fail safe bi tudi moralo špilat

kihc ::

Ups, tiste 133mhz rame sem pa res spregledal. :8)

Samo, a ni plošča narejana tako, da bi morala če vanjo vstaviš šibkejši ram, samodejno spremeniti razmerje med FSB : ramspeed ?

Sicer boš pa Big Poppa tole takoj videl, če ti bo med inštalacijo winsow kaj je****, moraš spremeniti razmerje med fsb in ramom, oz. lahko znizaš kar celoten fsb.
x

Eddy ::

Meni se ja naredilo, da sem inštaliral windowse na novo, navil proc barton 2600+ na 200 FSB in je lepo delal. Potem sem pa rakel da bom še malo navil indal na 205 fsb in se mi windowsi niso več zbudil... tut pri defoult nastavitvah proca in ramov.

Delal mi je pa tako, da je lepo prišlo do prvega okenčka windowson, in ko bi se mi mogl pokazat welcome w windowsih se mi je računalnik resetiral in ponovno in ponovno... :8)

Sem si rekel p... s5 sem nakj skuru p... :8) Pa sem probaval disk... vse ok... proc je tut lepo prečekiral ob zagonu... prav tako ram...

Pa sem rekel mogoče so pa windowsi... in res...

Tako da če menjaš plato obvezno windowse na novo! ;((
www.ekwaterblocks.com

Gatsu ::

Prvo kot prvo za njegovo resetiranje je skor 100% vzrok ram. Drugače pa sploh ni treba znova nalagat winsov ampak v setupu izbereš recovery consolo se logiras vanjo kot admin gres na cd v dir I386 ter vpišeš tale ukaz: expand hal.dl_ c:\windows\system32 ko vprasa za overwritat potrdis, rebootas in voila dela.

mr1two ::

No jaz nebi preveč stavil na ram. Veš kaj probaj. V biosu imaš tudi delilno razmerje za nastavt, FSB/RAM freqency- nekaj takega. Pol pa tam lepo nastavi 5/4, kar bi moglo znest ravno 266MHz na ramih s 166FSB-jem. In to je to za ram. Za kaj druzga pa nisem sigurn, valda res če ne bo delalo, pol pač naredi buckup kar rabš in format c:;)

Big Poppa ::

Saj zdaj sem že itak skoraj vse backup-al.
Tako da jutri na novo nalagam windowse,pa pol poročam.Ram ne more biti vzrok,na fail-safe nastavitvah more delat pa tud če bi ne vem kaj vtaknil not.
Meni resetira takrat,ko hoče pokazati boot screen od windowsov.Pa tudi na abitovem forumu sem videl že večkrat napisano,da je nujno potrebno po menjavi plošče z drugačnim čipsetom na novo nalagati os.
Ampak probati ni bilo greh,sem mislil da bo vseeno šlo skozi,vsaj v varnem zagonu.
Če pa ni druge,lahko pa še vedno skočim čez hrib do jae(ce) po nekaj novega rama in še to sprobam.
Če pa še to ne bo delalo,pa lahko pred moj blok pridete pobirat kondije,upore in ic-je,ki bodo ostali po uničenju moje kište.8-)

Big Poppa ::

Ok,zdaj sem na novo naložil windowse.
Ampak se plata včasih še vedno ne premakne iz zaznavanja ide komponent.Včasih se oni scrollbar pod windows xp logom full dolgo premika in se nič ne zgodi.
FSB sem znižal na 133,napaka ostaja.Včasih pomaga,če v biosu onemogočim sekundarni disk na primarnem kanalu.Je mogoče,da je kaj narobe z diskom.
Ker zdaj sem pa že res vse razen rama,grafične in diskov novo kupil...

JustVi ::

je šla instalacija WIn brez problema
In grafična je
:\

vse nastavitve v biosu so OK

ja

potem si v težavah
lahko pa prineseš
npr. men

mam rad uganke

:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

amd duron ali amd athlon??

Oddelek: Strojna oprema
341481 (1159) Enron x86
»

RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
998774 (6213) tiborrr
»

Izvenserijski BIOSi za Abit NF7-S v2.0!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1498735 (5078) Alexius Heristalski
»

navijanje amd thunderbird

Oddelek: Navijanje
171104 (868) mesoreznica
»

Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
684334 (3375) rc-car

Več podobnih tem