» »

Vprašanje glede dopusta

Vprašanje glede dopusta

poweroff ::

Imam eno vprasanje glede koriščenja dopusta...
Sosrodnica je bila lansko leto od 1. januarja lansko leto do sredine maja na bolniški, od takrat dalje pa na porodniškem dopustu. Se pravi lansko leto ni delala. Ji je pa bil za leto 2003 odmerjen dopust 28 dni. Lansko leto tega dopusta ni koristila, saj je bila na bolniški in porodniški.
Vprašanje - ali lahko do konca junija izkoristi lanski dopust in koliko ji ga propade (mislim da 10 dni)?

BigWhale ::

Pri nas je tako, da moras v tekocem letu ponucat vsaj 1- dni dopusta, ce ga hoces koristit potem se drugo leto. Ne vem pa, ce je to uzakonjeno ali je to kaka interna fora...

perci ::

Mislim, da tole pove vse:

(izraba letnega dopusta)



(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
(2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.
(4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca.

MadMicka ::

Se pravi, propade ji 10 oz. 12 dni (odvisno, ali dela po 5 dni ali po 6 dni na teden), razliko pa mora izkoristiti najkasneje do 30.6.2004.

Ne glede na dejansko koriščenje letnega dopusta pa ji regres za letni dopust pripada v celoti.

Btw, če so v podjetju kaki problemi, se splača za koriščenje letnega dopusta zaprositi pisno (npr. priporočeno), tako da v primeru uveljavljanja odškodnine za neizkoriščen letni dopust ni problemov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letni dopust

Oddelek: Loža
214462 (3194) Alien123
»

Vprašanje glede dopusta ( delo )

Oddelek: Loža
132856 (2181) GrimReaper
»

Problem pri delodajalcu - dopust

Oddelek: Loža
238913 (1464) AndrejO
»

Delovno pravno vprašanje okoli dopusta in nadur

Oddelek: Problemi človeštva
62778 (2688) drejc
»

Bolniška

Oddelek: Loža
295618 (4531) MadMicka

Več podobnih tem