» »

SiOL ali Arnes (oz. drug kabelski ponudnik) v naslednjih letih ?

SiOL ali Arnes (oz. drug kabelski ponudnik) v naslednjih letih ?

Cokolesnik ::

Prepričan sem, da so mnogi v tem forumu prav pred takšno dilemo, kot jo opisuje ta prispevek. Zlasti od 1.4. dalje, ko je ADSL mogoče dobiti za drobiž in zadržkov "uporabljam kabel, ne bom spet dajal 30 jurjev za prehod na adsl" ni več. Še več... Je tudi kar nekaj tistih, ki so najprej uporabljali ISDN za internet, potem pa prešli na kabel, ker ADSl še ni bil mogoč v njihovem kraju (kabelski dostop pa že) in zdaj tudi nimajo zadržkov "bom čakal še na prehod na ADSL, ko ne bo pogoj ISDN".

Prepostavljajmo, da imamo v naslednjih petih letih ozirajoč se na status študenta možnost uporabe dveh ponudnikov:

1. Arnesa prek ponudnika kabelskega interneta (naprimer Triere) ali pa
2. Uporabo enega od študentskih paketov pri SiOL ADSL-ju.

Prepostavljajmo tudi, da že uporabljamo kabelski internet in da že imamo v hiši ISDN priključek.

Kaj bi vi uporabljali v naslednjih 2 letih? Seveda lahko odgovorijo tudi tisti, ki namesto Arnesa uporabljajo kakšnega od komercialnih paketov pri kabelskem ponudniku in podajo svojo primerjavo med ADSl in njihovim kabelskim ponudnikom.

Že zdaj lahko ugotovimo, da imamo pestrejšo ponudbo na strani SiOL-a (vsaj pri Trieri so Arnesovi paketi hitrostno dokaj nekonkurenčni SiOL-u).

Zdi se, da SiOL ponuja v Sloveniji odlično razmerje med UL in DL (v paketu 1024/768 je to skoraj 1:1), ostali ponudniki pa so pri UL precej precej škrti? Se bodo zdaj odprli?

Po drugi strani pa me zanima še to (vaše osebno mnenje seveda), ali bo v bližnji prihodnosti SiOL na boljšem glede hitrosti in zanesljivosti povezav po SLO in v tujino ali pa bo morda kdo drug tisti, ki ga bo država okrepila kot najhitrejšega slovenskega ponudnika .

Naj samo spomnim še to, da še ni dolgo nazaj, ko je bil Arnesov link LJ-MB več kot neuporaben in mnogim je to dalo vedeti, da bi rajši uporabljali ADSL ali pa kak drug (komercialni) kabelski naročniški paket. Tudi tu lahko primerjate SiOL in druge kab. ponudnike (ter njihove nar. pakete za tiste, ki niso študentje).

In še "drobna" ugotovitev: če vam crkne kabelski modem, kupite novega ali pa nimate več interneta (oz. ga vzamete v najem z dodatnimi stroški seveda). Če crkne adsl modem, ga brezplačno zamenja telekom, ker je modem pravzaprav njegova last do konca nar. razmerja z uporabnikom. Kaj nam pomeni last modema (ozirajoč se na potencial prodajanja adsl ali kabelskega modema pri nas), pa tako ali tako vemo.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Gandalfar ::

Pa saj si ze sam odgovoril... preberi med vrsticami svoj post in bos videl, da pises vse tako, da bos dobil od nas odgovor, da kupi ADSl...

Cokolesnik ::

Vesel pa bom seveda tudi argumentov, zakaj pa morda ne bi šel na ADSl za naslednji 2 leti... :\
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

root987 ::

Hja, če mene vprašaš, bo siol v prihodnjih letih morda edino imel malenkost več downtima oz. bo vse skupi delalo malo bolj počasi zaradi porasta števila uporabnikov - a bodo verjetno tudi zvišali hitrosti svojih vodov. Tako da resnično ti nič več ne brani dostopa do ADSL-ja. [:D] Osebno lahko siol samo pohvalim - uptime povezave sem imel do sedaj (pa imam šele en mesec statiko) 12 dni, pa še takrat sem sam prekinil povezavo, sem pa slišal tudi govorice, da so nekateri imeli po en mesec in več.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

McHregec ::



To je okoli 29 dni. Je bilo že več kot en mesec. Na žalost nimam slike.
Destroyer Of The Worlds.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Slowenc ::

Glede tega, če vam crkne modem pri kablu NI res, da morte sami kupit modem. Če vzameš Arnes pri LJ-kablu je modem njihova last, tako kot pri Siolu. Pa če pogledamo njihovo ponudbo, dobiš Arnes 2Mbit za 7100 SIT mesečno in BREZ priključnine. Tako je že kar precej mesecev. Res pa je da moraš imet kabel prej. Če pa gledamo samo internet, je pa cenejši kot ADSL.

Drugače je pa broadband povezava postala že razvada. Na začetku so jo imeli samo tisti, ki so jo potrebovali, sedaj jo pa hoče imeti že vsak "mulc". Isto je bilo z mobiteli. Kdo vse ga ima? Še dobro da je tako, se vsaj cene znižujejo, konkurenca je vse bolj ostra, prihajajo nove tehnologije, skratka napredek gre naprej.
Skiny gate.

pivmik ::

Kabel bi lahko pojedel ADSL za malo malco, ampak kabelski ponudniki kot da nočejo biti boljši od ADSLja.
Kabel ima lahko Upload tudi 10x večji kot ADSLov maximum (768kb/s), ampak ponudniki debilno ne ponujajo konkurenčnih paketov. Kretenizem... ne vem al se bojijo SiOLa al kaj?

Sicer pa če imaš možnost vzet ADSL ga vzami!
LP, Gregor GRE^

DSmidgy ::

Samo a je tale 10x več za enega uporabnika ali za več uporabnikov skupaj, ki si upload delijo?

wishmaster ::

Jaz nimam nobenih pripomb glede ADSLA.Občasno so prekinitve (tiste v janurju).Jaz imam statični in dinamični ip in lahk rečem da sem z statičnim ipjem povezan že 47 dni brez prekinitev.Za mene je siol najbolj zanesljivi ponudnik
Pri kablu so res mozne vecje hitrosti sam kaj ti pomaga ko nisi sam priključen na centralo. Hitrost se porazdeli med uporabniki.Siol ti jamči npr 4 Mbite in to tudi imaš.Če ti ne dela z 4 Mbiti,ti pa oni zrihtajo da ti dela tak kot mora.Kaj imaš pri kablu.Imaš 3 Mbite pa ti nikdar ne vleče dol z 3 Mbiti ampak prej z 2 Mbiti.In še ena prednost.Siol vsaj portov ne blokira.Čeprav so monopolisti ,bom pri njih še ostal .:))
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

flipflop ::

Ne nakladaj wishmaster. Tak paket kot ga na kablu plačuješ,takšnega imaš. Res da gre par kilo počasneje,recimo 1.5 Mbit gre ~180 kB/s ampak jst se zaradi tistih par kilo ne sekiram. Pa kako maš dinamični IN statični IP?

root987 ::

Tist o dinamičnem pa statičnem tud meni ni jasno. Doma in študentski al kako? Sicer se pa povsod (kabl in adsl) najdejo primerki, pri katerih deluje internet precej počasneje - kabl je pa menda, IIRC, možno celo "naviti".
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Gandalfar ::

root987: pokazi en adsl primerek...

root987 ::

gandalfar: so se neki že pizdli po forumu kolkr vem, sicer pa sem enkrat enga tipa na ircu zasledil ko se je neki pizdu. ne morem ti pa povedat ne njegovga nicka ne ipja, ker se ne spomnem. verjemi če želiš, ni ti pa treba.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Tomay ::

Najprej sem imel arnes prek kabla, zadaj pa imam trierio. Nekajkrat na dan se mi modem resetira in se včasih po pol ure ne prijavi nazaj, triera blokira porte pod 1024...
Moral bi malo težit, ker mislim da je kriv kabl ne pa triera.

ADSL je kar v redu. Kolega sicer ima problem z njim, ker mu vse dela razen siolove strani in webmaila.

Čisto možno da bom šel na adsl, ko isdn ne bo pogoj.

Glede navijanja kabla pa je tako. Da se odstranit upload limit. Sam še nisem preizkusil.
Voodoo 4Ever

CaqKa ::

eh kaki upload limit.. vse si lahko nastaviš.. dl tudi.

sicer je pa to ilegalno tak mimogrede

pri meni ni nekih večjih izpadov od triere .. zgleda da je to odvisno od tega kje si doma in kako dobre kable še imajo v tistem delu catv omrežja.

wishmaster ::

Ja mam en statični in en dinamični ip.Je to kaj čudnega.Tak majo vsi ki delajo na siolu.In če kerga takega poznaš ni nobenega problema.:D :D :D
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

CaqKa ::

interne mučke...
pa si ti ziher da take mučke lahko pricurljajo v javnost in te na siolu nebodo zaradi tega odpustili?

wishmaster ::

To je že kar nekaj casa znano uradno in ne delam za siol . Sam pozanimaj se na siolu pa ti bodo vse pojasnili.Ti moraš samo poslati prošnjo -seveda ne takšne kot za statični ip. Jaz osebno sem moral dokazati da bom to potreboval pri diplomski nalogi s pomočjo mentorja na šoli in v firmi pa še mal znanec ki dela na siolu ..Sam sem se res zapisal in bi bilo res bolje da bi bil tiho.:D .Jaz sem omenil samo znance iz telekoma da bi koga razkuril :D :D
Če bi rad slišal mučke ti jih tud lahk napišem,ker jih je kar veliko ze uradno znanih.
Če hočeš se pa lahk prepričaš,tako da si nekje nabaviš malo boljši sotwere in boš kaj hitro ugotovil da je tega že kar veliko.Da ima en računalnik 2 ipja.Seveda pa to ni v skladu s pravili tega foruma pa raje ne bom podrobno pisal.>:D
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Zgodovina sprememb…

pivmik ::

Vem da se da z enim računalnikom narediti 2 ADSL povezavi.. z RASPPPoE.
Za 1 statični in 1 dinamični IP pa nisem vedel.
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21023468 (12332) smash
»

SiOL mrk (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
17210390 (10390) hruske
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017624 (5825) Narcos Satanicos
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379478 (6537) AlienRex
»

TELE-TV kabelski uporabniki pozor!

Oddelek: Omrežja in internet
353297 (2567) SubOrbit

Več podobnih tem