» »

na vsake 10min mi slo-tech zmrzne

na vsake 10min mi slo-tech zmrzne

1
2
»

Primoz ::

izmenjava.slo-tech.com SO reklame... ;)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

mchaber ::

Tiste banerje na vrhu bi blo fanj bolj izkoristit.:\

Glede oglasov pa, naredite en banner, na katerim bo napisano, da potrebujete oglaševalce. gotovo bo kak direktor kliknu nanj. Kaj pa mislite, da direktorji delajo v službi?Skoz čepijo na ST :P..
.

Microsoft ::

Pizda, če pa uporabniki niso prpravlen dat jurija za to, da bi se kupu en HW (ki zgleda, da je kar potreben v teh časih), pol pa tak brezveze, da se še sploh kaj menmo!;((

Naredte en račun, objavte številko, potem pa beležte, kdo je nakazal denar (enga samga jurija (lahka tud več...)). Pol se naj ob naslednjem nedelovanju www strani bunjo SAMO tisti, ki bi dali denar za HW. Ostali pa naj odpizdijo....:| Pa stem, ko bi kdo nakazal denar, pa bi tudi potem bil objavlen, bi drugi sej zaupanje dobil in se opogumili, da bi to še sami storili.
Pismo, je ja 1000 kolker tolk aktivnih uporabnikov. Bo pa ja vsak dal tistega jurija. Pismo, kje se vam bo pa to pol na konc živlenja poznal?! Konc koncu, kle gor se dobivajo zastonj informacije, drugi vam zastonj pomagajo, vam mečejo novice na en kup,... Bi že bil cajt, da neki malga VSI skupi prispevamo za to. Da se bo ta pravljica o ST strani nadeljevala še naprej...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Trubadur ::


Berite Thomasa!

borutz ::

JimiBtn:tocno prav si povedal

ajde slo-tech team dajmo kaksne stevilke racunov pokazat da vemo kam nakazat.
potem pa eno stran kjer bi bili napisani
userji pa znesek ki ga je nakazal.
ko bodo drugi uporabniki to videli bodo tud drugi nakazali ze samo zato da bo njihov user na listi

:)

Tito ::

Kaj ko bi pa naredli rubriko donatorji, donacije... Kjer bi dajal ljudem možnost, da bi doniral! A v oglaševalsko mrežo pa nočte it? Kot je httpool ali central iprom?

Drugače pa vem, da so podjetja škrtuhna in če jim podudiš ti rečejo, da bi le na vsak prodan izdelek dobil 4% te pa resnično razjezi.

Tako pač je v sloveniji je majhen trg ...

Intifada ::

Ja, donacije bi bile nujne. Pripravljen sem prispevati nekaj denarja preko pošte, zgolj zaradi razloga, ker morem včasih, oziroma že kar ponavadi pisati dvakrat en in post, kar pa mi jemlje energijo, zdravje in živce!

Tito ::

SAm ne kapiram, kaj vam bo keš? KAj boste zaposlili kake strokovnjake, da vam popravijo forum! Ker pomoje ni problem v strojni opremi ne s pipco ampak vaša koda!

Pa še tako, k se jokcate, kak je težko na tem svetu ... Drugi morajo za gostovanje plačevati po 70 000 na mesec vi pa imate, če se ne motim zadevo popolnoma zaston. Tako da bi že s kakšno oglaševalsko verigo lahko zaslužili tam okrog 30 000 sit mesečno kar bi bilo v enem letu že za fajn posodobitev. Kot drugo pa bi se lahko admini malo žrtvovali za to in če bi vsak dal še kakšnih 5 000 bi se dalo kar hitro zadevo popravit (če je sploh kej pokvarjeno).

Dajte mi povedat, kolk je velka vaša baza (vMB). In če bi naj bi bil problem samo velika baza si je potem treba omisliti kak hiter raid in nič drugega recimo 4 diski v RAID 10, je pomoje daleč najboljša izbira. Procesorja mate več kot dovolj parv tako je 100Mbit povezava za 100× večji obisk.

Malo razmislite, preden ggreste v nakup novega serverja ... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Primoz ::

Tito... saj bi komentiral, pa ne bom >:D

Vsekakor smo hvaležni vsem, ki trenutno ponujate prostovoljne prispevke, vendar jih zaradi preveč birokracije in ostalih možnosti trenutno ne bomo sprejeli.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Tito ::

PA povej kolk je velka baza?

Tito ::

Sicer pa maš prov, sej to ni naš problem to je vaš... Pa sej ne gre za to, da bi vas podcenjeval ampak da mate tak al tak nek čuden hibrid narjen. In vsak prehod že povzroča težave. Če bi hotl, da vam dela optimalno bi rabl zoptimizirat tako samo kodo kot bazo. Kakšne posebne potrebe za strojno opremo pa pomoje ni!

:\

Drugače pa sam ugibam, kaj je vaša baze večja kot 500 MB?

No sicer bom pa raj tih ...

Gandalfar ::

Tito: mas v soboto kaj casa?

Tito ::

Zakaj to:\ ?

Primoz ::

Tito.. baza je večja od 500 MB ... in to precej ;)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Tito ::

Sej če bi iskalnik delal bi lahko preveril, ker če se ne motim ste o tem že enkrat govorili. Nekaj čez GB al kako... No pa saj ko je enkrat baza tako velika, sploh ni velikih razlik. Ker potem je pa samo še vprašanje koliko zahtevkov dobiš v določenem času. In če jih je preveč ni dobro. Ker se začne disk preveč matrat in skakat iz enega dela na drug del diska če je zadeva še fragmenterana je stvar resna. :\

Samo informativno kaj sumite da je? Mate kakšeno hipotezo, kaj bi lahko povzročalo težave. Vedno se ob problemu naredi vse možne scenarije, pa če so še t ako glupi pol se jh pa ovrže če se izkaže da ne držijo... In na koncu boste prišli na pravo težavo in jo odpravili ...:D

Primoz ::

Tito.. ne vem v katerem svetu sicer živiš... ampak jaz sem nekako domneval da zadnje čase Slo-Tech dela tako kot mora (razen nekaj minut čez polnoč).
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Tito ::

No se opravčujem, samo nisem vedu ne.. :D

Amapk kaj je BILO narobe bi pa še vedno lahko povedal...

Ja sej men učeri ni delal, dons pa res dela, sam kaj pa vem sej nisem skos probaval. Lahko bi blo tak, da bi vedno ujel tistih delujočih 10 minut... :D

No sam povejte mi, kaj je bilo spremenjeno :P...

(Aja pa včeri mivečkrat ni delal. Tako da vrjetno je bilo kaj pred kratkim narjenga)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Bakunin ::

st dela bp za siol uporabnike?

se je zgodil cudez in je siol koncno uredil "peering" z ostalimi .si internet ponudniki ? to in se vec...na magicni stevilki 080 1000

zalostno da ST dela bp preko proxyja v tujini kot pa s "sosedi".

koda/sw/hw je druga zgodba.......

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvestilo in napoved izpada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
758631 (6354) root987
»

nalaganje foruma

Oddelek: Slo-Tech
271342 (844) Dr_M
»

Radostna destrukcija?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
784744 (3164) AngelOfDeath
»

Donator pejđ

Oddelek: Novice / Obvestila
362090 (2090) TheHijacker
»

podpora slo-techu (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
894444 (3737) Luka Percic

Več podobnih tem