»

Ekstremno hlajenje

vir: Akiba
Akiba - Kaj dobite, če računalnik hladite s štirimi kompresorji hkrati? Točno! Popolno tišino in eskimske temperature okrog -100° C. Na Akiba-PC so tako s kaskadnim dvofaznim sistemom hlajenja uspeli procesor shladiti v prvi fazi na -44° C, z drugo fazo pa celo malenkost pod magičnih minus sto stopinj. AMD Athlon64 3200+, ki tovarniško tiktaka pri 2 GHz, je stabilno tekel pri 3.049 MHz. Več o tem.

28 komentarjev

Athloni-64 uradno predstavljeni!

The Register - AMD je danes uradno predstavil Athlon-64 družino procesorjev, ko je predstavil njenega prvega člana, ki nosi oznako 3200+. Novinec tiktaka pri dveh gigahercih, od močnejših FX bratcev pa se razlikuje po pomnilniškem krmilniku, ki je to pot enokanalni 64-bitni in ne dvokanalni 128-bitni. AMD-jeva cena za tisoč kosov znaša 417 zelencev, medtem ko 'polni' FX-51 stane 733 dolarjev. Več o tem.

Sveži testi:

13 komentarjev

Athlon-64 na policah

X-Bit Labs - Zadnje dni je po internetu krožilo kar nekaj testov novega AMD-jevega izdelka. Kljub temu, da je dolgo časa veljal končni datum izida, 23. september, pa je dolgo pričakovi Athlon-64 končno prispel na prodajne police. Vendar so prvi srečneži, ki že lahko kupijo tega hitrostneža le prebivalci dežele vzahajajočega sonca -- Japonske.

Prvi primerki so označeni z 3200+ in tiktakajo pri dveh gigahercih. Za dodatno hitrost seveda poskrbi tudi L1- in L2 predpomnilnik. Slednjega vsebuje procesor kar megabajt, medtem ko je L1 dodan na procesor v količini 128-ih kilobajtov.

Procesorji bodo za optimalno delovanje potrebovali 1,55 V in so grajeni v 0,13 mikronski tehnologiji. Pri AMD-ju so vrednost Athlona-64 ocenili na manj kot 500 ameriških zelencev -- 475 $. Izdelani so v tridesetem tednu letošnjega leta. Višje tiktakajoče primerke pa lahko pričakujemo konec tega meseca. Klik!

11 komentarjev

Athloni 64 prihodnji teden

X-Bit Labs - Več kot leto dni kasneje, kot je AMD prvotno načrtoval, bodo AMD-jevi prvi 64-bitni procesorji ugledali prodajne police in postali dostopni tudi širši srenji. Najprej bodo dostopni, kot je to že v navadi, na Japonskem, poroča Akiba PC Hotline, saj naj bi jih bilo v Tokyu moč kupiti že 19. septembra. AMD Athloni 64 3200+ bodo naprodaj v kompletu z matično ploščo MSI K8T NEO FIS2R po ceni 650 dolarjev, kjer bo procesor predstavljal približno pol tisočaka. Koliko procesorjev bo dejansko na voljo in ali bodo med njimi tudi močnejši modeli, ne ve nihče. Klik!

6 komentarjev

Prve izkušnje s 64-bitno inačico Windowsov XP

Le kaj bi to lahko bilo? :)

vir: GamePC
GamePC - Glede na to, da se zadnje čase v vedno večjih količinah na trgu pojavljajo 64-bitni procesorji, je bil Microsoft prisiljen izdelati tudi 64-bitno izdajo Windowsov XP iz preprostega razloga -- da ga konkurenca ne prehiti.

Na Game PC-ju so objavili prve izkušnje s tem, novopečenim, operacijskim sistemom, ki naj bi bil po prvih izkušnjah zelo obetajoč. Na trg bo verjetno splavljen šele takrat, ko bo AMD začel izdajati večje količine 64-bitnih procesorjev. Klik!

25 komentarjev

AMD z vzpodbudnimi rezultati

X-Bit Labs - AMD-ju se, kot lahko sklepamo po tej novici na X - Bit labs, končno obetajo boljši časi, saj mu je uspelo obdržati 20% tržni delež na trgu x86 procesorjev, pričakujejo pa še povišanje le - tega v letu 2004, predvsem na račun Athlona 64 in Opterona.

Kot kaže, se bo procesorska vojna bila še dolgo, kar je za nas, končne uporabnike, dobra novica - še je v spominu čas, ko še ni bilo Athlonov in je tehnologija napredovala po polžje, cene pa so bile nekje v oblakih. Ni kaj, konkurenca je zdrava.

14 komentarjev

Athlon-64 v akciji

OC Workbench - Athlon-64 je brez dvoma zadnje čase najbolj pričakovan procesor. Razlog je preprost: procesor bo podpiral 64-bitne aplikacije in s tem, če bo vse po načrtih AMD-ja, AMD vrnil nazaj v dirko megahercev. Na OC Workbench so tokrat preskusili testni primerek v, kje drugje kot, Quake 3 Arena. Procesor je sicer hitrejši od trenutno najhitrejših AMD-jev, vendar pa zaostaja za Pentiumom 4 3 GHz. Počakajmo raje na izid ... Klik!

6 komentarjev