»

KT400A je tu!

Tech Report - Dočakali smo, dame in gospodje, konkurenta nForceu2, naslednika KT400 -- KT400A. Dasiravno je VIA to čipovje za AMD procesorje napovedovala že nekaj časa, ga celo že dobavila nekaterim izdelovalcem osnovnih plošč, smo morali na njegovo uradno splavitev in spisek specifikacij počakati do danes. Vedno eksluzivne spletne strani so pohitele s svojimi strokovnimi članki o tem čipovju, tako da vam je danes v branje dano kar nekaj čtiva.

7 komentarjev

Kyro II

hardCOREware - Testov Kyra II se je na internetu pojavilo že kar nekaj. Tule je še eden, tokrat iz HardCOREwarea, kjer se ubadajo s Kyrom bolj iz teoretičnega zornega kota. Kyro II ponuja novo tehnologijo tile-based rendering, ki je nekaj podobnega, kot je bil HSR (Hidden surface removal) pri 3dfxovih karticah, le da je pri Kyru to strojno podprto. Učinek tile-based renderinga je izrisovanje le tistih delov slike, ki so tudi dejansko prikazani na zaslonu. Kyro to doseže z določanjem trikotnikov, ki so v ospredju. Tiste, katerih se ne vidi, pa spusti in kasneje nanje tudi ne lepi tekstur ter jih ne osvetljuje. Naslednja svetla stran Kyra je (za razliko od GeForce MXa), da vse dela v 32 bitnih barvah, tako da se uporaba samo 16 bitnih barv ne izplača. Kyro podpira tudi Environmental Bumb Mapping, ki sliko, če to igra podpira, močno izboljša... pa saj veste, kaj je to. Številsko je Kyro na pogled zelo boga kartica, saj zmore le 230 Mpixlov in Mtexlov na sekundo (Geforce 2 MX 350Mpx/s, 700Mtx/s), a...

12 komentarjev

[H]ard|OCP razlaga o Kyru

HardOCP - Medtem, ko si lahko na naši strani preberete Brodurjev primerjalni test, v katerega je vključen tudi Kyro, so se tega lotili tudi na naj[T]rši strani na planetu, HardOCPju. Kar zelo obsežen članek vas pouči o Hidden Surface Removalu, ki ga Kyro hardversko podpira, testi hitrosti in zmogljivosti so priloženi. Zanimivo branje, ki pa zaključi nič drugače, kot Brody. Kyro je zelo poceni, a je počasen. Anomalije na sliki zaradi nedodelanih gonilnikov tudi niso izjema. Klik!

0 komentarjev

Zanimivost...

Jaz - Na HardOCP sem zasledil eno res zanimivo povezavo in moram priznati, da take eksotike ne vidimo vsaki dan. V bistvu gre za nekega tipa, ki je pretopil srebrni jedil... hmm... a ni to malo znano ? Pa saj to je naš Charles in njegovo srebrno vodno hlajenje!
Hehe, ok iz tega glupega izpada lahko pogruntate, da smo dobili nekaj omembe celo na slavnem HardOCPju, druge tuje strani pa še pridejo. Zahvala gre seveda Charlesu in njegovem srebrnem vodnem hlajenju in če se danes ne bo sesul strežnik, bomo priča rekordnem obisku. Juhej .

14 komentarjev

Kaj je DDR SDRAM?

HardOCP - O DDR SDRAMu se zadnje čase govori malodane na vsakem vogalu, toda redki so ljudje, ki dejansko vedo za kaj se gre. Jasno je, da gre za nekaj boljšega, kot SDR SDRAM, toda načini delovanja in dejanske prednosti ne spadajo med splošno znanje. Če vas take stvari zanimajo in podrobno preučite vse, za kar morate odšteti denarce, je ta članek na HardOCPju kot nalašč za vas. Gre za podrobno, toda laiku prijazno razlago delovanja in prednosti DDR SDRAMa. Tudi če ne boste razmeli vsega, boste po branju razumeli precej več ( oziroma tako vsaj pravijo na HardOCPju [;)]).

1 komentar