»

Hotmail ob prehodu desetletja začasno izgubil e-pošto

PC Magazine - Na novega leta dan je nekatere uporabnike Microsoftovega elektronskega predala Hotmail pričakalo neprijetno presenečenje ob prijavi. Namesto starih sporočil je bil njihov predal popolnoma ponastavljen. Kakor da bi se bili ravnokar registrirali v sistem, so imeli le pozdravno sporočilo in nič drugega. Microsoft so o težavi obvestili, njihovi inženirji pa so začeli ugotavljati, kje je tičal problem.

Tovrstno obnašanje sistema se namreč pojavi le v enem primeru - če se uporabnik računa ne dotakne v 120 dneh in ga sistem samodejno izprazni, a se nato vanj prijavi v naslednjih 90 dneh, preden bi naslov postal spet...

26 komentarjev

Miza + Računalnik + Star Wars = TIE Fighter

Extremetech - Na ExtremeTechu je bilo ta teden razpisano tekmovanje v modificiranju ohišij na temo znanstvene fantastike. Zmagal je David Barry, ki je izdelal dober meter visok model vesoljskega plovila TIE Fighter, dobro znanega vsem ljubiteljem Lucasove filmske serije Vojna zvezd. V model je vgradil komponente svojega računalnika, obenem pa mu služi tudi kot delovna miza. Projekt je stal približno 300 dolarjev, za nagrado pa je avtor prejel 120 brezplačnih snemanj glasbenih datotek s strani eMusic.com ter mesto v žrebanju za glavno nagrado - osebni računalnik.

22 komentarjev

Miguel de Icaza o Longhornu

OSNews - Miguel de Icaza je morda najbolj slaven razvijalec odprtokodne programske opreme poleg Linusa Torvaldsa, saj je avtor namiznega okolja Gnome, trenutno pa se ukvarja z razvojem Mona, odprte implementacije Microsoftove tehnologije .NET. V svojem spletnem dnevniku je predstavil lasten pogled na Longhorn in tehnologije, s katerimi bo slednji zaznamovan, predvsem XAML, Avalon in .NET. Zanimiv sprehod skozi Microsoftove smernice in posledice, ki jih bo prinesel Longhorn.

9 komentarjev

Modna revija oblačljive tehnologije

MicroOptical BV-1 Video Glasses

vir: Extremetech
Extremetech - Zagotovo ste že kdaj sanjali, da bi izgledali kakor Geordi LaForge ali pa kot Seven of Nine ter inovativno uporabljali vso moderno tehnologijo, ki jo s tem razkazujete svetu. Kakor kaže, dnevi ko bomo na cestah opazovali podobne osebe niso več daleč. To je pokazala tudi modna revija, ki so jo organizirali v okviru konvencije o brezžičnih tehnologijah v Atlanti. Seveda največ povedo slike tako, da kar oči na pašo.

10 komentarjev

Vojna kodekov

Slashdot - Se sprašujete, kateri video kodek je najprimernejši za domačo uporabo? ExtremeTech je prav za vas izvedel preskus kodekov DivX 5.1.1, Windows Media Video 9, QuickTime 6.5/Sorenson 3 in QuickTime 6.5/MPEG-4. Primerjali so rezultate kodiranja filmov Matrix Reloaded, Monsters, Inc., X2 in Spider-Man. Vas zanima, kdo se je najbolje odrezal?

Seveda se je potrebno vprašati o neodvisnosti raziskave, ki pozabi preveriti kvaliteto čislanega odprtokodnega kodeka XviD ...

8 komentarjev

Kako bi lahko izgledal Longhorn

Longhorn na DVD-ju

vir: Extremetech
Extremetech -

Ob takšnem večeru, ko zastran praznikov primanjkuje tistih klasičnih računalniških novic, si lahko privoščimo, da malce pošpekuliramo in pogledamo, kaj nas čaka v prihodnosti. Oziroma to za nas naredijo drugi.

Microsoft je, če se še spomnite, nedavno tega nekaterim razvijalcem predstavil razvojno različico .4051 novih Windows Longhorn. Na ExtremeTech so si jo ogledali in malce pošpekulirali, kaj nam utegnejo novi Windows prinesti. Zanimiv člančič, a vzemite v zakup, da nas do končne različice ločita še vsaj dve leti, tako da bodo spremembe še velikanske.

20 komentarjev

Za varnost ne potrebujete popolne kode, samo pametne uporabnike

Slashdot - Pri ITBusiness so opravili intervju z eno dandanes najvplivnejših oseb v IT industriji, Bill Gatesom. Pogovarjali so se predvsem o varnosti v Microsoftovih izdelkih in o tem, kaj razvijalci počno glede izboljšanja le- te.

Glede na odgovore vodilnega moža nameravajo v prihodnosti veliko sredstev vložiti v osveščanje uporabnikov, kako uporabljati požarne zidove in o tem, da je programsko opremo treba posodabljati, če želijo ostati varni. Sicer pa ni pozabil povedati, da jim njihova posebna orodja in interni pregledi kode omogočajo skoraj popolno programsko kodo.

Na podlagi teh izjav se postavlja vprašanje, če ne bo morda prihajajoči Longhorn omejil uporabnika na brskanje po 'varnem' spletišču stran na msn.com ter igranju zaupanja vredne pasjanse. [;)]

28 komentarjev

Longhorn Razvijalska mreža

Microsoft - Microsoft je pred kratkim odprl novo poglavje v knjigi Razvijalskega omrežja MSDN (Microsoft Developer Network) - Longhorn Developer Center (LHDC). Zadeva je razdeljena na štiri podpoglavja: splošne informacije o Longhornu; stran za razvijalce gonilnikov in programja; neke vrste forum za vprašanja, odgovore in predloge ter še razna testna ali že razvita orodja in podobno. LHDC.

Dodatek 18.40: Na CNET so opravili intervju z Billom Gatesom v katerem se tudi sprašujejo, če ni naložba samo kockanje. Predlagam, da si intervju preberete, čeprav se vam bo morda zdelo, da Bill govori veliko a nič ne pove - mislim da boste lahko izluščili bistvo.

12 komentarjev

Razvijalska verzija Longhorna na internetu

vir: Neowin
več strani -

Malce preden bi Microsoft udeležencem konference razvijalcev (Professional Developer Conference) uspel razkazati 4051. prevod sistema Longhorn, ki je sicer še vedno v globoki alfa fazi, se je le-ta znašel na internetu. Seveda se ob tem postavljajo vprašanja, ali je to zgolj neroden slučaj ali hotena nevšečnost.

Da Microsoftove razvojne različice uhajajo, je splošno znano in pravzaprav pričakovano in popolnoma razumljivo. Pri tako širokem krogu razvijalcev in testerjev, kot ga ima Microsoft, je to pač nemogoče preprečiti, pa še škodljivo ravno ni. Zanimivo je tudi, da bo Longhorn decembra dobilo kar nekaj ljudi z MSDN naročnino, tako da če ne prej, se...

34 komentarjev

Razvoj novih Windows primerljiv z odpravo na Mesec

The inquirer -

Novica ali kost za glodanje, kakor pač obrnete, za vse, ki se pritožujete čez cene Microsoftovih izdelkov.

Na Etre konferenci, ki se te dni odvija v Berlinu, je Bill Gates podal zanimivo izjavo. Trdi, da bo razvoj nove različice Windows stal Microsoft toliko, kot je stala odprava Apolla na Mesec v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Ponovno je ponovil že znano dejstvo, da bo Longhorn zamudil, o čemer smo že poročali. Več o tem.

22 komentarjev