»

Več pomnilnika - slabši rezultati

Overclockers.com - Saj verjetno že veste kaj o tem. To, da preveč pomnilnika ni dobro za hitrost sistema, smo poročali že mnogo časa nazaj, pa tudi vi, naši uporabniki to verjetno že veste.
Na Overclockers.com so napravili neke vrste "akcijo". Naprošajo nas, da s SiSoft Sandro stestiramo naša računala s 512 MB ali več pomnilnika ter jim pošljemo rezultate. Za primerjavo pa potem vzemimo iz računala nekaj pomnilnika ter poženimo teste še enkrat. Vse rezultate zapakirajmo in pošljimo na elektronsko pošto. Več informacij tukaj.
Jaz sem jim že poslal, ker me res zanimajo rezultati.

8 komentarjev

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Ultimativni test

GamePC - Kaj je boljše od testa? Dolg test? Kratek? Ne, ne. Najboljši je primerjalni test. Ni ga lepšega kot videti točne razlike in prebrati prednosti ene in druge komponente. Točno to so tu pripravili fantje pri GamePC. Testirali so 7 (opa!) GeForce3 grafičnih kartic. Secirali so torej: Asus V8200 Pure, Asus V8200 Deluxe, Gainward PowerPack III, Hercules 3D Prophet III, Leadtek Winfast TD, Nvidia Reference GeForce3 in Visiontek GeForce3. Test je tudi zeloooo obširen, saj obsega 18 strani! Če boste v kratkem kupili GeForce3, si test morate prebrati. Če ne, pa si ga preberite kar tako, iz lastnega zadovoljstva.

2 komentarja

GeForce3 vs Kyro II

Ace's Hardware - Tukaj je test grafične kartice na GeForce3 procesorju proti grafični kartici na Kyro II procesorju. Fantje so na AMD Thunderbird-u 1.33 GHz stestirali Guillemot 3D Prophet 4500 - Kyro II (64 MB) in Guillemot 3D Prophet III - Geforce III (64 MB). Ob tem so za primerjavo stestirali še celo vrsto drugih kartic.
Prišli so do standardnih zaključkov, ki jih poznamo že vsi. Da je Kyro II zelo dobra grafična kartica srednjega cenovnega razreda. Je le malo slabša od GeForce2 GTS-a, nosi pa ceno GeForce2 MX-a. GeForce 3 pa je kartica prihodnosti, ki jo bodo znale izkoristiti šele kasnejše igre. Nič novega torej. Poglejte si pa vseeno.

2 komentarja

Nov test GeForce3

Guru 3D - Tokrat iz Guru3d. Samo na srečo to ni še en test GeForce3 tehnologij in analiza le-teh, temveč dejanski test grafične kartice, ki jo poganja čip GeForce3. Katere kartice? Hercules 3D Prophet III. Seveda se fantje niso mogli upreti skušnjavi in so, na žalost, malo tudi opisali tehnologije, ki jih GeForce3 uporablja. Ampak zelo na kratko. Kartico so spustili skozi toliko testov, da jaz še v življenju nisem videl toliko. Ne samo standardni 3DMark2000&2001 ter Q3 in UT. Ampak testni programi za katere še slišal nisem (ampak so, glede na fotke, zelo dobri), do sploh nekih posebnih grafičnih pogonov. Skratka, zelo podroben test!
Kartica je v zapeljivi modri barvi in ima že serijsko montiranega Blue Orb-a. Na njej je še 64MB visokokakovostnega pomnilnika. Zaključek: kartica je dobila Editors choice naslov. Članek si oglejte tu. Priporočam!

9 komentarjev

Fotografije čipov

X-Bit Labs - Danes so se pojavile prve fotografije uradnih GeForce3 čipov. Vem, rekli boste, da ste jih vi že videli. Pa jih niste. Videli ste NV20 čipe, ki si jih lahko ogledate tu. Da bi videli nove, se odpravite sem. V resnici bistvene razlike ni. Edino ta je, da na prvem piše NV20 na drugem pa GeForce3. Razlikujejo se tudi v reviziji. V prvem primeru je to A3, v drugem pa A5. Nvidia je začela čipe izdelovati v 13. tednu, kar pomeni nekje v koncu marca, kar je razvidno iz fotografij.

0 komentarjev

GeForce3 z 128MB pomnilnika

NvNews - Hercules resno razmišlja, da bi naredil kartico na Nvidia GeForce3 čipu, z 128MB pomnilnika. Seveda stvar še ni odločena, ker Hercules ve, da bo zelo malo kupcev bilo pripravljenih odšteti tako veliko denarja za grafično kartico. Kupci, kot smo mi, odpademo že v prvem krogu. Ostanejo torej še profesionalci, ki pa že imajo Quadro2 kartico povsem v te namene. Komu bi torej Hercules kartico sploh lahko prodal?
No, v vsakem primeru bi bilo zabavno videti par testov te mrcine, če bo kdaj sploh izšla. Zdi se mi, da bi premagala Kyro II.

Ura je 13.45 in pravkar sem tukaj ugotovil, da bo Hercules zagotovo začel s proizvodnjo 128MB GeForce3-ja nekje v sredini maja. Jaome .

6 komentarjev

Cene GeForce3 še vedno padajo

Reactor Critical - Izgleda, da bodo GeForce3 kartice ob pričetku prodaje stale res "samo" $400. NVChips-FR pravi, da bo Hercules spustil ceno svojega 3D Propheta III na $470. Kot že vemo so cene v Francij malo višje kot v drugih državah, tako da lahko pričakujemo, da bodo drugje stale $50-$100 manj! No, vsekakor lepa novica, saj je $400 že normalna cena za najnovejšo grafično kartico na tržišču.

6 komentarjev

Nadaljevanje Prophet III sage

vir: Riva3D
Riva3D - Kot verjetno že veste, se je na internetu pojavilo nekaj slikic in podatkov o Herculesovem 3D Prophetu III, ki bi naj bil zasnovan na GeForce 3 (NV20) čipu. Šlo je za neko trgovino, ki je objavilo prvo slikico Prophet III škatle in nekaj podatkov o kartici, seveda pa Nvidia česa takšnega ni mogla trpeti in je podjetje urno prisilila, da je ponudbo in informacije umaknilo. Kakorkoli, informacije so se sedaj pojavilo v neki neznani švicarski trgovini. Očitno bo poleg "navadne" GeForce3 kartice s 64MB pomnilnika na voljo tudi "Ultra" kartica s 128MB 500MHz DDR pomnilnika. Seveda tukaj ne gre za kakšne uradne informacije in za kaj več bo potrebno počakati, toda prav lahko se zna zgoditi, da...

6 komentarjev

Globinska analiza NV20

Digit Life - Novi članek na Digit-Lifu bo pogodu predvsem tistim, ki ste že precej globoko v računalniških vodah in vam razne kratice ne predstavljajo nerešljivih ugank. Z drugimi besedami, stvar je napisana preveč podrobno in tehnično za povprečnega računalničarja, medtem ko bodo entuziasti uživali v branju. Gre za razpravo o napovedanih lastnostih prihajajočega NV20 čipa, ki nas čaka že v bližnji prihodnosti. Razložene so vse prednosti novih tehnologij, ter povečini tudi sam način delovanja čipa. Tukaj!

1 komentar

Quadro mod

TweakHardware - Da je Nvidiine GeForce/2 mogoče brez večjih težav modificirati v precej dražje Quadro kartice, ki so namenjene resnemu delu, je znano že nekaj časa. Vseeno pa vam bom posredoval povezavo na Tweakhardwarov članek, saj je še najbolj jasen od vseh, ki so se do sedaj pojavili. Naj vas opozorim, da z modifikacijo ne boste deležni zelo opaznih pohitritev v igrah, toda vsi, ki se ukvarjate z resnim delom (CAD, 3D Studio...) pa boste pohitritev še kako opazili!

1 komentar