»

Modri ADSL

SiOL - V svetu telefonskih oz. 'dial-up' povezav ni prav nič nenavadno, da lahko sami prključite modem ter si na računalniku namestite internet. Če pa ste želeli imeti širokopasoven internet, ste ga morali naročiti, pa naj bo to kableski (Telemach, Triera, Arnes, itd.) ali ADSL (SiOL, Volja,...), pri enem od ponudnikov, ki so potem na vaš dom poslali serviserje, ki so vam vso zadevo tudi zmontirali.

Pred kratkim je SiOL 'odprl' ADSL za vse, torej tudi za uporabnike navadnih telefonskih linij, torej tiste, ki nimajo ISDNja. Zdaj pa predstavlja novi paket, za katerega pravijo, da ga skoraj dobesedno kupite v škatli. Če si namreč ne lastite ISDN paketa, si lahko ADSL priključite kar sami, v nasprotnem primeru pa bodo k vam na dom prišli tehniki in to (proti plačilu seveda) opravili namesto vas. Sam paket dosega hitrosti do 1 Mbit/s, torej je osnovni SiOL ADSL paket.

Cena je ugodna, paket namreč stane 1+1 SIT, torej 2 slovenska tolarja, akcija pa traja do 15. oktobra.

126 komentarjev

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev

Zamenjava v vrhu Telekoma

STA - Na današnji seji je nadzorni svet Telekoma Slovenije razrešil Petra Graška z mesta predsednika uprave Telekoma. Kmalu zatem je z mesta direktorja SiOL-a odstopil tudi Miran Kramberger. Za vršilca dolžnosti direktorja SiOL-a je bil imenovan Matevž Turk, vodja tehničnega področja (SiOL), Telekom pa bo do imenovanja nove uprave vodila Darinka Virant, dosedanja podpredsednica uprave Telekoma.

Razlog za razrešitev je po vsej verjetnosti nestrinjanje dosedanjega predsednika uprave Petra Graška in ministra za informacijsko družbo glede pripojitve SiOL-a Telekomu, kar bi naredilo razmere na slovenskem trgu internetnih storitev še bolj nepregledne, kot so sedaj, ko je SiOL samostojno podjetje z lastno bilanco.

Po besedah ministra za informacijsko družbo Pavla Gantarja pa je edini evidentirani kandidat za novega predsednika uprave Telekoma Libor Vončina, ki naj bi bil na mesto prvega moža Telekoma imenovan 1. marca. Libor Vončina je v decemberski zamenjavi na vrhu Telekoma na položaju...

31 komentarjev

ADSL brez ISDN

Finance - Kot smo že izvedeli iz forumov, bo SiOL začel ponujati ADSL brez pogojene ISDN telefonske linije. SiOL bo ponujal tudi IP telefonijo, kar pomeni, da ne bomo ostali čisto brez fiksne telefonije. Komercialni začetek opravljanja teh storitev obljubljajo za prvo četrtletje letos. Cene naročnine za telefonijo obljubljajo nižje, kot so sedaj pri Telekomu.

Verjetne cene bodo naslednje: Priklop: zagotovo ne bo dražji od 30.000 SIT Mesečna naročnina za ADSL: nespremenjena (od 8.000 do 14.600 SIT za fizične osebe) Mesečna naročnina za telefonijo: cenejša od Telekomovih 2.568 SIT.

Seveda lahko obstoječi uporabniki odjavite ISDN priključek in poveste Telekomu, da se ta linija upošteva kot razvezana linija pri Siolu. Siol bi vam naj po besedah direktorja Mirana Krambergerja priklopil ADSL v roku 2 tednov. Prav tako bi naj še letos uvedli VDSL, ki na razdalji do 1500 metrov od centrale dosega hitrosti do 24 Mbit/s prenosa do uporabnika in do pet Mbit od uporabnika. Prvih nekaj 10 uporabnikov...

56 komentarjev

Siol does it again

Slo-Tech - Fantje pri Siolu so res neverjetni. Prejšnji mesec so odklopili ADSL, ker nisem plačal junijskega računa. Opomine, pravijo, da so pošiljali po elektronski pošti, na naslov @siol.net, ki ga seveda ne berem. Da bi jim kapnilo v glavo, da so plačani računi za julij, avgust in september in da je zato nekaj drugega narobe, se seveda ni zgodilo. No, ampak to je že stara zgodba. Včeraj so njihove sposobnosti živciranja svojih uporabnikov dosegle nove višave.

Meni nič tebi nič so onemogočili pošiljanje preko smtp.siol.net kateremukoli pošiljatelju, ki nima na koncu naslova e-pošte @siol.net. Ker za pošto uporabljam ARNES-ov račun, to pomeni, da ne morem več pošiljati sporočil z naslovom nekdo@guest.arnes.si, če sem na internet povezan preko ADSL. Da bi bila zadeva še hujša, so enako naredili tudi vsem svojim strankam, ki imajo lastne domene. Nesrečen fant na tehnični pomoči je povedal, da zdaj delajo spisek svojih lastnih domen, da jih bodo lahko spet vključili.

A vrh ledene gore ni to,...

163 komentarjev

IP-televizija na Slovenskem

vir: SiOL
SiOL -

Verjetno ste o tem že slišali, morda celo na našem forumu, a vseeno nakratko povzemimo. SiOL s prihodnjim tednom začenja tržiti novo storitev, ki sliši na ime IP TV. Gre za neposredno konkurenco kabelski televiziji. Storitev, ki bo sprva na voljo le v širši Ljubljani z okolico, kasneje pa tudi drugod, bo za svojo delovanje potrebovala ADSL priključek pri uporabniku, le-ta pa bo dobil možnost spremljanja sto desetih TV programov kakovosti digitalnega satelitskega signala -- preko klasične bakrene parice na analognem televizorju.

Teorija, ki za tem stoji, pravi nekako takole. Večino programov že njihovi distributerji dobavljajo v digitalni obliki, tako da...

48 komentarjev

SiOL: konkurenca Volji ;-)

Finance - Od sedaj je "brezplačen" dostop do interneta mogoč tudi pri SiOLu -- po vzoru VoljaTela so se namreč odločili tudi sami ponuditi dostop uporabnikom urnega paketa preko številke 0888.

Klic je tako cenejši -- 3,24 tolarja ob svetlem in 1,8 ob zatemnjenem delu dneva (neposredno plačilo SiOLu je nično, povišana pa je klicna tarifa), klice pa bo namesto SiOLa posredno obračunal Telekom. Ta paket se ob nični naročnini tako izkaže za ugodnejšega od standardnega paketa; primerjava z neomejenim paketom pokaže tudi premik točke preloma ugodnosti, saj bo po novem obračunavanju slednji ugodnejši šele od približno 66. ure dalje. Klik!

20 komentarjev

Bomo dočakali konkurenco v fiksni telefoniji?

Finance - Pri Voljatelu se trenutno izgovarjajo na pristojne državne organe, češ da so sedaj na potezi oni. Prihod konkurence na naš telekomunikacijski trg pa po njihovem pogojuje tudi cena medomrežne povezave, ki mora biti pod ceno lokalnega klica. Pri Voljatelu bodo začeli s fiksno mednarodno telefonijo. Dovoljenje za fiksno javno govorno telefonijo imajo sicer že eno leto. Prejšnji mesec je dovoljenje za opravljanje fiksne telefonije dobilo še podjetje Noviscom. Več ...

3 komentarji

Cisco tožen

Vnunet - Eh, tokrat se govori o 1.3 milijarde prekooceanskih zelencev vredni tožbi podjetja Vox2Vox, ki se ukvarja z IP telefonijo in podobnim, kateremu naj bi omrežni gigant Cisco o omrežju, katerega sta skupaj gradila, posredoval napačne oz. zavajujoče podatke ter se nasploh vedel skrajno neotesano. Klik!

0 komentarjev

Cene storitve ADSL

Jaz - Telekomove cene so znane. Za vzpostavitev ADSL kanala boste morali odšteti 30.000 SIT, mesečna naročnina bo pa znašala 3034,5 tolarja. Ampak, pozor! Za lastništvo ADSLa morate imeti ISDN (kar je, za moje pojme glupo, ampak pustimo to za naslednjič). Ta cena 3034 tolarja na mesec je tako kot nekakšna mesečna naročnina, na katero boste plačevali še dostop ponudniku za internet (v tem primeru trenutno edinemu, ki ima možnost ADSL, SiOlu). Torej, če bo SiOl prizanesel nam, krotam, si lahko celo še kaj obetamo. Če ne - bomo pa videli. Vse, kar mene zanima, je: Koliko bo SiOl odštel od mojega prasca za 128k povezavo v tujino, pavšalno 24h na dan, z neomejenim SLOVENSKIM prometom.

16 komentarjev