»

LED destrukcija

Bit Technologies - Veliko smo tega že rekli v forumu, a vedno se najde nekdo, ki nima pojma, kako zvezati LED diodo, da bo lepo svetila in se ne skurila. Na Bit-Techu je bilo CheeseManu nekega dne dolgčas, pa se je spomnil, da bi lahko skuril kakšno ledico, bralcem v poduk. Celotni življenski krog LED diode je prvič poslikal, nato pa še posnel in spravil v krajši članek. Kaj je na koncu ostalo? Tole:

0 komentarjev

Fan controller

I Am Not A Geek - Na I am not a geek so stestirali Rheobus "fan controller", na katerega lahko priključite do 4 ventilatorje. Rhoebus precej spominja na Matejeve šalterje, ki so bili stestirani na Slo-techu, vendar se malce razlikuje od običajnih kontrolerjev. Namesto navadnih stikal ima regulatorje. S temi regulatorji se da določiti, s kakšnimi hitrostmi bo ventilator deloval. Če je regulator obrnjen do konca navzgor, bo ventilator delovali normalno, če pa je regulator obrnjen do konca navzdol, pa bo ventilator deloval z najmanjšimi vrtljaji (ventilatorja se ne da popolnoma izklopiti). Celoten test najdete tukaj. Skratka, če se zanimate za take stvari (kot vidim, vas na Forumu ni ravno malo) in se vam zdi izdelava pretežka (ter hočete regulatorje), potem lahko Rheobusa naročite na proizvajalčevi strani. Samo ne pritožujte se, če boste morali v plastično ploščico sami izvrtati luknje za regulatorje in če vam bodo precej močne modre LEDice "žgale" v oči....

7 komentarjev

Pokazatelj zasedenosti sistema

HardOCP - Na tej strani lahko zasldite zanimiv projekt nekega tipa, ki omogoča spremljanje raznih sistemskih spremenljivk preko LED diodic. Vezje z LEDicamo je nadvse preprosto, na računalnik pa se ga priklopi preko paralelnega vmesnika. S pomočjo ustreznega softvera (ledmeter-0.2 za linux in LEDMeter za Winse) tako LEDice prikazujejo zasedenost procesorja, pomnilnika, mreže in tako dalje, pač vse stvari, ki jih spremlja vaš sistem. Nadvse zanimivo!

3 komentarji

Zanimivo ohišje

Penis Mightier - Na PenisMightier (jaome ) strani sem zasledil slikico tega zelo zanimivega ohišja. Na žalost avtor strani ni dal nobenih podrobnejših informacij o kateremu proizvajalcu in modelu gre, toda že slika je tako zanimiva, da sem jo enostavno moral dati v novice. To ohišje s 335W napajalnikom je meni osebno eno izmed najlepših, ki sem jih videl do zdaj. Stvarca ima modre ledice, dva skirta USB vhoda na sprednji strani ter blowhole na stranici. Slin!

4 komentarji

O LEDicah

več strani - Heh, ne boste verjeli, toda obstajajo tudi takšni fanatiki, ki dobesedno častijo LED diode in v njihovo čast postavljajo spletne strani. Ena izmed takih je definitivno Virtual LED Museum. Če izvzamemo, da je avtor očitno fanatik, je stran precej uporabna za vse moderje ohišij, saj je na njej zelo velika zakladnica znanja o teh malih lučkah, ki lahko precej polepšajo drugače dolgočasna ohišja.

Ko smo že pri LEDicah pa ne smem pozabiti na Blue LED FAQ, stran, ki je bila postavljena v čast modrih LEDicam. No, avtoru se očitno zdi, da modre LEDice niso več tako posebne, kot so bile pred leti, tako da strani več ne osvežuje, toda na njej je še vedno kar nekaj uporabnih informacij o tem kakšne LEDice izbrati za najboljši učinek.

0 komentarjev