»

Kako varen je Microsoftov požarni zid?

Slashdot - Čeprav želi microsoft z novim požarnim zidom ljudem omogočiti varen dostop do interneta, se mnogi sprašujejo kako varen požarni zid pravzaprav je. Pri Flexbeti so opravili nekaj testov in zaključili, da varnost ni na visokem nivoju. Pravijo, da je Microsoftov požarni zid najbolje ugasniti in si poiskati drugega. Že dejstvo, da njihov požarni zid lahko ugasne druga aplikacija je dovolj, da ugotovimo, da se je Microsoftu spet ponesrečilo. V prispevku za PCWorld so pri Microsoftu priznali, da to ni nič posebnega in da ni naloga požarnega zidu, da omejuje izhodne paketke.

53 komentarjev

Kištica, ohladi se

Warp2Search - Sodeč po temperaturah v zadnjih dneh, je moč pričakovati kar toplo, če ne že pasje vroče poletje. Tukaj pa za vse nas računalniške geeke nastopi manjši problem in sicer, naši mlinčki se znajo na podlagi tega še dodatno pregrevati in moramo zato poskrbeti za dodatno hlajenje najbolj pregravanih delov računalnika.

Dobro alternativo pasivno-zračnemu hlajenju kakopak predstavlja vodno hlajenje. O tem je bilo že napisanega malo morje, a vendar so na strani msfn predstavili vodič, kako poteka vgradnja celotnega vodometa. Klik!.

14 komentarjev

Samodejno hlajenje pločevinke - izziv za vodno hlajenje

Independent - Britanski časnik Independent poroča, da naj bi na tržišče kmalu prišle pločevinke, ki se same ohlajajo. Podjetje s Floride je take pločevinke že razvilo, na trgu pa bi lahko bile že letošnje poletje. Obračanje dna pločevinke poganja miniaturen hladilnik, vgrajen v pločevinko, ki bo lahko temperaturo tekočine znižal za najmanj 17 stopinj Celzija. Klik!

Kaj bi to pomenilo za nas v navezi nekaj pločevink in vodnega hlajenja našega mlinčka, si lahko že mislimo ... No, pa tudi možnost, da bo pivo vedno lepo hladno, ni od muh ...

12 komentarjev

Ohlajanje vode po Swiftechovo

ProCooling - Če želimo spraviti temperaturo procesorja pod sobno, se vsekakor moramo zateči k aktivnemu prenosu toplote. V uporabi sta dva pristopa, bodisi s faznimi spremembami plina, bodisi s TEC-om. V obeh primerih lahko hladimo čip neposredno ali pa hladimo vodo in nato uporabimo navadno vodno hlajenje, da dokrajčimo™ to nadležno toploto. Nasplošno slednji pristop ni pretirano v zvezde kovan, saj je učinkovitost manjša, kompleksnost pa večja. A temu ni čisto tako, v račun moramo vzeti dejstvo, da so doslej to bili le ljubiteljski projekti, kjer kakovost izdelave ni vedno najboljša. Kakšnih šest mesecev nazaj pa je Swiftech izdal komplet MCW-Chill 452, prvi komercialni ohlajevalec vode.

Srce sistema sta dva 226-Wattna TEC-a....

4 komentarji

Vodoodporni prenosniki ali čarovniški trik?

Slashdot - V torek so na jutranjem programu ameriškega kanala abc prikazali novo čarovnijo s prenosnikom. Predstavnik podjetja Tyco Fire & Security je pred kamero pokazal sveže izumljeno tekočino, ki se v mnogočem obnaša kakor voda, z eno pomembno razliko: predmetov ne zmoči.

Na predstavitvi so tako v demonstracijski akvarij, napolnjen s tekočino poimenovano Sapphire, potopili delujoč notesnik, ki je nemoteno preračunaval ničle in enice, knjigo, ki je po potopu še vedno ostala popolnoma berljiva in prižgan televizor, ki ga vidite na sliki. Z novo snovjo želijo pritegniti predvsem muzeje in knjižnice, ki bi si lahko pomagali pri gašenju, vendar se pojavljajo vprašanja vpliva te spojine na človeka. Že pred Sapphirom oz. Novec-om...

18 komentarjev

Optimizacija Windows XP

I Am Not A Geek - Od 25. oktobra, ko so bili Windows XP po letih razvoja končno izdani, je preteklo že veliko vode. V tem času so različni avtorji, spisali bolj ali manj obširne članke, v katerih govorijo o opimizaciji tega, nastavitvah onega, itd. A ker XP-jevega naslednika, Longhorn-a, ne bo na spregled še kar nekaj časa, bi bilo prav, da se število člankov povečuje tudi v prihodnosti. In tako vam danes prinašamo članek, v katerem se je avtor razpisal o datotečnih sistemih, sproščevanju spomina, mrežah, zagonu, izklopu, ... So vaša Okna XP počasnejša od vaših želja? Klik!

15 komentarjev

Ogoljufali so me!

Slo-Tech - Sem hotel oni dan kupiti 17" monitor, pa je prodajalec mislil, da slabo vidim in mi je prodal, ne boste verjeli, staro 14" škatlo. Seveda z reklamacijo ni bilo nič, ker se je dotični osebek zgovarjal, češ da sem monitor sam po robovih odrezal in da je ob prevzemu zagotovo le ta bil mnogo večji [:D]. OK, dovolj bodi heca. Se počutite ogoljufane? Vam kakšna računalniška ali druga trgovina ni všeč? Bi radi kaj pograjali/pohvalili? Potem je ta stran nalašč za vas: www.goljufi.com. Očitno tudi naše računalniške trgovine niso brezmadežne, saj je padla marsikatera kritika tudi na njihovo delovanje.

4 komentarji