»

Ste že mislili, da bo SP2 zares izšel, ane?

Google - Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi o izidu drugega paketa popravkov za Windows XP. Dva dni nazaj smo napovedali, da naj bi se to zgodilo jutri (torej včeraj), a si je Microsoft ponovno vzel nekaj dni oddiha. Delo naj bi bilo končano že celo pred dvema dnevoma, po najnovejših informacijah pa pri Microsofotu zatrjujejo, da bo paket na voljo "kmalu", oz., bodo obljubljeni datumi za javno dostopnost paketa ostali nespremenjeni.

Jim verjamete?

27 komentarjev

Windows XP SP2 kmalu

Neowin - Jutri, 5. avgusta, bo izdana končna, RTM-različica drugega servisnega paketa za Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Naj ponovim, da je glavna novost v drugem servisnem paketu predvsem izboljšana varnostna infrastruktura, ki varuje sistem pred virusi, črvi ter vdori zlobnih hekerjev. Večje posodobitve je bil deležen tudi omrežni del, kjer sta bila prenovljena požarni zid ter podpora IPv6 omrežju ter dodana podpora Windows P2P-omrežju. Prenovljen je bil tudi spletni brskalnik Internet Explorer, ki končno zna zavračati neželena okna, boljše nadzira ActiveX-aplikacije ter boljše upravlja s prenosi.

Pomembni datumi:
5. avgust - Konča se vse delo na projektu
10. avgust - Možen prenos z Microsoftove strani (ta dan bo za nekatere prišel prej)
24. avgust - Service Pack bo na voljo preko "Automatic Updates" in WindowsUpdate

Koristna sredstva za IT osebje

26 komentarjev

Windows XP Service Pack 2 Release Candidate 2 Preview

Neowin - Komaj se je malo hrup okoli beta različic Microsoftovega novega paketa popravkov za Windows XP malo polegel je tu že na voljo drugi kandidat za izdajo. Namenjen je predvsem sistemskim administratorjem in tehnični podpori, ki imajo sedaj še zadnjo priložnost, da sporočijo napake, ki jih najdejo. Predvsem pa, da se seznanijo z izdelkom preden ga bodo dobile v roke množice uporabnikov.

Spremembe tako vključujejo izboljšani požarni zid, zaščito pomnilnika in nadgradnjo okenskih komponent. Vsekakor si pred namestitvijo preberite opombe ob izdaji.

2 komentarja

300 milijonov dolarjev za XP SP2

Neowin - Microsoft namerava porabiti 300 milijonov ameriških dolarjev za splavitev najnovejšega Service Packa za operacijski sistem Windows XP. Od izida naprej bodo vsi osebni računalniki s prenaloženim opracijskim sistemom Windows XP že vsebovali SP2, prodajalci računalnikov pa naj bi tudi na vse ostale računalnike pred prodajo opremili s tem Service Packom. Tako naj bi v najkrajšem času vsi uporabniki tega operacijskega sistema imeli tudi SP2, ki prinaša pomembne dodatke, ki pripomorejo k varnosti samega sistema.

Najpomembnejša novost SP2 je aplikacija Security Center, ki je privzeto vklopljena, v primerjavi s prejšnjo verzijo pa prinaša malo bolj napreden požarni zid za vse mrežne povezave ter samodejno...

32 komentarjev

Windows XP SP2 žrtvoval združljivost za varnost?

Slashdot - Infoworld v svojem članku pravi, da je možno, da prihajajoči drugi paket popravkov in izboljšav Service Pack 2 za Windows XP žrtvuje del združljivosti za izboljšanje varnosti. Pri svojih trditvah se opirajo predvsem na besede Tonya Goodhewa - odgovornega v Microsoftovem razvijalskem oddelku, ki pravi, da določene aplikacije ne bodo delovale zaradi pomanjkanja varnosti.

Področja, katerim je Microsoft odločil posvetiti svojo pozornost so predvsem "zaščita spomina" (memory protection), internetna varnost, e-poštna varnost in varnejše brskanje, saj so to danes najbolj izpostavljeni in ranljivi deli Oken. In prav zaradi možnosti nezdružljivosti aplikacij je Microsoft začel obširno osveščanje razvijalcev in programerjev. Klik!

17 komentarjev

Zmešnjava z SP2 za WinXP

ZDNet - Po tem ko je Microsoft - natančneje človek ki je odgovoren za Windows popravke in spletno stran - najavil, da bomo lastniki Windowsev XP še letos videli Service Pack 2 so točno to isto najavo umaknili in jo "malce" popravili. Letos bo izšla samo beta preizkusna različica Servisernega Paketka 2, medtem ko bo pravi SP2 zunaj šele sredi leta 2004.

Prav tako zamuja Longhorn, ki je sedaj predviden za konec leta 2005 oziroma bolj verjetno šele v začetku leta 2006. Več!

10 komentarjev

Windows 2000 Service Pack 3

The inquirer - Sodeč po temu članku na The Inquirer, je izšel tretji servisni paket za Microsoftov operacijski sistem Windows 2000. Kup popravkov naj bi še povečal stabilnost tega OSa, največja opcija, ki jo ta SP ponuja ter o kateri smo že govorili, je pa možnost izklopa določenih v Okna vgrajenih programov. Paket je obsežen - zasede kar 120 MB. ADSLovci in kablaši, hitro na vunpoteg, da boste lahko sotrpinom na modemskih povezavah prinesli zadevo zapečeno na zgoščenki [:D]. Klik!

16 komentarjev