»

Intel dosegel končno hitrost

PC World - Po pričakovanjih je Intel danes predstavil procesor Pentium 4 570 s frekvenco 3,8 GHz. Procesor naj bi tako doživel zadnje zvišanje frekvence, saj Intel meni, da povečevanje ni več smotrno, saj procesorji že tako oddajajo veliko toplote in porabljajo veliko električne energije, kar pa pomeni, da so potrebna še dolgotrajnejša (in dražja) testiranja.

Intel bo procesorjem P4 v prvi polovici leta 2005 tako dodal več predpomnilnika (2 MB namesto 1 MB), kar je hladnejši [8-)] in predvsem lažji način za povišanje hitrosti.

62 komentarjev

Šest gigahercev je tu!

Xtreme Systems - Sicer v forumu teče diskusija že od včerajšnjega večera, je pa vsekakor vredno dosežek omeniti tudi v novicah. Za kaj gre? Fincem na Xtreme Systems Forums je uspelo naviti Pentium 4 na šest gigahercev. Sistem seveda ni bil dovolj stabilen, da bi pognali kakšen test, tako da ostaja le pri posnetku zaslona. Da so dobili stabilen sistem, so morali frekvenco znižati na 5,4 GHz, kar je še vedno zavidanja vredna številka.

19 komentarjev

Izberite pravi pomnilnik za svojega Pentiuma 4

AnandTech - Z izidom Pentiuma 4 s prednjim vodilom pri 800 MHz so se postavile tudi zahteve po boljšem in hitrejšem pomnilniku, kajti prepustnost 6,4 GB/S ni mala malica celo že za zelo uveljavljen DDR400-pomnilnik. Na Anandtechu so na preizkus vzeli nekaj pomnilniških modulov različnih proizvajalcev. Hitrosti so se gibale od danes že povsem standardnih 400 megahercev pa do eksotičnih pol gigaherca. Po končanih testih so prišli so do zelo zanimivih ugotovitev, zatorej -- Klik!

0 komentarjev

Pentium 4 na 3.3 GHz

HotHardware - Pentiumi 4 so znani kot dobro overclockabilni procesorji, toda ... Bi verjeli, da lahko Pentiuma 4 spravite na 3,3 GHz? Če porečete ne, poglejte na to stran, kjer so s projektom Vapochill uspeli naviti Pentiuma 4 do onemoglosti, saj so dosegali temperature do -20°C. Vsekakor, zanimivo branje, klik!



Zahvala za to novico pa gre tudi x-biteu, ki me je nanjo prijazno opozoril. [;)]

3 komentarji

21.504

Overclockers Australia - Najbrž se sprašujete, kaj pomeni dotična številka. Torej, 21.504 ali enaindvajset tisoč petsto štiri je število točk, ki jih je v 3D Marku 2001 SE dosegel neki Japonec po imenu Holicho. Vsaj tako pravijo na Overclockers Australia, kjer so zasledili ta zavidanja vreden dosežek. Bolj kot nad rezultatom pa so bili preseneči nad tem, kako je ohladil svojega P4 in Radeona 9700. Verjetno vas ni veliko, ki bi kaj podobnega imeli doma.

Sicer sem pa vedno menil, da Japonci niso čisto pri pravi...

7 komentarjev

10 najbolj revolucionarnih kosov hardvera

The Tech Zone - Vsako področje ima nekatere ekstreme, ki so v marsikaterem pogledu povzročili pravo malo, če že ne veliko revolucijo. Tako je bilo tudi na področju računalništva, kjer je nekaj podjetij z nadarjenimi/zagnanimi inženirji/programerji dobesedno spremenilo pot razvoja. Naj navedem samo nekaj primerov: 3Dfx in kasneje Nvidia sta nas popeljala v svet PRAVE 3D grafike, zaradi Celeronov, ABIT-a in ASUS-a navijamo, AMD ima s svojimi Duroni in Thunderbirdi zasluge, da smo trenutno globoko v gigahercu in še bi lahko našteval. The Tech Zone se je poklonil revolucionarjem in napisal članek, v katerem lahko najdete 10 najbolj zaslužnih kosov hardvera, ki so botrovali številnim napredkom. Res zanimivo branje.

0 komentarjev