»

Predogled Internet Explorerja 10

Dean Hachamovitch iz Microsofta napoveduje IE10.

vir: CNet
CNet - Manj kot mesec dni po izidu Internet Explorerja 9 je Microsoft na razvijalski konferenci Mix11 včeraj predstavil prvo predogledno različico njegovega naslednika, Internet Explorer 10. Dean Hachamovitch je na predstavitvi poudaril, da bo IE10 v celoti podpiral standard HTML5. Tako je predstavil podporo za gradiente v CSS3 za slike v ozadju in podobno.

Skupaj s Stevenom Sinofskim, vodjem divizije Windows in Windows Live v Microsoftu, sta prikazala delovanje alfa različice IE10, ki je seveda strani izrisovala hitreje od Chroma (kaj drugega na Microsoftovi predstavitvi tako ni bilo pričakovati). Ob tem sta poudarila, da se ne bodo zgledovali pod Chromovem in po novem še Firefoxovem sistemu...

42 komentarjev

Odtujena tudi gesla za Yahoo, Gmail in AOL

CNet - Včeraj smo poročali, da se je na spletu znašlo deset tisoč parov uporabniških imen in gesel uporabnikov Microsoftove storitve Live, ki pokriva tudi elektronski predal Hotmail. Microsoft se je hitro odzval na dogodek in uporabnikom na dolgo in široko razložil, kako so se nepridipravi dokopali do njihovih osebnih podatkov. Zelo enostavno, pravzaprav, sami so jim jih dali, ko so se ujeli na limanice tehnike ribarjenja.

Sedaj pa so po medmrežju zakrožili še osebni podatki uporabnikov Gmaila, Yahooja in AOL-a. Skupno naj bi šlo za več kot 30.000 javno objavljenih podatkov, medtem ko je številka dejansko pridobljenih verjetno še mnogo višja. Google se je odzval z besedami, da so pozorni na industrijo ribarjenja in da se trudijo zavarovati uporabnike, a najbolj se lahko ti zavarujejo sami. Doslej so sicer morali ponastaviti le približno 500 gesel prizadetih računov. Tudi Yahoo poziva uporabnike, naj skrbijo za higieno svojega računalnika, k čemur sodi tudi redno spreminjanje gesel in...

30 komentarjev

Adijo, Winamp!

Slashdot - Winamp, eden najbolj priljubljenih predvajalnikov digitalne glasbe za okolje Windows, zaključuje svojo kariero. Podjetje Nullsoft, ki je delovalo pod okriljem giganta AOL, je namreč zaprlo svoja vrata. Glede na to, da Winampov klon za Linux prav tako stagnira in da se je že govorilo o Winampu za Linux, se lahko ponižno nadejamo, da bo AOL po vzoru tradicije z Netscapom odprl kodo Winampa. Po drugi strani pa se zdi, da je čas tovrstnih predvajanikov glasbe že mimo.

Kdo bo torej nasledil Winamp?

57 komentarjev

AOL razvija nov brskalnik

Mozillazine - Medtem ko se Google in Yahoo! odločata ali bi svoje dodatke za brskalnik ponudila tudi za Firefox in ko slednji vztrajno pridobiva nove uporabnike, se je AOL odločil razviti svoj brskalnik, temelječ na Internet Explorerju. Znal bo zavračati neželena okna, imel bo zavihke, prinaša pa tudi inovacijo - ob premiku miške čez gumb Nazaj ali Naprej se bo prikazal predogled in kratek opis spletne strani. Slike različice beta!

Da, AOL. Lastnik Netscapa.

35 komentarjev

Firefox 0.10.1

Slashdot - Pri Mozilli so izdali popravek za njihov spletni brskalnik Firefox 0.10. Vsi uporabniki le-tega si lahko dolpotegnete celoten Firefox 0.10.1, priporočljivo pa je da imate vklopljeno samodejno preverjanje za popravke (Tools - Advanced - Software update), ki vas bo avtomatsko opozorilo o novi verziji in vam ponudilo možnost, da si posnamete samo popravek.

Omenjeni popravek odpravi luknjo v brskalniku, preko katere lahko spletna stran briše datoteke v uporabnikovi mapi, kjer shranjuje svoje downloadane stvari.

Izvorna novica

59 komentarjev

Firefoxu je uspelo

Slo-Tech - Kot smo že poročali so ustanovili spletišče spreadfirefox, ki si je zadalo cilj, da bi v desetih dneh Firefox preneslo milijon uporabnikov. Rekord jim je uspel že v štirih dneh, torej v manj kot 100 urah. Danes se je prijavil tudi uporabnik slo-tech, me zanima kdo je to. [:)]

Kot je nekdo že napisal: Netscape lost it, and Internet Explorer won only a battle. People, the browser war is finally over. Get Firefox!

98 komentarjev

Microsoft se je izkazal

Google News - Odkrita je bila nova varnostna luknja v operacijskih sistemih Windows XP in Windows Server 2003, ki jo je moč izkoristiti pri razčlenjevanju slik priljubljene vrste JPEG. Tako lahko do okužbe pride že pri pregledovanju slik z Internet Explorerjem, medtem ko Firefox, Netscape, Mozilla, Opera in drugi brskalniki teh težav ne dovoljujejo.

K sreči pa - sreča v nesreči.

Microsoft je namreč pokazal vso zavzetost in že ponudil rešitev za napako. Omeniti velja, da je prizadetih ogromno Microsoftovih aplikacij, če pa že imate Service Pack 2, ste varni! Mnogi poročajo ...

Le tako naprej, Redmond!

35 komentarjev

Kdo bo dobil spammerjev Boxster?

Slashdot - Včasih imam občutek, da na Slo-techu manjka kakšna "lažja" novica, ki se sicer ne tiče ravno neposredno IT, je pa z njo nekako povezana. In ker je danes eden od takih dni, sem izbrskal eno od teh zanimivosti.

Tako Slashdot poroča, da je AOL ponudil svojim uporabnikom možnost dobiti zaseženi Porshe Boxster, ki so ga kot del poravnave zaplenili enemu večjih spammerjev, ki naj bi s pošiljanjem neželene pošte zaslužil več milijonov dolarjev, poročajo. Avto si je tako po podatkih zaželeno več kot milijon uporabnikov, pravijo pri AOL. Razlog, zakaj so sploh dali zaplenjeno vozilo kot nagrado "loterije", naj bi bila vsaj delna kompenzacija prizadetih strank, ki so dobile neželno pošto.

Čeprav, roko na srce, v poslovem svetu se temu reče, ne glede na plemenitost dejanja, reklama. Pa čeprav samega sebe.

2 komentarja