»

Firefox 4 prihaja 22. marca

Mozillin Web O' Wonder, demonstracijska stran, v kateri lahko preizkusite HTML5 brskalnike

vir: engadget
engadget - 22. marec bo v računalniškem svetu zelo zanimiv za velik del ljudi, saj po pričakovanem izidu nVidiinega GeForca GTX 590 in Crytekovega oz. EA-jevega Crysis 2 na isti dan lahko pričakujemo še izredno težko pričakovani in večkrat prestavljeni izid Mozillinega najnovejšega brskalnika, Firefox 4. Ta bo ob izidu imel najboljšo oz. vsaj najbolj razširjeno podporo strojnemu pospeševanju vsebin, za kar brskalnik izkorišča moderne grafične čipe. Chrome podpore namreč nima popolne, Internet Explorer pa je, kot smo že povedali v novici o številu prenosih slednjega na prvi dan, na voljo le za relativno omejen delež računalniških sistemov.

Končna različica četrtega Firefoxa bo tako najverjetneje postala različica, ki je bila izdana...

58 komentarjev

Gigabyte ob 5 milijonov v prevari

Daily Tech - Vodilni pri Gigabyteu so bili ta teden najbrž kar presenečeni ob informaciji, da so zaradi prevare znotraj podjetja izgubili 5 milijonov dolarjev. Upravitelj ene od njihovih kitajskih tovarn, Chang Chaosong, je namreč na banki najel kredit za omenjeno vsoto, kot poroka za kritje pa je navedel podjetje, v katerem je delal. Pri celi zadevi je očitno prekoračil pooblastila, denarja seveda ni vrnil, temveč jo je z njim popihal (zaenkrat) neznano kam. Več informacij zaenkrat ni znanih, a če je nepridiprav uspel zakriti svoje sledi, bo imel lepe poletne počitnice.

Izvorna novica.

14 komentarjev

V Britaniji kamere prisluškujejo zločincem

Slashdot - Verjetno že veste, da ima Velika Britanija veliko mrežo nadzornih kamer na javnih krajih, ki bi naj preprečevale kriminaliteto. News.com pa poroča, da bodo od zdaj naprej te kamere tudi opremljene z mikrofoni.

Take kamere so že v uporabi na Nizozemskem. Neprestano analizirajo zvoke v okolici in iščejo morebitne agresivne glasove, ter opozorijo policijo, ko jih najdejo. Direktor podjetja, ki je tehnologijo ustvarilo, Derek Van der Vorst pravi, da z njihovim sistemom precej lažje opazijo nemire in zaradi tega policija ne rabi toliko osebja za sam nadzor. Prav tako pa omenja, da ni mogoče prisluškovati pogovorom, saj sistem te možnosti nima, pa še mikrofoni so nameščeni tako visoko, da se pogovorov ne da razločiti.

7 komentarjev

Firefox naskakuje 10-odstotni delež

OSNews - Tiskovni predstavnik Mozilla Foundation, Bart Decrem, je v pogovoru za ZDNet UK izjavil, da pričakuje 10-odstotni tržni delež Firefoxa ob koncu leta 2005. Na podvig kaže tudi število prenosov brskalnika, saj je različico 0.8 v štirih mesecih preneslo 3,3 milijone uporabnikov, 0.9 v treh mesecih 6,5 milijonov in 1.0 PR 5 milijonov v le enem mesecu. Tudi ZDNet UK sam zaznava občutno porast uporabnikov Firefoxa oz. Mozille, saj jih je bilo februarja 9, oktobra pa kar 19 odstotkov. CNET News.com in W3Schools.com zaznavata enak trend.

28 komentarjev

Obletnici

Slo-Tech - Danes mineva deset let od izdaje prve proste različice beta brskalnika Netscape Navigator. CNET News.com je pripravil cel sklop člankov na temo Netscapa, Mozille, Firefoxa in preostanka trga spletnih brskalnikov. Izmed alternativ se trenutno najbolje godi Firefox, ki bi s pridobitvijo vidnejšega deleža utegnil korenito prispevati k izboljšanju "razmer" na enem izmed najpomembnejših softverskih trgov.

Druga slavljenka pa je pisarniška zbirka OpenOffice.org, ki je stara 4 leta. Na današnji dan leta 2000 je namreč podjetje Sun Microsystems odprtokodni skupnosti izdalo izvorno kodo zbirke StarOffice.

Še na mnoge procente!

20 komentarjev

Firefox 0.10.1

Slashdot - Pri Mozilli so izdali popravek za njihov spletni brskalnik Firefox 0.10. Vsi uporabniki le-tega si lahko dolpotegnete celoten Firefox 0.10.1, priporočljivo pa je da imate vklopljeno samodejno preverjanje za popravke (Tools - Advanced - Software update), ki vas bo avtomatsko opozorilo o novi verziji in vam ponudilo možnost, da si posnamete samo popravek.

Omenjeni popravek odpravi luknjo v brskalniku, preko katere lahko spletna stran briše datoteke v uporabnikovi mapi, kjer shranjuje svoje downloadane stvari.

Izvorna novica

59 komentarjev

Firefoxu je uspelo

Slo-Tech - Kot smo že poročali so ustanovili spletišče spreadfirefox, ki si je zadalo cilj, da bi v desetih dneh Firefox preneslo milijon uporabnikov. Rekord jim je uspel že v štirih dneh, torej v manj kot 100 urah. Danes se je prijavil tudi uporabnik slo-tech, me zanima kdo je to. [:)]

Kot je nekdo že napisal: Netscape lost it, and Internet Explorer won only a battle. People, the browser war is finally over. Get Firefox!

98 komentarjev