»

Mirai DML-522W100 22" LCD

TrustedReviews - Verjetno ste že iz generičnega modela in neznane znamke v naslovu razbrali, da gre za poceni no-name izdelek -- in niste se motili. TrustedReviews je dobil na preizkus 22 inčni LCD monitor, ki stane samo dobrih 85 tolarskih tisočakov. Opremljeni s tema dvema podatkoma najbrž sklepate, da gre za grdo, nekvalitetno pošast brez vsakršnih funkcij, a ni čisto tako. Monitor je preizkuševalce pozitivno presenetil, saj ima dober odzivni čas (5 ms), ne odvrača s preveč cenenim dizajnom, navdušujeta pa tudi zadovoljiva resolucija (1680x1050) in prisotnost DVI priključka. Za svojo ceno vsekakor odličen nakup, žal pa izdelka, kot...

20 komentarjev

Vodno hlajen Xbox 360

vir: Water-Cooling.com

Slo-Tech - Konzole Xbox 360 sicer ne spadajo med najglasnejše stvari na svetu, večine lastnikov verjetno zvok hladilnega sistema sploh ne moti. Paulus s strani Water-Cooling.com, očitno spada med tiste, ki se s prejšnjo trditvijo ne bi strinjali, saj se je odločil da v omenjeno konzolo vgradi vodno hlajenje.

Več o tej zanimivi rešitvi tule in na forumu Water-Cooling.com, kjer lahko preberete vse o nastajanju posebnega hlajenja.

12 komentarjev

AMD Venice in San Diego sta tu!

X-Bit Labs - Kot je bilo pričakovati, je AMD danes potihoma splavil novo revizijo jedra K8 svojih procesorjev Athlon 64 in Sempron, imenovano Venice oz. San Diego. Čeprav oba uporabljata dvokanalno podnožje S939, se prvi ponaša s standardnimi 512 KB predpomnilnika L2, medtem ko se drugi kiti kar s celim megabajtom. Na X-bit labs so že objavili prvi test, kjer so si med drugim ogledali tudi, kako se novo jedro navija. Rezultati so zelo spodbudni, saj so pri privzeti napetosti 1,4 V in brez kakršnega posebnega hlajenja dosegli stabilno frekvenco 2,712 GHz z nekoliko višjo napetostjo 1,58 V pa skoraj 2,9 GHz, točneje 2,880 GHz.

Kot kaže je AMD končno le uspel zmešati dobro delujočo 90-nanometrsko formulo SOI, tako da od sedaj naprej vsem navijačem in SSE3-navdušencem ostajata le še dve, zelo očtni, izbiri: Venice in San Diego!

Adijo Newcastle in Winchester, pozdravljena Venice in San Diego ;-)

48 komentarjev

AMDju prepovedano reklamiranje

The Register - Nizozemske oblasti so so AMDju prepovedale izvrševanje njihove oglaševalske akcije za procesor Athlon 64, ker bi naj le-ta bila zavajajoča.

Namreč kampanija potencialnim uporabnikom sporoča, da jim ne bo več treba skrbeti zaradi virusov in to zaradi Enchanced Virus Protection Technology. Kar pa moti Reclamecode Commiseie, ki je kriv za prepoved, pa je dejstvo, da ta zaščita deluje samo na operacijskem sistemu Windows XP z nameščenim Service Pack 2.
Tako so s pojasnilom, da AMDjeva kampanija zavaja uporabnike, preprosto prepovedali oglaševanje produkta v državi.

35 komentarjev

Microsoft Windows Server 2003 SP1 na obzorju

The Register - Microsoft je en korak bližje izdaji servisnega paketa za Windows Server 2003. Izdal je namreč Service Pack 1 Release Candidate.

Prvi paket popravkov za ta operacijski sistem bo prinesel kar nekaj novih varnostnih zmožnosti, vključno z bolj strogimi nastavitvami privilegijev, podoporo strojni opremi "no execute", požarni zid, poznan iz Windows XP SP2, ter "načičkanega" čarovnika za varnost. Poleg omenjenega paketa popravkov se lahko beta-preskuševalci poigravajo še s 64-bitnimi kandidati za izdajo operacijskih sistemov Windows XP in Windows Server 2003.

Izdajo končnih različic vseh treh kosov programske opreme načrtujejo nekje v prvi polovici leta 2005.

Izvorna novica ter 10 razlogov zakaj namestiti Windows 2003 Service Pack 1.

Namestitev na lastno odgovornost.

9 komentarjev

Microsoft začel prodajati Windows XP SE v Aziji

The Register - Pri Microsoftu so potrdili, da so začeli prodajati svojo okleščeno, a poceni, različico operacijskega sistema Windows XP, poimenovano Windows XP Starter Edition.

"Privilegij" do nakupa te različice imajo zaenkrat samo uporabniki v Indiji, Indoneziji, Maleziji, Rusiji in Tajski. Kenneth Ludin, Microsoftov šef za operacijske sisteme v Aziji je povedal agenciji Reuters, da se bo prodaja v Indoneziji in Maleziji začela do konca tega meseca, v Rusiji in Indiji nekje v začetku naslednjega, medtem ko jo je na Tajskem že moč kupiti.

Prednost te različice je dejstvo, da stane za polovico manj kot druge različice operacijskega sistema Windows XP, kar bi naj zmanjšalo stopnjo piratstva in omogočilo še večim ljudem dostop do računalnika.

Windows XP SE bo na voljo preveden in samo prednaložen, v prosti prodaji ga ne bo.

52 komentarjev

Ponovno znižanje cen AMD-jevih procesorjev

Overclockers.com - Komaj je minil teden od pocenitve AMD-jevih procesorjev, že se napoveduje novo znižanje cen. Tokrat so na tapeti vsi procesorji za podnožja 754 in 939 z nazivnimi hitrostmi od 2800+ do 3500+. Overclockers.com poroča o približno šest-odstotni pocenitvi določenih procesorjev A64 in Sempron. Pojavljajo pa se že špekulacije o dodatnem znižanju cen najpočasnejših procesorjev na podnožju 939. Trenutno stanje cen je takšno:

CPU:Podnožje:Cena:
Sempron 3100: 130nm754$111
Athlon 2800: 130nm754$120
Athlon 3000: 130nm754$133
Athlon 3000: 90nm939$150
Athlon 3200: 130nm754 $180
Athlon 3200: 90nm939$180
Athlon 3400: 130nm754$216
Athlon 3500: 130nm939$262
Athlon 3500: 90nm939$279

Zdaj moramo samo še počakati, da se bodo te spremembe uveljavile tudi v naših trgovinah.

15 komentarjev

Parodija oglasa MPAA

Slo-Tech - Današnje DELO piše, da so pri ameriškem filmskem združenju MPAA (Motion Pictures Association of America) pripravili plakatno oglaševalsko akcijo, s katero kršitelje opozarjajo, da z nelegalnim pesnemavanjem avtorsko zaščitenih datotek preko interneta tvegajo kazen.

Slogan akcije je "YOU CAN CLICK, BUT YOU CAN'T HIDE" (lahko klikaš, a skriti se ne moreš).

Ker pa je oglas nadvse primeren za kakšno parodijo, smo ga malce popravili. Tokrat oglašuje Linux in opozarja uporabnike Windows, da jim konzola ne "uide"...

55 komentarjev

Cactus Data Shield razbit

TechTV - Gotovo se še spomnite mojih poletnih novic o raznih zaščitah, ki so jih glasbeni založniki začeli mrzlično vgrajevati v svoje glasbene CD-je. Med številnimi zaščitami se je našla tudi Cactus Data Shield, ki naj bi glasbene CD-je učinkovito varovala pred zloglasnim ripanjem in kompresiranjem v MP3. Kako ta zaščita deluje? Ko vstavite CD s to zaščito v računalniško CD enoto, se bo avtomatično pognal predvajalnik, ki je vgrajen v CD, s katerim boste edino lahko poslušali glasbo, ki je posneta ne CD. Teoretično je Cactus Data Shield močan, v praksi pa se izkaže, da za razbitje le-tega ni potrebno niti posredovanje hekerjev. Raziskave strani TechTV so pokazale, da nekateri sistemi s pogoni DVD brez težav spregledajo zaščito, glasbo zripajo na disk, od koder jo lahko mirno predelamo v datoteko MP3. Testirali so samo Dellove sisteme, ki vsebujejo enoto NEC DV-5700A. Enota ni naprodaj. Gotovo se da zaščito obiti tudi na drugih DVD enotah, če pa ne, pa itak ne preostane nič drugega, kot...

3 komentarji