»

Računalniki bržčas ne povzročajo kratkovidnosti

vir: Nature
Nature - Vsak računalnikar se je moral zagovarjati pred očitki, da vsakodnevno večurno buljenje v monitorje kvari oči. Slaba kakovost slike, kar so sicer moderni zasloni praktično odpravili, zanič osvetlitev, fiksna goriščna razdalja, utrujenost oči in nezadostno mežikanje so le nekateri izmed dejavnikov, ki jih ljudje navajajo kot razloge za slabšanje vida. Na prvi pogled jim realnost pritrjuje,...

72 komentarjev

Google Reader

Google News - Programerji, ki razvijajo najboljši spletni iskalnik Google, nadaljujejo svoje osvajanje virtualnega sveta. Njihov najnovejši izum je storitev Google Reader - program za branje novic, na voljo v formatu RSS (Really Simple Syndication). Za razliko od ostalih programov iste sorte, je Googlov umotvor opremljen z iskalnikom, tako da ni nujno, da sami vnesemo RSS dovode v program.

Storitev je zaenkrat še v testni fazi in je bila zasnovana za uporabnike, ki uporabljajo spletni poštni predal Gmail. Google Reader nam bo v desnem oknu prikazal del novice, ki jo lahko v celoti preberemo na spletni strani, kjer je bila objavljena. Kaj vse vam nudi Google Reader, lahko izveste tukaj.



OPOZORILO:...

1 komentar

Google Earth

CNet - Google spet preseneča. Tokrat z aplikacijo Google Earth, ki združuje satelitske posnetke Zemlje, zemljevide in seveda moč Googlovega iskalnika v karseda privlačni vizualizaciji geografskih informacij našega planeta.

Program ( ki ni nezahteven do mašince) si namestimo na svoj PC, podatke pa pridobiva prek internetne povezave. Izbiramo lahko med tremi različicami: brezplačno, tako za $20 letno ali $400 letno. Od našega prispevka je odvisna ločljivost slike, podpora za uvoz podatkov prek GPS-a ali preglednic, itd.

Po nekaterih virih so dolpoteg aplikacije na Google-u že ustavili.

Zelo dosegljiv pripomoček za učenje geografije in še vse kaj drugega...

72 komentarjev

Google Maps in Area 51

Overclockers Australia - Kot smo že poročali, je Google nedavno dopolnil svoj arzenal storitev z interaktivnim zemljevidom Severne Amerike. Malce kasneje se je pojavila dopolnitev interaktivnega zmeljevida, s katero lahko brskamo po arhivu satelitskih posnetkov.

Zelo uporabna reč, če hočete izvedeti, kako zgleda Bela hiša iz ptičje perspektive ali pa prešteti vse kazinoje v Las Vegasu. Seveda pa ni trajalo dolgo, da si je nekdo zaželel ogledati slavno in skrivnostno Področje 51. Postopek iskanja in slike podviga so opisane na tem naslovu.

Za vse neučakane pa še direktna povezava do tega zanimivega področja.

Ali je vse to res, ali pa se je Google samo malce pošalil na naš račun, pa presodite sami.

63 komentarjev

Operacijski sistem prihodnosti: Google?

OSNews - Molly Wood, urednica spletnega časopisa CNET.com, razmišlja o prihodnosti računalništva in si želi, da bi iz katerega koli dela sveta dostopila do svojih podatkov in programov. Rešitev vidi v Googlu, ki bi po njenem mnenju lahko postal dobavitelj programske opreme in diskovnih kapacitet za podatke. O tem je začela razmišljati, ko je spoznala, da Google razvija velike količine raznovrstne programske opreme in najema priznane razvijalce z različnih področij programske opreme. Zanimivo!

50 komentarjev

Google ne počiva

Google - Google že dolgo več ne skriva svoje ambicioznosti. Uporabnikom je na voljo nekaj precej uporabnih programov, v beta testiranju je iskanje videoposnetkov, pod svoje okrilje je vzel Bena Goodgerja in Darina Fisherja ter sprožil govorice o nastajanju IE-killerja... človek kar ne more verjeti kaj vse se dejansko skriva za povsem preprostim izgledom.

Zdaj pa so v beta testiranju še Google maps. Zadeva sicer pozna le Ameriko, a zato presneto dobro. Omogočeno je iskanje mest, lokacij po naslovu, hotelov, restavracij... v določenem območju, če vnesete dve različni točki pa vam poišče tudi najkrajšo pot med njima ter jo dopolni z navodili.

Se na obzorju kažejo zametki internetnega monopola?
Googlu je uspelo dovolj podrobno zajeti celo Ameriko. Je kriva zgolj moja kratkovidnost ali kaj podobnega za Slovenijo že obstaja? [:\\]

40 komentarjev

Posodobljena GSM galerija

Jaz - Heh ti praznični dnevi, ko ni veliko novic, pa še jaz imam veliko časa, so res dobri za Slo-Tech. Vsa dela, ki sem jih vseskozi odlašal in prelagal namreč končno najdejo pot pod moje prste... Tako sem se lotil tudi galerije GSM logotipov, saj sta mi V.I.P in alien-w poslala že kar nekaj novih logotov. Predlagam vam, da si novosti kar ogledate, saj je na voljo nekaj precej zanimivih logotov, ko so Intelov, Applov, Quakov, Linuxov in tako naprej...

0 komentarjev