»

Kiberpipin program v tem tednu

O'Reilly Web 2.0 Expo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden je program v Kiberpipi v znamenju Web 2.0. V torek Pipinem odprtem terminu bo Domen Savič, ki je nedavno prestopil v oglaševalske vode, o spletnih skupnostih in spletu 2.0 pa predava že več let, predstavil oglaševanje 2.0. Kakšne spremembe so se zgodile na področju spletnega oglaševanja, kako dobro so podjetja v Sloveniji pripravljena na novo dobo spletnega oglaševanja in kaj se lahko naučimo iz tujine?

Na Spletnih uricah v sredo pa bo Jure čuhalev predstavil pomembnejše novosti konference O'Reilly Web 2.0 Expo, ki je ena največjih konferenc na področju spletnih tehnologij. Kot se za takšen dogodek spodobi, je bila tudi letos predstavljena vrsta novosti. Najbolj odmevni med njimi sta bila Microsoftov odgovor na splet: LiveMesh in Yahoo Search Monkey - semantični splet v vašem iskalniku.
Vabljeni!

0 komentarjev

Kiberpipa se zbuja po prvem maju

Slo-Tech - Videonadzor, kompaktni fotoaparati, radijsko vodenje in leteče naprave niso le sestavni deli distopične prihodnosti. V torek, 8. maja ob 19.00 vam bo Jure Koren podal pregled posnetkov, nepremičnih in gibljivih, narejenih s pomočjo letalnih in malo manj letalnih naprav, ter kratko predavanje o tem, kako take posnetke in igrače, s katerimi jih lahko posnamemo, napravimo sami. V Ptičji perspektivi.

Od 29. aprila do 2. maja se je v Las Vegasu odvijala konferenca Mix07, kjer Microsoft predstavlja svoje spletne tehnologije kakršna je trenutno vroči Silverlight. Kaj vse je bilo tam videti bo poročal Marko Mrdjenovič v sredo ob 19.00, na Spletnih uricah.

V četrtek pa bo na Večeru inovativnih in podjetnih o Podjetništvu iz investitorjeve...

3 komentarji

Teden s Kiberpipo

Slo-Tech - Če se boste odločili del naslednjega tedna preživeti z miselno-potovalno agencijo Kiberpipa, naj vas seznanimo s ponudbo:

V torek 30. januarja gostimo Barbaro Knavs in blogologa Domna Saviča, ki bosta na odprtem terminu predavala o Blogih v sferi političnega.

V sredo bo Zvezdan Martič iz Multimedijskega centra RTV Slovenija povedal Kaj lahko dobimo za 11 €?.
Torej kakšne možnosti ima nacionalna medijska hiša na spletu in kako se lahko na tem področju njene storitve razvijajo naprej.



V četrtek pa ob 20.00 vabimo na otvoritev nove razstave v Galeriji 404. Boštjan Majcen bo v razstavi Spoofi predstavljal simpatično-kritično parodijo na obstoječe oglaševanje, produkte, storiteve,...

1 komentar

Pipin odprti termin: Battle for Wesnoth

Slo-Tech - V torek, 8. novembra vas on 19.00 vabimo na Pipin odprti termin, kjer bo Matija Šuklje predstavil odprtokodno igro Battle for Wesnoth.

Battle for Wesnoth je prosta (in zastonj) fantazijska potezna strategija, ki je prešla v različico 1.0. Gre za eno najpriljubljenejših in najhitreje razvijanih (prostih) iger zadnje čase! Zato je prav, da si jo pobližje ogledamo in raziščemo razloge za njeno priljubljenost in ultra-hiter razvoj. Battle for Wesnoth teče na večini modernih (ter tudi nekaterih bolj eksotičnih) sistemov.

11 komentarjev

Pipin odprti termin: Urejevalnik Vi

Slo-Tech - Po nedavni predstavitvi urejevalnika Emacs je seveda nujno, da se predstavi tudi njegov večni tekmec za hekerska srca - vi. Na pipinem odprtem terminu v torek, 29. marca ob 19.00 bo Tomaž Šolc (med drugim glavni pipin gasilec) pokazal kaj vse moramo vedeti o viju, da bi ga lahko resnično ljubili.

Vi je urejevalnik besedila, za katerega bi se lahko reklo, da izhaja iz kamene dobe računalništva. Zaradi za današnje čase precej nenavadnega uporabniškega vmesnika se ga novi uporabniki pogosto izogibajo. Kljub temu se vsaj osnovno znanje uporabe vi hitro izplača, saj je to urejevalnik, ki ga najdemo prav na vseh unixu podobnih sistemih. Poleg tega sodobne izpeljanke po zmogljivosti prav nič ne zaostajajo za ostalimi urejevalniki, skozi leta izpopolnjen vmesnik pa omogoča izkušenemu uporabniku hitro in učinkovito urejanje besedila.

Vabljeni!

25 komentarjev

Pipin odprti termin: Blogi

Slo-Tech - Tokrat v torek 8. marca ob 19.00 Domen Savič v Pipinem odprtem terminu (Kiberpipa, Kersnikova 6, Ljubljana, Slovenija, Evropa, Zemlja, Mlečna Cesta, Stvarstvo) predava o blogih.

Takole nekako: Kdo je blog? Kaj dela in kje živi? Kako je spremenil dojemanje interneta in sveta okoli nas in kaj nam je storiti? Od začetkov do sedanjosti, pogled v prihodnost bloganja, primeri, praksa in teorija. Kako lahko z blogom postanete slavni, kaj morate storiti, če hocete da vas odpustijo in zakaj je blog naslednik interneta...

Toplo vabljeni in še topleje vabljene!

27 komentarjev

Pipin odprti termin: Latex

Slo-Tech - V torek, 1. februarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na Pipin Odprti termin: LaTeX. Predava Igor Kolar.

LaTeX je urejevalnik besedila, posebej pripraven za pisanje matematičnih in drugih strokovnih dokumentov. V dvournem predavanju si bomo ogledali vse potrebno za udobno delo. Pogledali si bomo vse od osnovnega oblikovanja dokumenta do tabel, matematičnih funkcij in slik.
LaTeX se veliko uporablja predvsem po tehničnih fakultetah (za besedila matematičnih izpitov na primer) in za pisanje znanstvenih člankov.


"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana. Več o legendarnemu LaTeXu pa izveste na tej strani.

35 komentarjev

POT: Kožuharjenje

Kiberpipa - V torek, 25. januarja ob 19.00, vas vabimo v Kiberpipo na POT: Kožuharjenje. Predava Matija Šuklje.

"Kožuharjenje" bo predavanje o tem, kako se da Linux okrasiti in prilagoditi posameznemu uporabniku. Vključevalo bo osnovno prilagajanje Bash, spreminjanje videza in občutka KDE ter Fluxbox in nekaterih drugih programov. V predavanje bo vključeno precej primerov in povezav do raznih strani s temami.

"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana.

7 komentarjev