»

Hladilnik ramov s peltierjem

vir: Hexus
Hexus - Peltier (več o njem lahko preberite v našem članku) sicer ne spada med najnovejše pogruntavščine na področju hlajenja računalniških komponent, poleg tega je zaradi svojega delovanja in potrebe po odvajanju toplote postal vse manj prisoten v repertoarju računalniških navdušencev. Kljub temu so se na spletni strani Hexus.net dokopali do slik Corsairovega hladilnika za pomnilniške module, ki poleg ogromnega vodnega bloka skriva v sebi tudi omenjen peltier.

Poslanstvo hladilnika je povsem jasno: na račun nižjih temperatur doseči višje frekvence in posledično boljše rezultate. Zaenkrat še ni informacij ne o imenu novega hladilnika, ne o (morebitni) uradni predstavitvi. Več o tem si lahko preberete na Hexus.net

19 komentarjev

Scythe 12 cm ventilatorji na kupu

Silent PC Review - Ker se bliža poletje in je treba prepotene mlinčke v tem času še posebej dobro ohladiti, so ljubitelji tišine na strani SPCR pod drobnogled vzeli 12 cm ventilatorje proizvajalca Scythe. Kot ponavadi, na SPCR izvemo veliko o značaju zvoka, ki ga testirani ventilatorji oddajo, in razmerju med zmogljivostjo in jakostjo oddanega zvoka. Najbolj sta se izkazala modela Slip Stream SY1225SL12M in SY1225SL12L. Za primerjavo lahko uporabite njihov prvi in drugi obširnejši test ventilatorjev te velikosti.

0 komentarjev

Procesor, ohladi se!

RegHardware - MSI pripravlja zanimiv koncept hladilnika za procesor, ki kljub temu, da vključuje ventilator, ne potrebuje napajanja. Poganja ga namreč sama toplota, ki jo procesor proizvede. Le-ta namreč segreje zrak v valju hladilnika, pri čemer razširjen zrak potisne bat navzgor, kar spravi v gibanje gred, ki vrti ventilator.

Sama zasnova tovrstnega mehanizma sicer ni nova, saj jo je leta 1816 izumil Robert Stirling, vendar kljub temu zaenkrat ni bila uporabljena v tovrstne namene. MSI-jeva naprava naj bi za vrtenje ventilatorja pretvorila kar 70% proizvedene toplote procesorja v kinetično energijo. Širši javnosti bo...

61 komentarjev

NEST.2006 se približuje

NEST.2005

Slo-Tech - Le še slab teden nas loči od največjega in najbolje organiziranega lanpartyja v Sloveniji, tokrat že šestega zaporednega tradicionalnega NEST-a. Tudi letos boste lahko (tako kot vsako leto) občudovali doma narejene mojstrovine, poslušali nadvse poučna predavanja, nažigali najljubše igre, spoznavali kul ljudi s foruma in se nasploh počutili kot doma. Za vas smo pripravili udobna ležišča in bogate nagrade. Če je nadvse izčrpen in privlačen tekst, ki ga pravkar berete, pritegnil vaše zanimanje, brž odsurfajte na uradno informativno podstran tega izjemnega dogodka, kjer lahko izveste čisto vse, kar se o NEST-u pač da izvedeti.

Kaj še čakate, prijavite se zdaj.
Vaša prijava je brezplačna!*


*Pravzaprav...

57 komentarjev

nVidia G72

AnandTech - Novo jedro (naslednik G70, ki se uporablja v sedanji GeForce seriji 7800) naj bi izšlo v začetku leta 2006 in bo prineslo nekaj zanimivih novosti - najbolj bistvena bo predvsem izdelava v 90 nm tehnologiji ter podpora SLI na eni sami kartici (več jeder skupaj, slika ASUSovega ter Gigabyte-ovega primera). G72 bo tako odgovor na ATIjeve nove proizvode, serijo RV5xx, ki je prav tako grajena v 90nm.

Izvorni novici se nahajata na Digitimes ter Anandtech-u.

20 komentarjev

25 hladilnikov na preizkušnji

Thermalright XP 90C

Slo-Tech - Ni preteklo toliko let, da se ne bi spominjali, kako smo hladili, za današnji čas, mlačne procesorje. Četudi smo procesor navili, so povsem zadostovala aluminijasta hladilna rebra. Tisti, ki so želeli iztisniti zadnji MHz, so namestili še ušesa parajoč ventilator, zloglasna, majhna (60 mm) Delta, je bila najpogostejša. Kasneje so izdelovalci hladilnikov aluminij skoraj povsem opustili. Zamenjal ga je baker, ki veliko bolje prevaja toploto. Poleg tega so bili hladilniki zasnovani tako, da so lahko sprejeli večje ventilatorje (80 in 92 mm), ki so povzročali manj hrupa, zaradi velikosti so pa bili običajno zmogljivejši od manjših bratrancev. Zelo priljubljen, tudi v naši skupnosti, je bil...

28 komentarjev