»

1M prodanih videov preko iTunes

Apple - V devetnajstih dneh, odkar je Apple predstavil iPod z zmožnostjo predvajanja videa, je iTunes zabeležil 1.000.000 prodanih posnetkov (gre v glavnem za video spote, TV nadaljevanke in kratke risanke studia Pixar). V primerjavi z glasbo je to skoraj trikrat slabši rezultat, saj so po premieri storitve iTunes prodali 1.000.000 skladb v pičlem tednu, kljub temu pa dosežka ne gre zanemarjati. Opogumljeni z rezultatom bodo svojo ponudbo še razširili, pravi Steve Jobs.

Legalna Applova ponudba se je seveda znašla tudi na torrent straneh, kjer je na voljo tudi dosti drugih, za iPod prirejenih filmov in nadaljevank.

Zelo očiten znak, da smo kupci vedno bolj razvajeni in želimo zadeve takoj - povedano drugače: založbe poslujejo zastarelo in predvsem predrago. Ali kot že ves čas opozarja kolumnist v več računalniških revijah, med drugimi tudi hrvaškem BUGu, John C. Dvorak:
Dokler je obstajal Napster, je glasbena industrija cvetela (česar seveda noče priznati), saj so ljudje preko...

8 komentarjev

Apple Video iPod razkrit?

Slo-Tech - Že leto in pol se na različnih internetnih straneh domneva in razpreda o iPodu, zmožnem predvajanju videa. Najhuje je bilo ravno nedavno, preden je Apple predstavil iPod Nano, vseeno pa je uradno vsakršen razvoj in obstoj iPoda Video zanikan.

Spet imamo nove vzroke, da tem izjavam ne verjamemo, saj je predvčerajšnjim, po poročanju iLounge in Endgadget, BBC med oddajanjem po nesreči predčasno razkril informacije o novem gizmu. Pobegla slika še najbolj spominja na predviden izgled napravice na Om Malik's Blog, zanimivo pa je, da so pred letom dni še domnevali, da bo izgledal takole. Seveda so izvirno internetno stran že umaknili, a prepozno. *avtor se spomni Severine*

Rečeno naj bi bilo, da bo Apple čez nekaj dni tudi uradno razkril novi neobstoječi Video iPod. Zmeda na tem področju je velika, saj ThinkSecret in ostale strani poročajo ravno obratno, da bo prišlo samo do predstavitve novih PowerBookov in PowerMacov, kot v Cupertinu tudi uradno trdijo. Tehničnih podatkov...

11 komentarjev

Obilo novosti iz Appla

Apple - Po tem, ko smo nekaj dni nazaj le ugibali ob govoricah, je danes dejansko prišlo do predstavitve nekaj novih izdelkov iz Cupertina.

Najprej je tukaj nova različica programa iTunes pod zaporedno številko 5. Opremljena je z rahlo izboljšanim izgledom, novo vrstico za iskanje in Smart Shuffle funkcijo (več vpliva na naključno predvajanje pesmi), omogoča pa tudi sinhronizacijo koledarja in kontaktov z Outlookom, organiziranje playlist v mape in omejevanje vsebin, namenjeno zaskrbljenim staršem.

Naslednja novost je dolgo pričakovani iTunes mobilni...

51 komentarjev

Govorice o novih iPodih

ThinkSecret - Apple sicer ni še ničesar potrdil, a po različnih kotičkih interneta krožijo (po nekaterih navedbah dokaj preverjene) napovedi o novih glasbenih predvajalnikih. Prenovljena bi naj bila predvsem iPod Mini in iPod Shuffle.

Prvi bo namesto trdega diska opremljen s flash spominom, krasil pa ga bo tudi barvni zaslon z manjšo diagonalo in višjo resolucijo. Cene bodo ostale bolj ali manj enake, dimenzije bodo kakšnih 20-25% manjše, pojavil pa se bo tudi 8 GB model.

Najmanjši pripadnik iPod serije, Shuffle, bo v prihodnosti morda na voljo s kapaciteto dveh gigabajtov, kar bo po besedah ThinkSecreta povzročilo tudi znižanje manjših verzij (70 dolarjev za 512 MB in 100 dolarjev za 1 GB).

Govori se tudi o video iPodu, a je vse še zavito v meglo, tako da raje počakajmo na prihodnji teden, ko namerava Apple v navezi z Motorolo predstaviti nove mobilne telefone s podporo za iTunes. Omenjeni modeli takrat najbrž še ne bodo predstavljeni, a gotovo bodo opisane govorice vsaj delno potrjene...

7 komentarjev

Apple se boji PC platforme

Slo-Tech - Mac OS X je uporaben sistem, okoliščine pa kažejo na to, da bo kmalu dostopen tudi v PC svetu. Ljudje ki nam poskušajo sledeče dokazati, so zadnje čase na internetu objavljali vse več slikovnega in video materiala, ki dokazuje uspešen zagon OS Xa na "ne-Apple" strojni opremi.

Sledeče posnetke je opazil tudi Apple, ki pa se je strogo odzval in vsem stranem, ki so jih prikazovale poslal email, ki je zahteval takojšen umik. Iz tega lahko sklepamo, da Apple selitve na x86 platformo nima čisto pod kontrolo. Očitno bo svoj sistem zaščitil na pravnem in ne na strojnem nivoju.

Več o tem tukaj.

60 komentarjev

Apple iPod tudi v avtomobilih

PC World - Apple je dosegel, da bodo trije japonski proizvajalci avtomobilov - Nissan, Mazda in Daihatsu v svoje avtomobile letnik 2006 pričeli vgrajevati povezovalna mesta za priključitev iPoda. Steve Jobs je izjavil: "We work very closely with automobile manufacturers because your car is a great place to listen to your IPod."

Sistemi bodo narejeni tako, da se bo iPod direktno povezal na zvočni sistem avtomobila. Tudi BMW, Smart, Alfa in Mini delajo na podobnih sistemih.

iCar je na pohodu [:D]

31 komentarjev

Bo Apple izdal video predvajalnike?

X-Bit Labs - Če upoštevamo dejstvo, da je Apple s svojimi iPodi zavzel kar 90% delež vseh predvajalnikov glasbe z vgrajenimi trdimi diski, kar pomeni, da se skoraj ne more več širiti, in govorice, da naj bi se vodilni dogovarjali z založbami o prodaji glasbenim videov, je očitno sledeče.

Apple ima, kot kaže, namen preko iTunes prodajati glasbene video posnetke, in posledično izdati iPod z vgrajeno podporo video posnetkom, iPodom pa naj bi povečali tudi zaslon, trdi disk in izboljšali avtonomijo baterije. Korak ni nepričakovan, saj naj bi čedalje več ljudi želelo na poti pogledati tudi kakšen video.

Pri Applu, kot ponavadi, ne komentirajo izjav, o novostih pa vas bomo obvestili na Slo-techu.

13 komentarjev

Microdrive v novem iPodu

Slashdot - Potem ko je Toshiba objavila razvoj diska s premerom le 0,85 palca in kapaciteto 2 do 4 GB, je postalo jasno, da bodo številne prenosne naprave v prihodnosti uporabljale njihovo rešitev. Kmalu pa se je odzval še Hitachi (oz. IBM), ki je doslej edini razvijal podobno napravo. News.com namreč poroča, da bo novi Applov iPod podatke hranil na Hitachijevem (IBM-ovem) 1-palčnem Microdrivu s kapaciteto 4GB drive.

Očitno bodo prenosne digitalne naprave v prihodnosti še vedno imele mehansko napravo, ki se nikakor ne more posloviti iz računalniškega sveta.

3 komentarji