»

Sony odpoklical napajalnike

Težavni napajalnik

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pred približno letom dni, novembra 2008, je Sony zaradi 19 poročil o pregrevanju (od devetnajstih je baterija v kar sedemnajstih primerih tudi zagorela) sprožil vpoklic in zamenjavo 100.000 svojih baterij, ki so bile izdelane za različne znamke prenosnikov. Približno dva meseca pred tem, v septembru 2008, so bili težavni tudi nekateri modeli prenosnikov Vaio, ki so se zaradi težav z električno napeljavo lahko pregreli. Jesen za Sony očitno ni dober čas, vsaj kar se tiče težav z elektroniko. Tokrat so jim zagodli napajalniki VGP-AC19V17 za namizne sisteme Vaio VGC-LT in VGC-JS2 ter docking postaje iz serij VGP-PRBX1 in VGP-PRFE1. Napajalniki imajo očitno neprimerno električno izolacijo,...

10 komentarjev

Fujitsu Siemens in Sony odpoklicala baterije

Hartware.net - Letos smo bili priče eni največjih zamenjav prenosniških baterij (glej povezane novice), vendar se trend, kot kaže, še ne ustavlja. Medtem ko je Sony priznal, da so bile njihove baterije v Dellovih prenosnikih defektne, so vztrajno zanikali kakršnekoli pomanjkljivosti na lastnih prenosnikih. Kakorkoli že, Sony je sedaj uradno najavil tudi odpoklic približno 90.000 baterij iz prenosnikov Vaio, ki so se izkazale za potencialno nevarne. Nemško, angleško.

Naslednji proizvajalec, ki se je postavil v vrsto neslavnih, je Fujitsu Siemens. Odgovorni sicer poudarjajo, da so se za ta korak odločiti izključno zaradi preventivnih razlogov, saj ne morejo zagotoviti 100-odstotne varnosti vseh baterij, a grenak priokus ostaja. Prav tako še niso objavili serijskih številk prizadetih modelov, kar nameravajo storiti tekom meseca. Iz katerih serij bodo najverjetneje odpoklicani prenosniki, si lahko preberete v izvirni novici.

6 komentarjev

Prvi preizkus PS3ja

Slo-Tech - Konec prejšnjega tedna so pisci revije PSM3 od Sonyja dobili (za par ur) v roke testni Playstation 3. Preizkusili so Motorstorm in Resistance: fall of man.



Objavili so filmček vklopa konzole in zagona Motorstorma, ki pa so ga na Sonyjevo željo kmalu umaknili. Na srečo se ga da še zmeraj najti na Video googlu in Youtubeu.

In kaj so ugotovili pri PSM3? Da je PS3 zelo tih, težek, se hitro vžge, se sveti kot ogledalo, ima (črno) prosojno ohišje, da je joypad zelo lahek in da je sistem za zaznavanje nagiba zelo odziven. Nasploh so bili zelo navdušeni...

V komentarjih pod novico se je pojavilo ogromno vprašanj, na katera so pisci naslednji dan večinoma odgovorili. Še zmeraj pa ostaja...

14 komentarjev

Dell zamenjuje 4,1 milijona baterij

CNN.com - Na naših spletnih straneh smo že poročali o spontanih in nepojasnjenih samovžigih Dellovih prenosnikov, zato Dellova novica o odpoklicu približno 4,1 milijona prenosniških baterij zaradi šestih incidentov ne preseneča, poroča CNN. Kritične baterije prihajajo iz Sonyjevih tovarn, ki z baterijami opremlja tudi Applove in Hewlett-Packardove prenosnike, ki pa naj bi bili varni. Kljub temu Dell ne namerava prekiniti sodelovanja, saj so prepričani, da je Sony sprejel ustrezne ukrepe, da se slaba serija ne bo ponovila, je dejal Dellov predsednik. Ogroženi prenosniki so iz naslednjih skupin:
  • Latitude: D410, D500, D505, D510, D520, D600, D610, D620, D800, D810;
  • Inspiron: 500M, 510M, 600M, 700M, 710M, 6000, 6400, 8500, 8600, 9100, 9200, 9300, 9400, E1505, E1705;
  • Precision: M20, M60, M70, M90 in
  • XPS: XPS, XPS Gen2, XPS M170, XPS M1710.
Njihovi lastniki lahko na uradni spletni strani preverijo s pomočjo serijskih številk preverijo, ali so upravičeni do zamenjave.

Na novico nas je opozoril ...

25 komentarjev

Podrobnosti o PS3

Slo-Tech - Ken Kutaragi, vodja Sony Computer Entertainment, je na PlayStation Business Briefing 2006 na Japonskem izdal nekaj podrobnosti o igralni konzoli nove generacije.

Potrdil je govorice, da bi izid konzole preložen zaradi zapletov pri zaščiti nosilcev iger za PS3, zdaj že znani Blu-Ray. Kot datum svetovnega izida (konzola iz tabora konkurence je postopoma izhajala na različnih delih sveta) je napovedal začetek novembra 2006. Ob izidu naj bi bile proizvodne zmogljivosti 1.000.000 enot mesečno, do marca 2007 naj bi izdelali 6 milijonov enot.

Za omejitev piratstva bodo vse nove igre izšle izključno na Blu-Ray medijih, vendar bodo podprti tudi CD-ji in DVD-ji (za igre oz. filme), konzola pa bo popolnoma kompatibilna z igrami za PS1 in PS2 ter bo prikazovala vse igre (tudi stare) v HD resoluciji.

Vsaka enota bo opremljena s 60GB trdim diskom, ki bo nadgradljiv. Omenjena je tudi podpora Linuxu, ki bo skrbel za povezavo med drugo zabavno elektroniko, hkrati pa bo ponujal možnost...

26 komentarjev

HP-jev vpoklic baterij za prenosne računalnike

Slashdot - HP je začel z vpoklicem okoli 135.000 baterij za prenosnike, po tem, ko so prejeli poročila o 16 primerih pregretja in staljenja baterij, ki se uporabljajo v prenosnikih HP Pavilion, Compaq Presario, HP Compaq in Compaq Evo.

Baterije so se vgrajevale v prenosnike med marcem 2004 in majem 2005 in so označene s črtno kodo, ki se začenja oznakami GC, IA, L0 ali L1. Za natančnejša navodila pri indentifikaciji baterije in spisek modelov, ki lahko vsebujejo baterijo z napako, si oglejte tole objavo, izvirna novica pa se nahaja tukaj.

4 komentarji

Sony najavlja odpoklic določenih AC pretvornikov zaradi pomakljive varnosti

Slo-Tech - Sony Entertainment Europe je danes v dnevnem časopisju objavil odpoklic določenih AC pretvornikov prodajanih skupaj s PlayStation 2 slimline. Razlog za odpoklic je pomakljiva varnost teh naprav, saj se lahko pregrejejo.

Seznam okvarjenih AC pretvornikov si lahko ogledate na spletni strani www.ps2ac.com, ali pa pokličete telefonsko številko 01/5873-521. Na istih mestih se tudi dogovorite za brezplačno zamenjavo AC pretvornika.

Sony priporoča da do zamenjave okvarjenih AC pretvornikov ne uporabljate.

12 komentarjev