»

AMD: 4x4 od blizu in spremembe cen

AMD 4x4

vir: The inquirer
več strani - The Inquirer je objavil nekaj slik prihajajoče AMD-jeve platforme za računalniške navdušence, 4x4. Kot smo že poročali, bo na podnožju 1207 (socket F) temelječa platforma uradno predstavljena predvidoma ta mesec. Več na The Inquirerju.



TG daily poroča o spremembah cen AMD-jevih procesorjev, med katerim velja omeniti predvsem 26 odstotno podražitev procesorja FX-60, za katerega je po novem potrebno odšteti 791 ameriških dolarjev. Poleg tega so se pojavile tudi govorice o ceni procesorje FX za prihajajočo 4x4 platformo, ki govorijo o ceni okoli devetsto ameriških dolarjev za komplet dveh procesorjev. Spremembe cen ostalih procesorjev si oglejte v izvorni novici.

4 komentarji

Apple z AMD-jevimi procesorji?

Slo-Tech - The Inquirer poroča, da naj bi AMD-jev izvršni direktor izjavil, da utegne Apple v svojih izdelkih uporabiti AMD-jeve procesorje. Za omenjen korak naj bi se pri Applu odločili z namenom otresti se prevelikega Intelovega vpliva, oziroma kot je dejal Ruiz, noče bit Intelov talec, kot nekatera druga podjetja. Obenem je okrcal Intel zaradi njegovega domnevnega zaviranja trga z računalniki.

Več na The Inquirerju.

27 komentarjev

Prihaja Athlon 64 X2 5200+

Hartware.net - AMD je predstavil nov dvojedrni procesor, Athlon 64 X2 5200+, ki bo na vrhu ponudbe AMD-jevih dvojedrnikov za namizne računalnike (Athlon FX izvzet) prevzel najvišje mesto od sedanjega Athlona 64 X2 5000+. Frekvenca novega procesorja znaša 2,6 GHz, premore pa po megabajt drugonivojskega predpomnilnika na jedro, kar je dvakrat več od različice 5000+. Cena novega dvojedrnika znaša 403 ameriške dolarje, kar je trenutno okroglih sto dolarjev več od cene modela 5000+.

Več o Athlonu 64 X2 5200+ si preberite v AMD-jevem sporočilu za javnost.

40 komentarjev

AMD novičke

Roadmap AMDjevih procesorjev

DigiTimes - Po informacijah tajvanskih proizvajalcev matičnih plošč, naj bi AMD svoje nove procesorje z oznako K8L za novo podnožje AM3, ki naj bi bilo kompatibilno z AM2, predstavil šele leta 2008, prav takrat naj bi bila predstavljena Intelova nova generacija procesorjev z oznako Core Micro. Namesto na razvoj omenjenih procesorjev, naj bi se AMD osredotočil na izdelavo sedanjih AM2 procesorjev s 65 nanometri. Tako naj bi v prvem četrtletju naslednjega leta predstavili 65 nanometrske Athlone 64 3800+, 4200+ in 4600+. Ostale prihajajoče procesorje si oglejte na strani Daily Tech oziroma na spodnji sliki:



V tretjem četrtletju prihajajočega leta se bodo s slovesom procesorjev Athlon 64 za s939 podnožje pojavili prvi dvojedrni procesorji v razredu...

10 komentarjev

Athlon 64 X2 5000+ in FX-62 za s939?

Slo-Tech - Na spletu buri duhove AMD-jeva razpredelnica, ki prikazuje cene njihovih procesorjev. Iz nje je namreč razvidno, da je ob modelih Athlon 64 X2 5000+ in Athlon 64 FX-62, poleg novega podnožja AM2, označeno tudi podnožje Socket 939. O morebitni predstavitvi omenjenih procesorjev za s.939 podnožje še ni uradnih informacij.



Verjetno se bo kmalu izkazalo, če je imel vmes prste tiskarski škrat, oziroma bomo res dobili nova procesorja za s.939.

Izvorna novica na Inquirerju in na Hartware.net.

17 komentarjev

AMD predstavil AM2 procesorje

Slo-Tech - V skladu z napovedmi, je AMD danes predstavil prva procesorja iz serije novih procesorjev za podnožje AM2. Athlon 64 FX-62, s frekvenco 2,8 GHz je na voljo po ceni 1031 ameriških dolarjev, kar je razmeroma nižja cena od pred kratkim napovedane. Cena za model Athlon 64 X2 5000+ je 696 ameriških dolarjev, kar je malo višja cena od omenjene napovedi.

Pojavili so se tudi prvi uradni testi nove AMD-jeve platforme AM2, oglejte si jih na X-bit labs, Hartware.net, na HKEPC pa so testirali nove procesorje Sempron. Na Hexus.net si lahko ogledate primerjavo novega FX-a in prihajajočega Intelovega Conroe-ja.

Poleg tega je bilo predstavljenih nekaj novih matičnih plošč s podnožjem AM2: EPoX EP-MF570 SLI, Gigabyte GA-M59SLI-S5, Abit KN9 SLI in Albatron KM51PV-AM2.

Več o predstavitvi novih procesorjev lahko preberete v AMD-jevem poročilu za javnost.

39 komentarjev

AMD Athlon 64 X2 5000+ za s939?

X-Bit Labs - AMD je v nedavno izdanem dokumentu z naslovom AMD Athlon 64 Processor Power and Thermal Data Sheet, navedel tudi procesor z oznako AMD Athlon 64 X2 5000+ za socket 939. Omenjenega procesorja uradno še ni najavil, poleg tega ga ni bilo mogoče zaslediti v dosedanjih roadmap-ih AMD-ja.

Po podatkih iz omenjenega dokumenta gre za dvojedrni procesor s frekvenco 2600 MHz in 2 MB drugonivojskega predpomnilnika (1 MB na jedro), vendar se v omenjenem dokumentu pojavi tudi podatek o 512 kB L2 cache-a na jedro (skupaj 1 MB).Če drži prvi podatek, potem ima enako frekvenco in količino predpomnilnika, kot Athlon 64 FX-60. Nejasno je tudi ali bo procesor na voljo končnim kupcem ali bo na voljo le za AMD-jeve partnerje.

Več o skrivnostnem procesorju si lahko preberete v izvorni novici na X-bit labs.

2 komentarja

Athlon 64 X2 na prodajnih policah

X-Bit Labs - Na X-bit labs poročajo, da so dvojedrni procesorji podjetja AMD, Athlon 64 X2, končno prišli na prodajne police. Opaziti jih je bilo mogoče v trgovinah v Tokiu.

Vstopni model Athlon 64 X2 4200+ stane med 606$ in 609$, X2 4600+ med 910$ in 919$, medtem ko najdražji model, X2 4800+, stane približno 1135$. Kljub visokim cenam, so trgovine zaloge razprodale.

V večjih količinah naj bi bili ti procesorji dobavljivi na začetku julija.

32 komentarjev

AMD vam predstavlja Athlon64

AnandTech - Verjetno se mnogi med vami še vedno spominjate AMD me reklamne kampanije, s katero je AMD poskušal pridobiti na popularnosti, a mu, milo rečeno, ni ravno najbolje uspelo.

No, sedaj se AMD-jev marketinški oddelek vrača, in sicer so za vse nevedneže in radovedneže pripravili dva nova reklamna spota za prihajajoči Athlon64 procesor. K sebi ju lahko prenesete od tu oziroma tu.

Spota sta velika 2 MB oziroma 4,5 MB, tako da sta dosegljiva tudi za modemske nesrečnike. Vsekakor vredno ogleda! Še povezava do izvirne novice.

17 komentarjev

Opteron 246 je tu!

X-Bit Labs - Danes je AMD uradno izjavil, da je po izidu Opteronov 242 in 244 izšel še njun močnejši bratec, Opteron 246. Procesor uporablja x86-64 arhitekturo, njegov frekvenca pa znaša polna dva gigahertza. Procesor, ki je v prvi vrsti namenjen strežnikom in res zmogljivim delovnim postajam, se bohoti s 128 kB L1- in megabajtom L2-predpomnilnika, njegov že vgrajen s PC2700 standardom komptabilen pomnilniški krmilnik pa lahko naslovi do 1 TB pomnilnika. Cena takšne pošasti ne more biti majhna, saj vas olajša za zajetnih 794 zelencev po kosu, če jih kupite vsaj tisoč. Izvirna novica, nove cene AMD-jevih procesorjev.

13 komentarjev

Umazano delovanje MSN

Linux Today - Microsoft je pred časom v MSN vklopil detekcijo brskalnikov in vsem, ki konkurirajo Explorerju, preprosto onemogočil prikaz strani. Navajali so, da drugi brskalniki strani ne prikažejo pravilno, kar se je kmalu izkazalo za popolno laž. Tako so na primer uporabniki Konquerorja z 'zlaganim' podpisom strani lahko gledali normalno. Šlo je še za en poskus monopolizacije trga, ki se v zadnjem času predvsem z XPji kar vrstijo. Zaradi slabe publicitete, ki so jo s tem poželi, so morali svojo odločitev umakniti.
Kot kaže imata Opera in Amaya še vedno vizualne probleme s prikazovanjem strani MSN. Le, da naj bi tokrat šlo za probleme z brskalniki in ne MSjem...

3 komentarji