»

Dell prikrival prodajo okvarjenih računalnikov

The New York Times - Ko se je matematični fakulteti na Univerzi v Teksasu pokvarilo večje število Dellovih računalnikov, so o tem obvestili Dell, ki je poslal svoje strokovnjake. Ti so postregli z zanimivim razlogom za odpoved; računalniki naj bi bili dlje časa preobremenjeni. Nedavno sodno odpečateni dokumenti v okviru tožbe, ki jo je leta 2007 zoper Dell vložil Advanced Internet Technologies, kažejo, da je Dell vedel za napake v svojih računalnikih in jih temu navkljub prodajal, okvarjene pa zamenjeval z drugimi, ki prav tako niso bili brezhibni.

Problem so bili slabi kondenzatorji na matičnih ploščah, ki jih je Dellu dobavil japonski proizvajalec Nichicon. Dellovi interni dokumenti kažejo, da so od maja 2003 do julija 2005 prodali vsaj 11,8 milijona računalnikov, ki so vsebovali dvomljive kondenzatorje. Šlo je za namizne računalnike iz serije OptiPlex. Študija, ki jo je naročil Dell, je odkrila, da bo v naslednjih treh letih 97 odstotkov teh računalnikov odpovedalo. Zunanji preiskovalci so odkrili,...

24 komentarjev

Dell: 20 milijonov AMD procesorjev

DigiTimes - Po poročanju Digitimes-a naj bi Dell med četrtim četrtletjem letošnjega in enakim obdobjem prihodnjega leta, v svoje prenosnike, namizne računalnike in strežnike, vgradil kar dvajset milijonov procesorjev proizvajalca AMD. S tem bi delež AMD-jevih procesorjev v računalnikih znamke Dell dosegel kar eno tretjino, poleg tega bi se povečal tudi njegov delež na svetovnem trgu računalniških procesorjev. Ob vsem tem pa se pojavlja vprašanje, ali bo AMD uspel izdelati dovolj procesorjev, da bo pokril povečano povpraševanje.

Več o tem na Digitimes-u.

16 komentarjev

Dell spet zagorel

engadget - Po premieri v Osaki (glej povezavo spodaj), je tokrat zagorel Dellov prenosnik v Vernon Hillu, mestu zvezne države Illinois. Delček dogajanja je uspelo ujeti amaterskemu fotografu, ki je svoje doživetje in fotografije opisal na forumu Tomshardware, pod psevdonimom Henrik.



Žal ni posredovanih več tehničnih detajlov o tipu prenosnika (da ni AMD-jev procesor se ve) in baterije. Ta je dobesedno zoglenela.

31 komentarjev

AMD novičke

Roadmap AMDjevih procesorjev

DigiTimes - Po informacijah tajvanskih proizvajalcev matičnih plošč, naj bi AMD svoje nove procesorje z oznako K8L za novo podnožje AM3, ki naj bi bilo kompatibilno z AM2, predstavil šele leta 2008, prav takrat naj bi bila predstavljena Intelova nova generacija procesorjev z oznako Core Micro. Namesto na razvoj omenjenih procesorjev, naj bi se AMD osredotočil na izdelavo sedanjih AM2 procesorjev s 65 nanometri. Tako naj bi v prvem četrtletju naslednjega leta predstavili 65 nanometrske Athlone 64 3800+, 4200+ in 4600+. Ostale prihajajoče procesorje si oglejte na strani Daily Tech oziroma na spodnji sliki:



V tretjem četrtletju prihajajočega leta se bodo s slovesom procesorjev Athlon 64 za s939 podnožje pojavili prvi dvojedrni procesorji v razredu...

10 komentarjev

AMD tudi v ostalih Dellovih računalnikih?

golem.de - V FTD - Financial Times Deutchland je Margaret Lewis povedala, da v preteklosti ni minilo dosti časa, da so proizvajalci potem, ko so začeli vgrajevati AMD-jeve procesorje v strežnike, ponudili tudi ostale računalnike z AMD-ji. Če odštejemo strežnike, je Dell edini proizvajalec, ki že 22 let ne ponuja računalnikov z AMD-jevimi procesorji. Za AMD bi to bila odlična priložnost, da se približa Intelu še za nekaj korakov.

A se je Dell zato odločil, (tako kot pred časom Apple) da bodo ob nakupu novega Della, v reciklažo sprejeli vaš star mlinček. V septembrskem roku se namreč proda veliko novih računalnikov ameriškim študentom. Dodaten motiv za ekološko osveščene študente.

2 komentarja

Dell preiskuje. Apple bo menjal?

Reuters - Pri Dellu nameravajo podrobneje raziskati, kaj se je zgodilo njihovemu prenosniku, ki ga je razneslo na konferenci v Osaki. O tem se je pisalo po internetnih straneh, kot tudi v Slo-Techu: Ko Dellov notebook eksplodira...

Pridobili so si tudi ostanke prenosnika, ki ob eksploziji ni pustil konkretnih posledic na ljudeh. Morda gre za napako v baterijah, za katere je imel Dell akcijo zamenjav decembra lani.

Podobna raziskava poteka tudi pri Applu. Prenosniki nekaterih kupcev so dobili neestetske pege, o katerih so pisali prizadeti tudi na Appledefects. Lastniki zapacanih Macbookov sedaj javljajo, da jih je Apple zamenjal za nove. Uradne Applove najave menjav zaenkrat ni.

3 komentarji

Dell bo ponujal AMD-jeve Opterone! (v strežnikih)

Slo-Tech - Ob predstavitvi poslovnih rezultatov, je Dell danes obelodanil, da bo do konca leta pričel ponujati (večprocesorske) strežnike, s procesorji Opteron, ki jih izdeluje AMD. S tem je/bo končal dolgoletno politiko izključne nabave in prodaje Intelovih procesorjev v svojih računalnikih. Uradno pojasnilo se glasi, da je bil premik k drugemu proizvajalcu procesorjev, posledica želja (bolje zahtev) njihovih strank. Zaenkrat procesorjev AMD ne bodo ponujali v namiznih in prenosnih računalnikih.

Več o tem si preberite na News.com, v vseh medijih pa lahko pričakujemo še več komentarjev in analiz, gotovo tudi v komentarjih na to novico.

Čestitke ;)

36 komentarjev