»

Štirijedrni AMDji šele leta 2007

Slo-Tech - Na tiskovni konferenci, ki se je petega septembra odvijala v Dresdnu, je AMD novinarjem pokazal svoje načrte za prihodnost ( roadmap), ki se dotikajo štirijedrnih procesorjev. Za razliko od Intel-a, ki bo tovrstne izdelke splavil že konec tega leta, bodo pri AMD-jevi na voljo šele v drugi četrtini 2007, kljub vsemu pa drugi največji proizvajalec procesorjev ostaja optimističen. Med drugim so predstavili tudi posodobljeno tehnologijo za varčevanje z energijo, imenovano PowerNow!, ki skrbi za upočasnjevanje procesorja ob manjših obremenitvah - na tem področju so pred konkurenco. Za razliko od Intelovih treh stopenj upočasnjevanja procesorja jih imajo kar pet, kar jim omogoča do dve...

23 komentarjev

AMD začel s proizvodnjo pomnilnika?

Xtreme Systems - Tako kaže. Sprva tega sicer ni videti, toda slika pove več kot 1000 besed:



V rdečem pravokotniku se lepo vidi, da je proizavajelc RAM modulov AMD. Coolaler je sicer skrivnosten (verjetno zaradi NDA), a verjetno bomo kmalu vedeli več. Že zdaj pa se ve, česa so moduli zmožni - 618 MHz (1236 DDR) pri CAS 4-4-3-4 zakasnitvah. Dobro, kajne?

Po nakupu ATI-ja bo AMD zdaj proizvajal še RAM pomnilnike? Še malo, pa bodo lahko opremili celoten sistem, vključno z ohišjem!

40 komentarjev

Bomo odslej kupovali AMD Radeone?

PC Pro - AMD je naznanil, da bodo ukinili ime pred kratkim prevzetega podjetja ATI. Nove grafične kartice bodo na trg prihajale kar pod AMD-jevim imenom. Kar se tiče družine kartic Radeon, AMD zaenkrat o ukinitvi te znamke sicer razmišlja, vendar jo verjetno ne bodo ukinili. Richard Baker iz AMD-ja pojasnjuje, da je bil nakup ATI-ja prevzem in ne združitev, zato je povsem logično, da se njegovo ime ne bo obdržalo.

30 komentarjev

Ambiciozni načrti AMD-ja

DigiTimes - Po virih iz tajvanskih proizvajalcev matičnih plošč sodeč, načrtuje AMD v drugi polovici letošnjega leta prodajo 26 milijonov procesorjev, s čimer bi v letošnjem letu prodali 46 milijonov procesorjev. S tem bi svoj delež na trgu procesorjev povečal na kar 32 odstotkov. Kot je znano je v drugem četrtletju AMD dosegel največji delež na trgu procesorjev z dvaindvajsetimi odstotki. Dodatnih deset odstotkov naj bi pridobil s prodajo procesorjev za prenosnike in s pomočjo prej omenjenih proizvajalcev matičnih plošč.

Več o tem na DigiTimes-u

35 komentarjev

AMD prevzel Ati

Dave Orton (ATI) in Hector Ruiz (AMD)

AnandTech - Proizvajalec centralnih procesorjev, AMD, je za 5.4 milijarde ameriških dolarjev prevzel proizvajalca grafičnih procesorjev in veznih naborov, ATi. Tako so meso postale govorice, ki so po medmrežju krožile približno dva meseca.



Kaj to pomeni za trg veznih naborov, kako bo to vplivalo na ponudbo grafičnih procesorjev (in na nVidio), ali bo AMD lažje ponudil platformo za namizne in prenosne računalnike, kaj si ob vsem tem misli Intel, so le delček vprašanj, ki se ob prevzemu pojavljajo…

Več o tem tukaj.

111 komentarjev

AMD novičke

Roadmap AMDjevih procesorjev

DigiTimes - Po informacijah tajvanskih proizvajalcev matičnih plošč, naj bi AMD svoje nove procesorje z oznako K8L za novo podnožje AM3, ki naj bi bilo kompatibilno z AM2, predstavil šele leta 2008, prav takrat naj bi bila predstavljena Intelova nova generacija procesorjev z oznako Core Micro. Namesto na razvoj omenjenih procesorjev, naj bi se AMD osredotočil na izdelavo sedanjih AM2 procesorjev s 65 nanometri. Tako naj bi v prvem četrtletju naslednjega leta predstavili 65 nanometrske Athlone 64 3800+, 4200+ in 4600+. Ostale prihajajoče procesorje si oglejte na strani Daily Tech oziroma na spodnji sliki:



V tretjem četrtletju prihajajočega leta se bodo s slovesom procesorjev Athlon 64 za s939 podnožje pojavili prvi dvojedrni procesorji v razredu...

10 komentarjev

Windows 2000 SP3 beta

Overclockers.com.au - Microsoft je svojim beta testerjem začel razpošiljati beta različico tretjega paketa popravkov za operacijski sistem Windows 2000. Zaradi sklenjene NDA pogodbe s testerji (NDA = Non-Disclosure Agreement = Sporazum o tajnosti podatkov) je o paketu znanega bolj malo, predvideva pa se, da bo kar obsežen, saj bo zasedel nekaj čez 110 megabajtov. V SP3 bomo poleg nebroja popravkov ugledali še kopico novih zmožnosti, kot so avtomatsko nameščanje popravkov (vsem znano iz Windows XP) ter, bolj zanimivo, možnost skritja privzetih programov. Če se uporabnik odloči, da noče več gledati Internet Explorerja ter da mu je Mozilla bližje duši, lahko po novem skrije ikono Internet Explorerja - vsaj tako sem jaz to razumel. Nova možnost naj bi bila uvedena zaradi antitrustovskih tožb proti Microsoftu. Klik!

2 komentarja