»

Commodore se vrača!

Pro-G - Podjetje Commodore Gaming je najavilo, da bo na letošnjem CeBit-u po 25 letih, ki so pretekla od izida originalnega Commodore osebnega računalnika, na police trgovin poslalo nov izdelek pod isto tržno znamko. Pravijo, da bo šlo za izjemen igričarski sistem (kar je bil tudi izvirnik), prvi srečneži bodo lahko v Hannovru že 15. tega meseca uživali v igrah na njem, po besedah ustvarjalcev pa lahko pričakujemo nekaj zelo zanimivih za zdaj še neodkritih podrobnosti.

Izvorna novica.

35 komentarjev

Ugrabitelj uporabljal Commodore 64

Slo-Tech - Natascha Kampusch je zadnje čase eno bolj znanih deklet v Avstriji, nedavno odkrita 18-letnica je bila namreč od svojega desetega leta ugrabljena. Wolfgang Priklopil, pri katerem je preživela zadnjih 8 let, je takoj po njenem pobegu storil samomor, avstrijska javnost in mediji pa nestrpno čakajo na več morebitnih informacij o motivih ugrabitve in Nataschinem življenju v ujetništvu.

Do tukaj je vse skupaj zgodba, bolj vredna tabloidnega časopisa, kot pa objave na Slo-Techu, zadnja odkritja pa prinašajo zanimiva dejstva. Avstrijski kriminalisti so v Priklopilovi hiši našli Commodore 64, ki je bil očitno njegov edini osebni računalnik. Zadeva je za današnje razmere arhaična in se jo da dobiti že v popolnoma miniaturnih izdajah, namenjenih zgolj nostalgičnemu nažiganju Loderunnerja in Park Patrola, težko pa si je predstavljati, da bi kdo uporabljal sistem kot običajen pisarniški računalnik. Policija bo imela tako težko delo, sicer bi bili vsakršni podatki zelo uporabni pri...

24 komentarjev

Še več prostora za vašo pošto

Slo-Tech - Predvčerajšnjim smo pisali o 30 gigabajtnem poštnem predalu, a nekaterim to očitno ne zadostuje. MailNation nam namreč ponuja kar 1 terabajt oziroma 1000 gigabajtov za našo pošto, omogočajo pa POP3/IMAP dostop, izbiro različnih spletnih vmesnikov, itd. Če dejansko menite, da boste v tem življenju prejeli toliko emailov, obiščite njihovo stran.

O novici sta nas obvestila vrtnyka in domen555, za kar se jima iz srca zahvaljujemo.

58 komentarjev

Koliko oglasov na Slo-Tech?

Jaz - No, tudi mi moramo nekako živeti in čas je, da se Slo-Techov oglasni prostor začne aktivno tržiti. Toda v vsakem primeru ste na prvem mestu vi, obiskovalci, in tako nas zanima, koliko oglasnih pasic ste pripravljeni tolerirati na Slo-Techu. Zadnja odločitev je seveda naša, toda zadnja stvar ki si je želimo, je počasna stran, prenabasana z raznimi reklamami. Torej, sedaj imate možnost da izrazite svoje mnenje glede te zadeve in prosimo vas, da pri tem pomislite tudi na nas, ki to stran vzdržujemo v svojem prostem času .

26 komentarjev